Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ


Τζίμας Μαργαρίτης

πρ. Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης – Βουλευτής Δράμας ΝΔ

2 σχόλια

Οι Δραμινοί να εκλέξουν τους καλύτερους

Στην συνέντευξη της εβδομάδας φιλοξενούμε τον πρώην Υπουργό Μακεδονίας-Θράκης και υποψήφιο Βουλευτή της ΝΔ κ. Μαργαρίτη Τζίμα.
Χαρακτηρίζει υπεύθυνη την απόφαση του Κ. Καραμανλή να οδηγήσει την χώρα σε εκλογές ενώ δηλώνει ότι μπορεί να ανατραπεί το κλίμα που έχει διαμορφωθεί από διάφορες δημοσκοπήσεις.
Αναφέρθηκε στο έργο που πραγματοποιήθηκε από την ΝΔ στον Νομό και υπογράμμισε ότι αγωνίστηκε για την υπεράσπιση των συμφερόντων της Δράμας και των Δραμινών.
Όσο για το μήνυμα που στέλνει λίγες ημέρες πριν τις εκλογές... Οι Δραμινοί να επιλέξουν τους καλύτερους και αξιότερους, που αποδεδειγμένα έχουν βοηθήσει τους πολίτες και τον νομό μας.

-Τελικά ενώ όλοι ζητούσαν αλλαγές σε πρόσωπα και πολιτικές, ο Πρωθυπουργός επέλεξε να οδηγήσει την χώρα σε εκλογές. Σας ικανοποίησε αυτή η εξέλιξη;
-Η απόφαση του είναι αποτέλεσμα υπευθυνότητας γιατί δεν ήθελε να σύρεται για ένα εξάμηνο η χώρα, σε μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο, όπου θα υποβάλοντο παράλογες διεκδικήσεις από τα κομματικά κατευθυνόμενα συνδικάτα. Ο Καραμανλής έβαλε πάνω από το συμφέρον του κόμματος το συμφέρον της Ελλάδος.

-Η χώρα οδηγήθηκε σε εκλογές λόγων της οικονομίας. Είστε ευχαριστημένος από την οικονομική πολιτική που ασκήθηκε τα τελευταία 5,5 χρόνια; Σε ποιους τομείς θα έπρεπε να έχουν γίνει τολμηρότερα βήματα;
-Η άσκηση οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης Καραμανλή ήταν αυτή που απέτρεψε την βίαιη είσοδο της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα. Είναι γεγονός ότι η χώρα μας δεν χτυπήθηκε οικονομικά στον βαθμό που χτυπήθηκαν άλλες ευρωπαϊκές χώρες, μικρές όπως η Ιρλανδία, η Ισλανδία, η Δανία.
Παρ' όλο το τεράστιο δημόσιο χρέος που παραλάβαμε από το ΠΑΣΟΚ με την φορολογική μας πολιτική, ο μισός ελληνικός πληθυσμός δεν πληρώνει ούτε 1 ευρώ φόρο. Φυσικά αν μόνο για τόκους δεν πληρώναμε 12 δις ευρώ φόρο για να καλύψουμε τα χρέη του ΠΑΣΟΚ πολύ περισσότερο και γρηγορότερα, θα αυξάναμε μισθούς και συντάξεις.

-Οι προτάσεις του Πρωθυπουργού στην ΔΕΘ συνιστούν ουσιαστικά τις βάσεις ενός νέου προγράμματος σύγκλισης. Αρκεί μόνο αυτό ή μήπως χρειάζεται ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο;
-Είναι η πρώτη φορά, όσο θυμάμαι εγώ την πολιτική ζωή του τόπου μας, που βγαίνει στους πολίτες υποψήφιος Πρωθυπουργός και δεν υπόσχεται αυξήσεις. Από το πακέτο όμως των μέτρων του Καραμανλή για πάγωμα μισθών εξαιρούνται οι χαμηλόμισθοι και οι χαμηλοσυνταξιούχοι. Εμείς έχουμε ένα διαρκές κοινωνικό συμβόλαιο με τους πολίτες, το οποίο σεβόμαστε και υπηρετούμε όλα αυτά τα χρόνια αλλά φυσικά πάντα ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Μέχρι την παγκόσμια οικονομική κρίση όλοι οι δείκτες της Ελλάδας ήταν πολύ καλοί. Δυστυχώς η παγκόσμια οικονομική κρίση ανέτρεψε τους σχεδιασμούς μας.
Το ΠΑΣΟΚ δυστυχώς τα κοινωνικά συμβόλαια του 1981 και του 1993 που υπέγραψε με τους πολίτες δεν τα σεβάστηκε με αποκορύφωμα την μεγάλη οικονομική ληστεία του χρηματιστηρίου.

-Οι δημοσκοπήσεις είναι αρνητικές για την ΝΔ. Μπορεί να ανατραπεί το κλίμα που έχει διαμορφωθεί;
-Το 2005 η Μέρκελ στην έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας στην Γερμανία προηγούνταν με 20 ποσοστιαίες μονάδες από το δεύτερο κόμμα. Τελικώς κέρδισε με 1 μόνο μονάδα. Έχουμε εμπιστοσύνη στην κρίση του ελληνικού λαού και πιστεύουμε ότι θα διαλέξει τον δρόμο της υπευθυνότητας και όχι του λαϊκισμού του ΠΑΣΟΚ.
Το ΠΑΣΟΚ κυβέρνησε 20 χρόνια, ο Παπανδρέου ήταν υπουργός στις κυβερνήσεις του πατέρα του και του κ. Σημίτη, δεν μπορεί λοιπόν να εμφανίζεται άμοιρος ευθυνών. Άλλωστε στην φάση διεκδίκησης της αρχηγίας του ΠΑΣΟΚ τα μισά στελέχη τον κατηγορούσαν.

-Και αν το ΠΑΣΟΚ κερδίσει τις εκλογές θα πρέπει να αποδοθούν ευθύνες;
-Εμείς θα σεβαστούμε την ετυμηγορία του λαού. Όμως σε μια πορεία μάχης ποτέ δεν συζητάς την επόμενη ημέρα.

-Σε τοπικό επίπεδο. Το ΠΑΣΟΚ σας κατηγορεί ότι δεν έγινε κανένα μεγάλο έργο στον νομό, ενώ κορυφαίες δεσμεύσεις της κυβέρνησης έμειναν στις καλένδες. Τι απαντάτε;
-Η δημοπράτηση του άξονα Δράμας-Αμφίπολης έγινε επί των ημερών μας και η μελέτη παραδίδεται τον προσεχή Φεβρουάριο.
*Η παράκαμψη της Δράμας επί των ημερών μας.
*Ο Ν. Δράμας μπήκε στην υψηλότερη ζώνη κινήτρων επί ΝΔ.
*Η δημοπράτηση του φυσικού αερίου έγινε επί ΝΔ και το φυσικό αέριο ήρθε στην βιομηχανική ζώνη και το Νοσοκομείο.
*Φέραμε 1.000 στρατιώτες στην Δράμα κάνοντας Κέντρο Εκπαιδεύσεως Νεοσυλλέκτων στο Παρανέστι, ΛΥΒ στο Νευροκόπι, Σύνταγμα Πυροβολικού, όταν επί ΠΑΣΟΚ έκλεισαν όλα τα στρατόπεδα
*Δώσαμε τα τελευταία 15.000.000 ευρώ για να ανοίξει το Τελωνείο Εξοχής.
*Φέραμε δύο καινούργια τμήματα ΤΕΙ σε μια πενταετία όταν το ΠΑΣΟΚ στα 20 χρόνια έφερε μόνο δύο και προκαλέσαμε απόφαση της Συγκλήτου του ΔΠΘ για την ίδρυση Πανεπιστημιακής Σχολής στην Δράμα.
Όλα αυτά αποτελούσαν διεκδικήσεις στα χρόνια που κυβερνούσε το ΠΑΣΟΚ και δεν τα έκανε. Αντί για αυτό, έκλεισε την Softex πετώντας 1.200 ευργαζόμενους στην ανεργία, έκλεισε το φασόν πετώντας 7.000 γυναίκες στην ανεργία, έκλεισε την ΠΟΡΣΕΛ κλπ.

-Συμφωνείτε με την άποψη ότι το Επίδομα Παραμεθορίων και η Πανεπιστημιακή Σχολή ζημίωσαν την ΝΔ τοπικά;
-Ήταν βούλησή μας να το κάνουμε γιατί το δικαιούνται αλλά πιστεύω ότι δεν θα κρίνει αποφασιστικά το αποτέλεσμα των εκλογών.

-Λειτουργήσατε ομαδικά σε διάφορες διεκδικήσεις; Ήσασταν πιεστικός στην κυβέρνηση για διάφορα αιτήματα ή βάλατε νερό στο κρασί σας;
-Πάντοτε γνώμονας μου ήταν η υπεράσπιση των συμφερόντων της Δράμας και των Δραμινών και είχα τεράστια συμβολή στην επίλυση όλων των μεγάλων προβλημάτων που ανέφερα προηγουμένως όταν ήμουν ΥΜΑΘ. Από τα 10.000.000 ευρώ που διαχειρίστηκα στο ΥΜΑΘ, ο Ν. Δράμας πήρε τα 4.000.000 ευρώ περίπου.

-Στις προεκλογικές σας ομιλίες παραδέχεστε τις ελλείψεις και τα λάθη της γαλάζιας διακυβέρνησης;
-Σίγουρα, ένας ο οποίος δρα θα κάνει και λάθη και παραλείψεις. Εδώ κάνουμε λάθη στις οικογένειές μας. Όμως διδασκόμεθα, τα λάθη μας δεν ζημίωσαν τον ελληνικό λαό και κυρίως ήταν λάθη συμφερόντων ορισμένων στελεχών μας.

-Τελικά για ποιον λόγο θα πρέπει να ψηφίσει κάποιος ΝΔ και Κώστα Καραμανλή;
-Για το σύνολο των έργων που έχει δρομολογήσει τα τελευταία χρόνια, την κοινωνική πολιτική που άσκησε σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες όπως πολυτέκνους, και κυρίως για την ειλικρίνεια με την οποία απευθύνθηκε ο Καραμανλής τώρα παραμονές εκλογών για το πως θα βγάλει την Ελλάδα από την οικονομική κρίση.

-Κλείνοντας, ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να στείλετε λίγες ημέρες πριν τις εκλογές στους πολίτες της Δράμας;
-Ο λαός της Δράμας κάνοντας επιλογή να ψηφίσει την ΝΔ πρέπει να στείλει στην βουλή τους αξιότερους βουλευτές. Το πνευματικό και πολιτικό επίπεδο των Δραμινών αξίζει εκπροσώπηση υψηλού επιπέδου. Πρέπει να εκπροσωπείται από ανθρώπους που αποδεδειγμένα έχουν βοηθήσει τους πολίτες και την Δράμα.

 


Σχόλια (2)

ΚΟΥΤΣΟΥ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ - Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2009 στις 00:49
ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ Ο Κ.ΤΖΙΜΑΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟ ΜΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΖΗΛΟ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ

ελευθεριάδης λευτέρης - Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2009 στις 01:37
Η τελευταία πρόταση της συνέντευξης είναι όλα τα λεφτά! "...να εκπροσωπείται από ανθρώπους που αποδεδειγμένα έχουν βοηθήσει τους πολίτες και την Δράμα." Δηλαδή α π ο δ ε δ ε ι γ μ έ ν α από ΚΑΝΕΝΑΝ!!

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ