Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ


Γιάννης Ξανθόπουλος

Υποψήφιος Βουλευτής Δράμας ΠΑΣΟΚ

Οι Δραμινοί με γνωρίζουν και τους γνωρίζω... μαζί μπορούμε και μαζί θα πετύχουμε

"Το ΠΑΣΟΚ θα κερδίσει τις εκλογές... ο στόχος της αυτοδυναμίας είναι εφικτός, αρκεί να εντείνουμε τις προσπάθειές μας και να μην επαναπαυτούμε", αναφέρει στη συνέντευξη που μας παραχώρησε ο υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ κ. Γιάννης Ξανθόπουλος.
Τονίζει ότι το ΠΑΣΟΚ τοπικά θα άρει τις αδικίες και θα δρομολογήσει λύσεις στα χρόνια προβλήματα του τόπου.
Τέλος, στέλνει μήνυμα αισιοδοξίας και καλεί τους Δραμινούς να τον στηρίξουν και να τον εκλέξουν βουλευτή Δράμας.

-Ποιο πιστεύετε ότι θα είναι το αποτέλεσμα των εκλογών σε εθνικό επίπεδο;
-Το ΠΑΣΟΚ θα κερδίσει τις εκλογές. Ο στόχος της αυτοδυναμίας είναι εφικτός, αρκεί να εντείνουμε τις προσπάθειες μας και να μην επαναπαυτούμε. Φαινόμενα αλαζονείας, καθησυχασμού και αμετροέπειας θα πρέπει να μείνουν μακριά μας. Θέλουμε να εκπροσωπήσουμε όλους τους Έλληνες.

-Σε περίπτωση που δεν έχουμε αυτοδυναμία θα πάει η χώρα πάλι σε εκλογές;
-Έχουμε καλέσει συγγενείς πολιτικούς χώρους σε συνεργασία. Θα το ζητήσουμε και μετά τις εκλογές, ακόμη και αν δεν έχουμε αυτοδυναμία. Θα πάμε σε εκλογές μόνο εάν δεν υπάρχει αυτοδυναμία και πρόθεση συνεργασίας από τα μικρότερα κόμματα.

-Η οικονομία είναι το πρώτο θέμα που κυριαρχεί στην επικαιρότητα... Το ΠΑΣΟΚ έχει συγκεκριμένο ρεαλιστικό πρόγραμμα;
-Τόσο με την ομιλία του στην Δ.Ε.Θ. ο Γιώργος Παπανδρέου, όσο και με το πρόγραμμά μας, αναφέρουμε συγκεκριμένα μέτρα άμεσα, μεσοπρόθεσμα αλλά και μακροπρόθεσμα με τα οποία θα ορθοποδήσουμε την οικονομία της χώρας.

-Κατηγορείτε σε τοπικό επίπεδο την ΝΔ ότι δεν έγινε κανένα μεγάλο έργο στον Νομό ενώ κορυφαίες δεσμεύσεις έμεναν στις καλένδες. Το ΠΑΣΟΚ δεσμεύεται για την άμεση δρομολόγησή τους (Επίδομα Παραμεθορίων, ΑΕΙ, Κάθετος ΄Αξονας, Ε61 κλπ);
-Η Ν.Δ. ήρθε στην εξουσία το 2004 υποσχόμενη λύσεις παντού. Στη Δράμα τα στελέχη της δεσμεύτηκαν σε συγκεκριμένες παρεμβάσεις. Δεν υλοποίησαν καμία από αυτές. Δεσμευόμαστε για εκείνες της παρεμβάσεις στο Νομό μας που θα άρουν τις αδικίες και θα δρομολογήσουν και την άρση της απομόνωσής του.

-Ποιο είναι το μοντέλο ανάπτυξης που προτείνετε για τον Ν. Δράμας;
-Αρση της απομόνωσης, (οδικοί άξονες κ.τ.λ.), αξιοποίηση των γεωγραφικών πλεονεκτημάτων μας, ανάπτυξη ήπιων μορφών ενέργειας, πράσινη γεωργία, ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα (πενταετές) που θα συμβάλλει στην σύγκλιση των νομών της Ελλάδας. Τώρα είμαστε τελευταίοι.

-Ποια είναι η δύναμή σας αυτήν την ώρα του αγώνα;
-Δύναμη είναι οι χιλιάδες Δραμινοί που με εμπιστεύονται χρόνια τώρα σε όλες τις προσπάθειές μου.

-Ποιο είναι το επιχείρημά σας στην διεκδίκηση της ψήφου;
-Οι Δραμινοί με γνωρίζουν και τους γνωρίζω. Με ξέρουν χρόνια τώρα σαν Έπαρχο Κ. Νευροκοπίου, Νομαρχιακό Σύμβουλο Δράμας, Δημοτικό Σύμβουλο Δράμας, στο μετερίζι της αντιπολίτευσης ως Α΄ αναπληρωματικό Βουλευτή το 2004 και το 2007. Έχουν τις προϋποθέσεις να με αξιολογήσουν. Ζω ανάμεσά τους. Είμαι ένας από αυτούς. Γνωρίζω τα προβλήματά τους.

-Τι μήνυμα θέλετε να στείλετε λίγο πριν την εκλογική αναμέτρηση στον Δραμινό λαό;
-Μήνυμα αισιοδοξίας. Αξίζουν σε όλους μας καλύτερες μέρες. Αυτό θα είναι το μεγάλο στοίχημα για το ΠΑΣΟΚ, για εμάς. Το όραμά μας. Να κάνουμε την καθημερινότητα των πολιτών καλύτερη. Να κάνουμε τη ζωή μας καλύτερη.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ