Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

Ο ΑΦΥΛΑΚΤΟΣ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ


Η οικονομία είναι το βασικό ζητούμενο αυτής της εκλογικής αναμέτρησης. Οι ειδήσεις οικονομικού ενδιαφέροντος είναι ανησυχητικές.
Σύμφωνα με την εφημερίδα ΕΘΝΟΣ "Για έβδομο σειρά μήνα βασικοί κλάδοι της οικονομίας κινήθηκαν πτωτικά. Συγκεκριμένα ο τουρισμός (-16,7%), η ναυτιλία (-38,1%), οι εξαγωγές (-28,7%) και η βιομηχανία (-27,8%).
Επίσης η αξία των εισαγωγών είναι τριπλάσια σε σχέση με αυτήν των εξαγωγών!!!"

"Τραγικά" τα στοιχεία, δείχνουν τα ιδιαίτερα προβλήματα της οικονομίας μας. Εκείνο όμως που ανησυχεί ιδιαίτερα είναι η σχέση εισαγωγών-εξαγωγών.
Η μεγάλη ψαλίδα υπέρ των εισαγωγών αποδεικνύει για άλλη μια φορά, ότι η χώρα μας δεν έχει παραγωγικό ιστό, ότι ουσιαστικά δεν παράγει τίποτε. Την ώρα που γειτονικές χώρες παράγουν αυτοκίνητα και αεροπλάνα, εμείς εδώ δεν κατασκευάζουμε ούτε καρφίτσες.
Η παγκοσμιοποίηση έπληξε συγκεκριμένους τομείς και κύρια την βιομηχανία. Η βαριά βιομηχανία κατέρρευσε. Τα κόμματα, οι φορείς προτείνουν μέτρα, ζητούν διευκολύνσεις για τον βιομηχανικό κλάδο όμως η κατάσταση δεν αναστρέφεται.

Δυστυχώς εκτός από την βιομηχανία τα τελευταία χρόνια τεράστια κρίση περνά και η γεωργία. Τα εισαγόμενα αγροτικά προϊόντα αυξάνονται και πληθύνονται και στα καταστήματα βρίσκουμε μέχρι και εισαγόμενα μαρούλια.

Καλά τα μεγάλα λόγια, όμως αυτή είναι μια πραγματικότητα που αν δεν αλλάξει μαθηματικά οδηγεί την χώρα μας στην κατάρρευση.

Επί ευκαιρία, θα σταματήσουν κάποιοι εκπρόσωποι φορέων να παρουσιάζονται ως αυθεντίες και τεχνοκράτες υψηλού επιπέδου;
Αντί να μας πουν ποια είναι η ουσιαστική παρέμβασή τους στην πολιτική ζωή του τόπου, ξεκινούν τις αναλύσεις και καταθέτουν προτάσεις ανεφάρμοστες και μη ρεαλιστικές.
Και όταν τους ρωτάς αν έχουν ευθύνες και αυτοί για την κατάσταση που επικρατεί στον τόπο μας σφυρίζουν αδιάφορα.
Είναι οι γνωστοί "απολιτίκ" που όταν αναλύουν τα γεγονότα, νομίζεις ότι ήρθαν από την Ελβετία.

Ελάχιστες ημέρες απομένουν για τις εκλογές και για άλλη μια φορά δεν δόθηκε η δυνατότητα τηλεοπτικού διαλόγου με υποψηφίους των κομμάτων.
Θα ήταν πολύ χρήσιμο να έχουμε και στην Δράμα ένα ντιμπέιτ μεταξύ των υποψηφίων. Δυστυχώς ο περιορισμός των τηλεοπτικών εμφανίσεων ουσιαστικά αποκλείει ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
Θα ήταν παρ' όλα αυτά χρήσιμο αντί μονολόγων και προεκλογικών συγκεντρώσεων να βλέπαμε αντιπαράθεση. Οι πολίτες θα έβγαζαν σίγουρα χρήσιμα συμπεράσματα.

Καλές οι προεκλογικές κόντρες όπου συμμετέχουν στελέχη των κομμάτων, όμως λείπουν οι πρωταγωνιστές, που είναι οι υποψήφιοι βουλευτές.
Αυτοί που διεκδικούν την ψήφο μας για να μας εκπροσωπήσουν. Είναι ένας από τους λόγους που δεν παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η πολιτική αντιπαράθεση αυτό το διάστημα.
Ευκαιρία είναι κόμματα και ανεξάρτητες αρχές να επανεξετάσουν αυτήν την απόφαση που βάζει όριο τηλεοπτικών εμφανίσεων στους υποψηφίους. Μπορούν να εμφανιστούν δύο φορές σε κάθε τηλεοπτικό μέσο. Και όταν λέμε εμφάνιση εννοούμε συνέντευξη, ομιλία ή δήλωση.

Η Δράμα φιλοξενεί αυτές τις ημέρες το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους, τον κορυφαίο θεσμό κύρους και προβολής της Δράμας.
Αν και έχουν περάσει 32 χρόνια, το Φεστιβάλ κάθε χρόνο αναβαθμίζεται και ανανεώνεται. Με το ελληνικό, το διεθνές τμήμα, το digi και τις παράλληλες εκδηλώσεις.
Φέτος ξεκίνησαν και οι προ-φεστιβαλικές εκδηλώσεις "Εντός των Τειχών" στο Ιστορικό Κέντρο. Τόσο κόσμο είχε πολλά χρόνια να δει η περιοχή της Αγ. Σοφίας.
Πετυχημένο το εγχείρημα που έχει ως στόχο να φέρει τους Δραμινούς πιο κοντά στο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους.
Η συμμετοχή του κόσμου είναι η καλύτερη απάντηση σε όσους, για άλλη μια φορά, προσπαθούν να βάλουν εμπόδια σε φιλόδοξες και ουσιαστικές δράσεις και πρωτοβουλίες.

Θεέ μου, τι ευγένεια, τι πολιτισμός...
Παρακολούθησα αρκετές συνεντεύξεις στα πανελλήνια μέσα ενημέρωσης... Σκληρές κόντρες, αντιπαραθέσεις, βαριές κουβέντες. Και μόλις ολοκληρώνονταν οι εκπομπές, άρχιζε ο ένας υποψήφιος να εύχεται στον άλλο καλή επιτυχία. Και ως πραγματικοί ιππότες οι υποψήφιοι έπλεκαν ο ένας το εγκώμιο του άλλου.
"Αγαπητέ συνάδελφε, σου εύχομαι καλή επιτυχία γιατί το αξίζεις", είπε βουλευτής της ΝΔ για συνάδελφό του, του ΠΑΣΟΚ και άμεσα ανταπέδωσε τις ευχές ο "πράσινος" υποψήφιος.
Πριν λίγα χρόνια αυτά δεν τα έβλεπες ούτε στο όνειρό σου. Η πόλωση κυριαρχούσε...
Πλέον οι εποχές άλλαξαν. Έγιναν σημαντικά βήματα και ξεφύγαμε από τον στείρο φανατισμό που μόνο κακό κάνει.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ