Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr


Δημήτρης Καστρίτης

Υποψήφιος Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Δράμας

Αλλαγή σελίδας με νέους ανθρώπους για την Δράμα και την Ελλάδα

Στην συνέντευξη της εβδομάδας φιλοξενούμε τον Υποψήφιος Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρη Καστρίτη.
Κρίνει ότι η απόφαση του Πρωθυπουργού για εκλογές υπαγορεύτηκε από την κάκιστη κατάσταση των δημοσίων οικονομικών και από την πίεση της κοινωνίας.
Αναφέρθηκε στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ για έξοδο από την κρίση που δίνει λύσεις και προοπτική για το μέλλον.
Υπογραμμίζει ότι το μεγαλύτερο κίνητρο για να θέσει υποψηφιότητα στις εκλογές ήταν το ενδιαφέρον και η αγωνία για τον Ν. Δράμας.
Τέλος, ζητά την στήριξη όλων των Δραμινών σαν νέος υποψήφιος βουλευτής όπως τονίζει "Όλοι μαζί θα αγωνιστούμε για την χάραξη μιας νέας πορείας δημιουργίας και προσφοράς. Μας αξίζουν καλύτερες μέρες, καλύτερες συνθήκες ζωής"...

-Πως είδατε την απόφαση του Πρωθυπουργού για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες;
-Δεν ήταν απόφαση του Πρωθυπουργού, ήταν απόφαση που υπαγορεύτηκε από τις εξελίξεις. Από την κάκιστη κατάσταση των δημοσίων οικονομικών, από την λαϊκή απαίτηση, αλλά και την πίεση που, όπως τάζει το συνταγματικό του καθήκον, άσκησε το ΠΑΣΟΚ ως αξιωματική αντιπολίτευση, αφουγκραζόμενο αυτήν ακριβώς τη λαϊκή απαίτηση. Ήρθε η ώρα, η χώρα να αλλάξει σελίδα και αυτό γίνεται μια ώρα αρχύτερα.

-Το ΠΑΣΟΚ προηγείται σταθερά στις δημοσκοπήσεις. Αισιοδοξείτε για το αποτέλεσμα; Σε περίπτωση που δεν υπάρξει αυτοδυναμία, θα πάει η χώρα πάλι σε εκλογές;
-Οι Έλληνες γνωρίζουν τη σημερινή κατάσταση της χώρας, θυμούνται πως ήταν τα πράγματα το 2004 και θα επιλέξουν όχι απλά ανάμεσα σε δύο κόμματα ή δύο αρχηγούς, αλλά ανάμεσα σε δύο διαφορετικές αντιλήψεις για την πορεία της χώρας: τη μία που με άλλοθι την κρίση, επιμένει αμετανόητα στην συνέχιση μιας άδικης πολιτικής που οδήγησε στα σημερινά αδιέξοδα και φορτώνει τα βάρη στους πολλούς και μη έχοντες, χωρίς να δίνει καμία προοπτική για το μέλλον, και την πρόταση του ΠΑΣΟΚ, που θεωρεί ότι η κρίση μπορεί να γίνει και ευκαιρία να αντιμετωπίσουμε χρόνια προβλήματα, τα οποία μπορούμε και πρέπει να διορθώσουμε, με συγκεκριμένο σχέδιο και με διαφορετική νοοτροπία. Η ψήφος της 4ης Οκτώβρη θα είναι ψήφος αυτοδυναμίας, ισχυρής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, ώστε με διαφορετικές νοοτροπίες, πολλή δουλειά και λίγα λόγια να πάμε τη χώρα μπροστά.

-Η Οικονομία κυριαρχεί στην επικαιρότητα. Το ΠΑΣΟΚ έχει συγκεκριμένο πρόγραμμα;
-Κύριε Φυλακτέ, το ΠΑΣΟΚ, κυρίως τα τελευταία 2 χρόνια, δεν κάνει τίποτε άλλο, από το να προτείνει λύσεις και μέτρα σχεδόν για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Εθνική Οικονομία και η ελληνική κοινωνία. Το σχέδιο του Κινήματος για την έξοδο από την κρίση είναι σε εντελώς διαφορετική κατεύθυνση από τις λύσεις και τις πρακτικές της Ν.Δ, η οποία προτείνει το πάγωμα των μισθών και συντάξεων και την συνεχή φοροεπιδρομή στην μεσαία τάξη. «Τέτοιες πολιτικές οξύνουν και βαθαίνουν την ύφεση και τελικά οδηγούν σε ακόμη μεγαλύτερο δημοσιονομικό πρόβλημα» όπως έχει πει και ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Γι' αυτό, το ΠΑΣΟΚ κινείται με συγκεκριμένες προτάσεις για να επιτύχει
Α) την στήριξη του εισοδήματος για λόγους κοινωνικής συνοχής και ενίσχυσης της ζήτησης στην οικονομία, με αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό, ένα έκτακτο επίδομα αλληλεγγύης, μέτρα προστασίας των δανειοληπτών και των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, καταπολέμηση της ακρίβειας, πάγωμα των τιμολογίων των ΔΕΚΟ για ένα χρόνο, ριζική φορολογική μεταρρύθμιση που προωθεί την αναδιανομή.
Β) την αναθέρμανση της αγοράς και ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας, με την αύξηση των Δημοσίων Επενδύσεων, μέτρα για ένεση ρευστότητας στην αγορά, αλλαγή του ΤΕΙΡΕΣΙΑ και πρωτοβουλίες για τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος,
Γ) την προστασία και ενίσχυση της απασχόλησης, με την επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών για την πρόσληψη νέων ανέργων, αύξηση του επιδόματος ανεργίας, μέτρα για την προστασία των εργαζομένων κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, προγράμματα κοινωνικής εργασίας,
Δ) το νοικοκύρεμα στα δημόσια οικονομικά με ριζικές τομές για την καταπολέμηση της σπατάλης και την ενίσχυση των φορολογικών εσόδων με πλήρη αναδιάρθρωση της φορολογικής διοίκησης και των μηχανισμών ελέγχου.

-Υποψήφιος Βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ. Πως πήρατε την απόφαση;
-Το ενδιαφέρον και η αγωνία μου για τον τόπο όπου μεγάλωσα, ζω και εργάζομαι και η κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα, υπήρξε το μεγαλύτερο κίνητρο για να πάρω την απόφαση αυτή. Βεβαίως, ένα άλλο μεγάλο κίνητρο είναι η ανάγκη, αλλά και η πεποίθησή μου ότι η χώρα και ο Νομός χρειάζονται αλλαγή σελίδας. Η μοναδική πολιτική πρόταση που έχει στο επίκεντρό της τον πολίτη είναι η πρόταση του ΠΑΣΟΚ και του Προέδρου του Γ.Α. Παπανδρέου. Συγκεκριμένα μέτρα, ώστε να οικοδομήσουμε ένα κράτος, που να λειτουργεί υπέρ των πολιτών, αφού όμως αλλάξουμε νοοτροπίες και αντιμετωπίσουμε αγκυλώσεις ετών. Να εγγυηθούμε την εφαρμογή των νόμων, που προστατεύουν τον πολίτη. Να δώσουμε τέλος στο καθεστώς της αυθαιρεσίας, της ανομίας, της αδιαφάνειας, της διαφθοράς και της συγκάλυψης. Να πάμε μπροστά, με γνώμονα ένα άλλο πρότυπο ανάπτυξης, την πράσινη ανάπτυξη, να αξιοποιήσουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας και του Νομού μας σε μια παγκόσμια και ανταγωνιστική οικονομία.

-Τι σημαίνει για σας «ανανέωση» και πως εκφράζεται αυτό από την σύνθεση των ψηφοδελτίων;
-Κύριε Φυλακτέ, η ανάγκη να υπάρξει ανανέωση σε πολιτικές και σε πρόσωπα στο πολιτικό σκηνικό, έγινε πράξη σε μεγάλο ποσοστό, στη σύνθεση των ψηφοδελτίων, τόσο στη Δράμα, όσο και πανελλαδικά. Το ψηφοδέλτιο της Δράμας είναι ιδιαίτερα δυναμικό και αντιπροσωπευτικό, είναι ψηφοδέλτιο Νίκης. Όλοι οι συνυποψήφιοι, άνθρωποι της κοινωνίας, γνώστες των προβλημάτων και των προοπτικών της Δράμας, αγωνιζόμαστε για ένα καλύτερο αύριο για τον τόπο μας. Όλοι μας, από την 5η του Οκτώβρη θα δουλέψουμε αδιάκοπα, αποφασισμένοι να συγκρουστούμε με κάθε αντίληψη, κάθε κατεστημένο και κάθε εμπόδιο που κρατά τον τόπο μας πίσω.

-Ποια είναι τα σοβαρότερα προβλήματα του Νομού και ποιες λύσεις προτείνει το ΠΑ.ΣΟ.Κ; Ποιο το μήνυμά σας προς τους Δραμινούς και τις Δραμινές;
-Απευθύνομαι σε όλους τους Δραμινούς και τις Δραμινές, σαν νέος υποψήφιος βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ., ως συμπολίτης τους, ως φίλος τους, ως ένας που πήρε την απόφαση να ζητήσει τη στήριξή τους, έχοντας τις ίδιες αγωνίες και όνειρα για τη Δράμα. Τη Δράμα που έχει μείνει πίσω, που αντιμετωπίζει την ανεργία, την μετανάστευση των παιδιών της, την υπανάπτυξη, την αδιαφορία της κεντρικής εξουσίας.
Φίλες και Φίλοι, στις 4 του Οκτώβρη, η χώρα και ο Νομός αλλάζουν σελίδα. Ήρθε η ώρα του λαού. Ώρα για μια νέα αρχή, για μια νέα πορεία εθνικής ανάτασης. Είναι η ώρα της Ελλάδας που αγωνίζεται, της Ελλάδας που ελπίζει, της Ελλάδας που πρωταγωνιστεί.
Το ενδιαφέρον και η αγωνία μου για τον τόπο που γεννήθηκα, ζω κι εργάζομαι, η διάθεση προσφοράς και η πίστη μου για ένα καλύτερο αύριο με ωθούν να ζητήσω την στήριξή σας.
Δεν ταιριάζει στους Δραμινούς και τις Δραμινές η απαισιοδοξία, δεν τους αρκούν οι υποσχέσεις και οι δικαιολογίες. Μείναμε πίσω ως Νομός. Πρέπει όμως να καλύψουμε το χαμένο έδαφος. Ο τόπος που ζούμε έχει δυνατότητες και προοπτικές, μπορεί να πάει μπροστά με ένα άλλο πρότυπο ανάπτυξης. Η Δράμα θα βγει από το αδιέξοδο μόνον εάν επενδύσει στο αστείρευτο ανθρώπινο δυναμικό της, εάν στραφεί στην πράσινη ανάπτυξη, στις ήπιες μορφές ενέργειας, στον αθλητικό και συνεδριακό τουρισμό, λειτουργήσει ως διαμετακομιστικό κέντρο στην ευρύτερη περιοχή, συνδεθεί με δίκτυα, δημιουργήσει τις υποδομές για να φιλοξενήσει ανθρώπους, πνευματικά ιδρύματα και εθνικής εμβέλειας αθλητικά και καλλιτεχνικά γεγονότα.
Όλοι μαζί θα αγωνιστούμε για τη χάραξη μιας νέας πορείας δημιουργίας και προσφοράς. Μας αξίζουν καλύτερες μέρες, καλύτερες συνθήκες ζωής.
Απευθύνομαι στον καθένα σας προσωπικά για να με στηρίξετε στην προσπάθεια μου αυτή. Δεν με φοβίζει η πρόκληση. Μαζί θα αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα και μαζί θα τα λύσουμε. Θα αγωνιστούμε όλοι μαζί, ενάντια στην απάθεια, την αδιαφορία, τις χαμένες ευκαιρίες, σε κάθε αντίληψη και κάθε κατεστημένο που κρατά τον τόπο μας πίσω. Θα βάλουμε και πάλι τα θεμέλια μιας πορείας προσφοράς και δημιουργίας. Για τον τόπο μας και για την πατρίδα μας. Αυτή είναι η δέσμευσή μου. Όλοι μπορούμε να προσφέρουμε στην ιδιαίτερη πατρίδα μας και είναι κυρίως η ώρα των νέων: ανθρώπων και ιδεών. Καλό μας αγώνα.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ