Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ


Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε τις προηγούμενες ημέρες για τα ψηφοδέλτια της ΝΔ... Το κόψιμο Τσίτουριδη, Δούκα, Παυλίδη, άνοιξε νέα παράθυρα στα δελτία ειδήσεων και υπό μορφή καφενέ άρχισαν οι αναλύσεις...
Οι ίδιοι που πίεζαν τον Καραμανλή να θέσει εκτός όσους δημιούργησαν προβλήματα στην κυβέρνηση άρχισαν τις αναλύσεις για το πώς "φαγώθηκαν". Βασικός τους στόχος να στρέψουν αλλού την συζήτηση και να συντηρήσουν το θέμα.
Προσωπικά δεν αμιφιβάλω για το παιχνίδι που παίζουν τα συγκροτήματα και τα μεγάλα κανάλια. Υπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα και σκοπιμότητες.

"Μήπως είσαι υπερβολικός;", μου λέει ο φίλος μου ο Γιάννης... Και τον θυμίζω τι έγραφαν και τι έλεγαν οι ίδιοι δημοσιογράφοι πριν 1,5 χρόνο.
Οι απότομες αλλαγές, οι πολιτικές κωλοτούμπες και η αλλαγή θέσεων και απόψεων από συγκεκριμένους δημοσιογράφους είναι η καλύτερη απόδειξη ότι το σύνθημα δόθηκε και εκτελείται με θαυμαστή ακρίβεια.

Ευχήθηκα σε αυτήν την προεκλογική περίοδο κόμματα και πολιτικοί να συζητήσουν για τα πραγματικά προβλήματα που είναι η ανεργία, η οικονομική κρίση, η αποβιομηχάνιση, το αναπτυξιακό μοντέλο της χώρας, οι διεθνές σχέσεις...
Δεν ακούσαμε τίποτε. Υπερβολές, ανακρίβειες, παροχές και πολλά λόγια χωρίς καμιά ουσία και εφαρμογή. Με το μοναδικό που ασχολήθηκαν σοβαρά είναι το ντιμπέιτ. Αν σε αυτό πρέπει να συμμετέχουν 2 ή 5 ή 7 δημοσιογράφοι, πώς θα κάθονται οι πολιτικοί αρχηγοί και τι ώρα θα μεταδοθεί.
Καλά αυτά είναι τα προβλήματα της κοινωνίας; Αυτές είναι οι αγωνίες του κοσμάκη; Αυτά είναι τα διλήμματα των μικροσυνταξιούχων, των αγροτών και των ιδιωτικών υπαλλήλων;
Έχουμε χάσει και την μπάλα και το γήπεδο. Και με τέτοιες λογικές δεν βλέπω κανένα φως στο βάθος του τούνελ.

Πάμε και λίγο στα τοπικά...
Οι εθνικές εκλογές έχουν και τοπικό ενδιαφέρον. Καλές οι εκτιμήσεις για την πορεία της χώρας όμως εμάς εδώ μας ενδιαφέρει ο Νομός μας με τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει.
Αναμένουμε τις δεσμεύσεις των κομμάτων για ανοικτά προβλήματα του τόπου. Και φυσικά περιμένουμε γραπτές δεσμεύσεις και όχι λόγια. Γιατί από λόγια χορτάσαμε.

Να δούμε τα προγράμματα, να τα κρίνουμε, να επιλέξουμε και αν δούμε έργα και παρεμβάσεις τότε θα πούμε δικαιωθήκαμε.
Μπράβο γιατί ότι υποσχέθηκαν το έκανα πράξη. Δεν έβαλαν νερό στο κρασί τους, δεν τα ξέχασαν αυτά που είχαν υποσχεθεί.
Αν δούμε όμως να μην γίνεται τίποτε το ουσιαστικό, τότε να ασκήσουμε σκληρή κριτική για την κοροϊδία. Δεν συμφωνείτε;

Οι εποχές των μεγάλων λόγων χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο πέρασαν. Οι πολίτες θέλουν ρεαλιστικές προτάσεις για το μέλλον. Απαιτείται συναίνεση των φορέων, θετικός λόγος και όχι στείρα άρνηση.
Είμαστε πρώτα Δραμινοί και μετά νεοδημοκράτες, πασοκτζήδες, κομμουνιστές. Αυτό να μην το ξεχνάμε. Να το κάνουμε πράξη. Και όχι μόνο προεκλογικά αλλά ολόκληρη την τετραετία.

Η πόλωση, η καταστροφολογία, η κόντρα, η στείρα αντιπαράθεση, ο φανατισμός δεν προσφέρουν τίποτε. Οι εποχές άλλαξαν.
Τα "πράσινα" και τα "γαλάζια" καφενεία είναι καταστάσεις από το μακρινό παρελθόν. Ελάχιστοι είναι οι φανατικοί που απέμειναν σε όλα τα κόμματα.
Οι παρωπίδες έφυγαν, ξυλοδαρμοί και επεισόδια δεν υπάρχουν. Έχουμε γίνει Ευρώπη. Οι πολίτες το κατάλαβαν και το έκαναν πράξη.
Ευκαιρία είναι αυτό το μεγάλο μήνυμα της κοινωνίας να το εφαρμόσουν και οι εκπρόσωποί μας. Αυτοί που θα εκλεγούν στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου.

Θα είναι 3 από τους 300 της βουλής. Το 1% δηλαδή. Αν δεν λειτουργήσουν ομαδικά και ενωμένοι για τις Δραμινές διεκδικήσεις, το μόνο που θα πετύχουν είναι να χάσει ο τόπος.
Οι πολιτικές σκοπιμότητες και οι αντιπαραθέσεις πρέπει να τίθενται στο περιθώριο όταν διεκδικείς για τον τόπο σου. Δεν παραδίδουμε μαθήματα... Απλές σκέψεις είναι όσα καταγράψαμε και τίποτε περισσότερο.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ