Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ


Δεν έχει υπάρξει άλλη εποχή, από την μεταπολίτευση τουλάχιστον, που να έχει βρεθεί σε τόσο δύσκολη θέση η ελληνική οικονομία.
Μέχρι σήμερα η αγορά γνώριζε και βίωνε την δραματική επίπτωση που έχει η έλλειψη χρημάτων στο εμπόριο. Οι ακάλυπτες επιταγές, οι απολύσεις εργαζομένων και η χειροτέρευση των δεικτών αποδεικνύουν μια πολύ άσχημη κατάσταση που δεν έχει τέλος.

Και δεν υπάρχουν μαγικές συνταγές... Δεν μπορείς δηλαδή να πεις ότι με μια κίνηση μπορείς να αλλάξεις αυτήν την άσχημη κατάσταση.
Απαιτούνται συγκεκριμένα μέτρα για να βγει η οικονομία μας από την ύφεση και να πάρει μπρος η "ατμομηχανή" που λέγεται εθνική οικονομία.

Ευκαιρία είναι να δούμε κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία για τις εθνικές εκλογές. Όχι όμως τι λέμε εμείς εδώ στην Ελλάδα. Να δούμε τι λένε οι ξένοι για τις εκλογές στην Ελλάδα.
Ασυνήθιστα μεγάλη έκταση στην κήρυξη πρόωρων εκλογών στην χώρα μας, έδωσαν αυτήν την φορά τα διεθνή ΜΜΕ.
Τα ξένα Μέσα αναφέρουν ότι η χώρα μας αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα, έχει ανύπαρκτη κρατική μηχανή, είναι οθωμανικού τύπου η δημόσια διοίκηση, ανίκανο το κράτος και μεγάλη η διαφθορά.
Δεν είναι καθόλου θετικά αυτά που γράφουν οι ξένοι ανταποκριτές στην χώρα μας. Μας έχουν πάρει πρέφα και μας διασύρουν.

Αυτή η εικόνα της χώρας μας πρέπει να αλλάξει. Η Ελλάδα δεν είναι τριτοκοσμική χώρα. Έχει δυνατότητες να αντεπεξέλθει και να αλλάξει πορεία.
Ας αφήσουμε τα βαρύγδουπα περί επανίδρυσης ή μεταρρύθμισης του κράτους, γιατί στην πράξη αποδείχθηκαν λόγια κενού περιεχομένου.
Η χώρα έχει ανάγκη να ξεφύγει από την απραξία. Και να χτυπήσει την διαφθορά.

Αυτός ο περίεργος συμβιβασμός με την διαφθορά, η λογική "ο σκοπός αγιάζει τα μέσα" και η αδιαφορία της κοινωνίας, μας οδήγησαν σε αυτήν την κατάσταση.
Η αλλαγή σελίδας για την πατρίδα μας έχει ως προαπαιτούμενο τους ενεργούς πολίτες. Με αδιάφορη και απονευρωμένη την κοινωνία δεν μπορείς να πετύχεις τίποτε το ουσιαστικό.

Κάτι τέτοιο δηλαδή η ενεργοποίηση της κοινωνίας είναι απαραίτητο και σε τοπικό επίπεδο. Πρέπει οι πολίτες να γίνουν συμμέτοχοι των τοπικών διεκδικήσεων. Να στηρίξουν τους φορείς όταν διεκδικούν. Να μην σφυρίζουν αδιάφορα.
Ο "ωχαδελφισμός" βλάπτει πολύ σοβαρά τις τοπικές διεκδικήσεις. Δεν συμφωνείτε;

Σε εθνικό επίπεδο τα δύο μεγάλα κόμματα εξουσίας δίνουν την μάχη να συσπειρώσουν τους οπαδούς μέχρι και την τελευταία ώρα.
"Καμιά ψήφος να μην πάει χαμένη", ζητά η ΝΔ, "Κανένας να μην λείψει στις 4 Οκτώβρη. Καμιά ψήφος να μην πάει χαμένη", τονίζει ο Γιώργος Παπανδρέου.
Οι εκλογές είναι αγώνας αντοχής, απαιτείται τακτική και φυσικά το φορτσάρισμα γίνεται στο τέλος.

Η μάχη των κομμάτων υπολείπεται σε πάθος και παλμό από την μάχη του σταυρού που δίνουν οι υποψήφιοι. Συγκεντρώσεις, ομιλίες, συνεντεύξεις, δηλώσεις, δελτία τύπου, μέχρι και συναυλίες είδαμε σε τοπικό επίπεδο αυτήν την προεκλογική περίοδο.
Τα εσωκομματικά μαχαιρώματα είναι ένα σύνηθες φαινόμενο. Και φυσικά οι συνυποψήφιοι σε κάθε κόμμα κοντράρονται πολλές φορές με χτυπήματα και καρφώματα.

Καλό θα είναι πάντως να γνωρίζουμε ότι οι υπερβολές και η παραπολιτική δεν προσφέρει τίποτε στην πολιτική αντιπαράθεση.
Κάποιοι δηλώνουν σωτήρες και μάγοι. Προσπαθούν να πείσουν τους πολίτες ότι αν ήταν αυτοί, η Δράμα θα έτρεχε με ταχύτητα πυραύλου.
Αλήθεια, πιστεύουν αυτά τα οποία υποστηρίζουν;

Στις εφημερίδες άρχισαν οι αναλύσεις για την επόμενη ημέρα. Το νέο κυβερνητικό σχήμα είναι ένα από τα προσφιλή θέματα στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
Ένα από τα πρόσωπα που "παίζουν" σε περίπτωση εκλογικής νίκης του ΠΑΣΟΚ είναι ο Χρήστος Αηδόνης. Το είδαμε σε αρκετές εφημερίδες και απλά το αναφέρουμε.
Είναι θετικό να έχουμε έναν Υπουργό ή Υφυπουργό στην νέα κυβέρνηση. Θα έχει σίγουρα αρκετά να ωφεληθεί ο τόπος.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ