Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr


Δημήτρης Κυριαζίδης

Υποψήφιος Βουλευτής Δράμας ΝΔ

Για τη Δράμα με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και δυναμισμό

Η ΝΔ αναγνωρίζει τις ελλείψεις και τις παραλήψεις της, τα πρόσωπα είναι αυτά που την έφεραν σ' αυτήν τη δύσκολη στιγμή, το πλάνο του για τη διεκδίκηση αιτημάτων του νομού στηρίζεται στη συλλογικότητα, ενώ οι πόρτες του θα είναι ανοιχτές όπως ήταν τόσα χρόνια για όλους του Δραμινούς ανεξαρτήτως αποτελέσματος, είναι τα σημαντικότερα σημεία της προεκλογικής καμπάνιας του υπ. Βουλευτή της ΝΔ κ. Δ. Κυριαζίδη, τα οποία και αναπτύσσει στη συνέντευξη που μας παραχώρησε

-Τι ήταν αυτό που σας ώθησε να ασχοληθείτε ενεργά με την πολιτική;
-Ο κάθε άνθρωπος έχει κάποιους στόχους, έχει τις «φιλοδοξίες» του, αρκεί αυτές να κινούνται μέσα σε υγιή πλαίσια. Όταν κάποιος αποφασίζει να ασχοληθεί με τα κοινά, σημαίνει ότι έχει διάθεση προσφοράς. Μια προσφορά που θα είναι αποκομμένη από κάθε προσωπικό όφελος, κυρίως οικονομικό. Θα πρέπει η προσφορά να έχει ιδεαλιστικό υπόβαθρο και αλτρουιστική διάθεση. Γνωρίζω ότι αυτό είναι πολύ δύσκολο στις μέρες μας. Σημαίνει κόπος, θυσίες, σε προσωπικό και οικογενειακό επίπεδο. Αυτό αποτελεί το ζητούμενο στην εποχή μας και ιδιαίτερα σε επίπεδο πολιτικής. Είμαι σε θέση να πω, λόγω της πολύχρονης ενασχόλησης μου με το συνδικαλισμό, ότι λίγοι πλέον άνθρωποι, σε επίπεδο πολιτικής, πολιτεύονται μ' αυτό τον γνώμονα. Κι αυτό αποτελεί σοβαρό πρόβλημα και για την ίδια την πολιτική, και είναι ένας από τους σοβαρούς λόγους που οδήγησαν πολλούς συνανθρώπους μας, να την αποστρέφονται.
Προσωπικά το ζήτημα αυτό με απασχόλησε πάρα πολλές φορές, όχι με την έννοια του αυτοσκοπού, αλλά της προσφοράς. Και παλαιότερα σένα εγχείρημα μου να ασχοληθώ με την πολιτική, μολονότι είχα την αποδοχή των συμπολιτών μου- καθώς τότε υπήρχε ένα άλλο σύστημα επιλογής των υποψηφίων- θεωρήθηκε σκόπιμο ή ποιο αποτελεσματικό, για την παράταξη, να εισέλθει άλλος ως υποψήφιος, επειδή προερχόταν από το χώρο του ΠΑΣΟΚ, με την ελπίδα ότι θα προσέφερε πολύ περισσότερα, με την έννοια των ψήφων. Δυστυχώς δεν έγινε κάτι τέτοιο. Παρόλα αυτά ,δεν δημιούργησα κανένα πρόβλημα, υποχώρησα για το κοινό καλό, και με τη σκέψη ότι υπάρχει χρόνος. Δυστυχώς, αυτό επαναλήφθηκε άλλες δύο φορές Έτσι, θα έλεγα, στο μυαλό μου περισσότερο τελικά επικράτησε η σκέψη να ασχοληθώ, όχι στην κεντρική πολιτική σκηνή, αλλά με την τοπική αυτοδιοίκηση.
Βεβαίως, εξεπλάγην όταν δέχθηκα την πρόταση, για να είμαι υποψήφιος σ' αυτές τις εκλογές. Θα έλεγα ότι υπήρξε μια «επιστράτευση» της παρουσίας μου στο ψηφοδέλτιο. Τελικά κλήθηκα να βοηθήσω σε δύσκολους καιρούς και όχι σε εύκολους.
Το συζήτησα με την οικογένεια μου, με ανθρώπους κοντινούς μου, και επανήλθα, θα έλεγα δριμύτερος, γιατί πάντα σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με τους συνανθρώπους μου, δηλώνω παρών και τα δίνω όλα.

-Η συνδικαλιστική σας διαδρομή ήταν ιδιαίτερα δυναμική και διεκδικητική, να συμπεράνουμε ότι με τον ίδιο τρόπο θα πολιτευτείτε;
-Ακριβώς αυτός είναι ο στόχος μου, κι αυτό είπα και στο πρώτο μου μήνυμα.
Έτσι θα λειτουργήσω, χωρίς να λογαριάσω προσωπικά κόστη ή άλλα κόστη.
Όπως συνηθίζω να λέω, λόγω της ιδιότητας μου: « θα λέω τα πράγματα τσεκουράτα, καθαρά.», όσο κι αυτό πονάει.
Πάρα πολλές φορές μου λένε, την αυστηρότητα που έχω απέναντι στον εαυτό μου, να μην την μεταφέρω στους συνεργάτες μου, γιατί δεν έχουν όλοι την ίδια ιδιοσυγκρασία με μένα. Όμως, έτσι έμαθα να λειτουργώ ,δίνοντας τα άλλα. Κι αυτό το γνωρίζουν όλοι όσοι συνεργάστηκαν μαζί μου. Είμαι 24 ώρες το 24ωρο παρών, δουλεύοντας ακόμη και σε περιόδους αδείας. Η ενεργητικότητα μου αυτή, μου δίνει ζωή. Αισθάνομαι καλά, όταν βρίσκομαι σε μια συνεχή παραγωγική διαδικασία. Κι αυτό είναι πολύ σημαντικό για μένα Είναι τρόπος ζωής.

-Κατά την άποψη σας, τα πρόσωπα ή συγκυρίες, ήταν αυτά που μείωσαν τη ΝΔ στα 5χρόνια διακυβέρνησης της;
-Για μένα τις συγκυρίες της αντιμετωπίζει ο άνθρωπος, σε όποιον τομέα κι αν υπηρετεί. Τα αξιώματα δεν κάνουν τον άνθρωπο, αλλά ο άνθρωπος κάνει τα αξιώματα. Άρα, καταλήγω και λέω, ότι οι άνθρωποι είναι υπεύθυνοι γι' αυτήν την κατάσταση. Επειδή γνωρίζω καταστάσεις και πράγματα, το λέω ευθαρσώς. Τα άτομα είναι αυτά που οδήγησαν τη ΝΔ στη δύσκολη θέση που είναι σήμερα. Όμως, η ΝΔ έχει αποθέματα, έχει ικανούς και καθαρούς ανθρώπους, που θα την βγάλουν από τη δύσκολη αυτή θέση. Αρκεί βέβαια όλοι, να έχουν διδαχθεί από τα λάθη τους. Να έχουν λάβει το μήνυμα του πρωθυπουργού, να παραδεχτούν ότι υπήρξαν λάθη και παραλήψεις. Δεν μπορούμε να λέμε ψέματα στον Ελληνικό λαό. Δεν μπορούμε να του λέμε πως όλα πάνε καλά. Έχουμε κάνει λάθη και για το λόγω αυτό ο κόσμος μας έχει στρέψει το πρόσωπο. Μια και θέτω και τον εαυτό μου στην υπηρεσία του, πολιτευόμενος, θα πω σας απαντήσω πολιτικά. Ευθύνη των πολιτικών είναι να ξαναφέρουν τον κόσμο, με υγιή τρόπο, κοντά στη ΝΔ.
Και για να καταλήξω στο ερώτημα σας, κύρια ευθύνη φέρουν τα πρόσωπα και θα έλεγα και συγκεκριμένα πρόσωπα.

-Αν στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου ο λαός σας επιλέξει να τον εκπροσωπήσετε στη βουλή, ποιο θα είναι το πρώτο μέλημα σας;
-Ότι σχέδιο και να κάνεις ως άτομο, ως γνώστης, ως επιστήμονας, αν αυτό δεν έχει την έγκριση της κοινωνίας, θα είναι αποτυχημένο. Το λέω αυτό γιατί, η επίτευξη αυτού του στόχου, εάν δεν έχει τη συλλογική στήριξη της τοπικής κοινωνίας, δεν μπορεί να πετύχει, αλλά ούτε και να αποδώσει.
Η κεντρική εξουσία δύσκολα ακούει. Θα έλεγα ότι έχει μονίμως κλειστά τα αυτιά της. Άρα λοιπόν, χρειάζεται συλλογική προσπάθεια, και εκεί ακριβώς θα επικεντρωθώ. Θα πρέπει να καθορίσουμε τις προτεραιότητες μας, ως νομός, μετά από κοινωνικό διάλογο, και στη συνέχεια να επιδιώξουμε συλλογικά, με τους τοπικούς φορείς και τις παραγωγικές ομάδες, την υλοποίηση των στόχων που θα θέσουμε.
Μπορεί όλοι θα θέλουμε ευημερία για τη Δράμα. Όμως, δεν αρκεί μόνο να θέλουμε κάτι, αλλά και να μπορούμε να το πετύχουμε. Και την ευημερία στον τόπο δεν μπορούμε να την πετύχουμε επιλύοντας επιμέρους αιτήματα, αλλά ιεραρχώντας τις προτεραιότητες του νομού και διεκδικώντας τες στη συνέχεια, σε κεντρικό επίπεδο, συλλογικά.
Ποιο είναι το πρώτο θέμα που πρέπει να διεκδικήσουμε, και σε ποιο χρονοδιάγραμμα; Και αφού απαντήσουμε σ' αυτό το ερώτημα, θα πρέπει συλλογικά να το διεκδικήσουμε. Κοινοβουλευτικοί, αυτοδιοικητικοί και κοινωνικοί φορείς, μαζί Επειδή δεν είχαμε ιεράρχηση αιτημάτων και συλλογική διεκδίκηση, καταλήξαμε σήμερα εδώ που βρισκόμαστε. Δυστυχώς, σήμερα για κάποια πράγματα δεν υπάρχει αναστροφή. Σήμερα θα πρέπει μέσα από άλλο πρίσμα, να δούμε τα ζητήματα του νομού.

-Οι αρνητικές δημοσκοπήσεις πιστεύετε ότι μπορούν να γίνουν θετικές για το κόμμα σας;
-Έχουμε δρόμο, συνήθως η τελευταία εβδομάδα είναι αυτή που «παίζει» σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της κοινής γνώμης. Έχω την πίστη ότι θα υπάρξουν εξελίξεις, που θα αναστρέψουν άμεσα το κλίμα. Υπήρξαν λάθη από την αντιπολίτευση, που λειτουργούν εις βάρος της. Ο Έλληνας, σε τέτοια ζητήματα είναι αυστηρός. Θα αναζητήσει ένα στιβαρό τιμόνι.
Θέλω να πιστεύω ότι τα παθήματα έγιναν μαθήματα. Ο κόσμος σήμερα είναι υποψιασμένος. Δεν θέλει έναν μονότονο καταγγελτικό λόγο και όταν έρχεται η ώρα για απαντήσεις, να εξωραΐζονται όλα, παρουσιάζοντας μεμονωμένα παραδείγματα, για να πούμε ότι όλα πάνε καλά.
Η καθημερινότητα, για το μεροκάματο, είναι δύσκολη. Πρέπει να δώσουμε ακόμη μεγαλύτερη προοπτική στον κόσμο. Αν κάτι είναι δύσκολο για τη χώρα μας, είναι δέκα φορές ποιο δύσκολο για τον νομό μας. Για να μη πω ότι ορισμένα πράγματα δεν γυρίζουν πίσω. Θα πρέπει με άλλο πρίσμα να τα δούμε τα πράγματα και όλοι μαζί να δουλέψουμε γι' αυτά. Και θα το πώς ευθαρσώς, όποιος δεν συμμετέχει σ' αυτήν την προσπάθεια, θα τον καταγγείλω, για όποιους λόγους κι αν το κάνει.

-Ποιο μήνυμα θα θέλατε να στείλετε στους Δραμινούς συμπολίτες σου;
-Αυτό που θα ήθελα να πω στους Νεοδημοκράτες είναι ότι καταλαβαίνω την πίκρα και την απογοήτευση τους, όμως μπορούμε να πετύχουμε, αρκεί να δουλέψουμε ειλικρινά, πάνω όσα προανέφερα. Θέλω όμως να απευθυνθώ και προς όλους τους Δραμινούς και να τους πω, πως δεν χρειάζεται να έχουμε αισθήματα ηττοπάθειας και μοιρολατρίας.
Θα είμαι παρών για όλους, είτε εκλεγώ βουλευτής είτε όχι. Οι πόρτες μου θα είναι ανοιχτές, όπως ήταν τόσα χρόνια για όλους τους Δραμινούς. Έτσι λειτούργησα τόσα χρόνια, με αυτές τις αρχές και αξίες, και στο ίδιο πλάνο θα κινηθώ και σήμερα και αύριο.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ