Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ


Αυξάνεται η εγκληματικότητα
Με αλματώδεις ρυθμούς αυξάνεται στην χώρα μας η εγκληματικότητα ιδιαίτερα τα αδικήματα κατά της περιουσίας.
Κλοπές, διαρρήξεις και ληστείες αυξήθηκαν την προηγούμενη χρονιά ενώ η πλειονότητα των κλοπών αφορά διαρρήξεις σπιτιών και αφαίρεση αντικειμένων από αυτοκίνητα.
Η αύξηση που παρουσιάζεται στα αδικήματα κατά της περιουσίας ήταν αναμενόμενη. Τι γίνεται όμως; Λαμβάνονται μέτρα και αν ναι ποια;
Στην Ελλάδα δυστυχώς δεν υπάρχουν προληπτικά μέτρα για τις περιουσίες. Επιβάλλεται να υπάρξουν μέτρα πρόληψης ώστε ο στόχος να γίνεται όσο το δυνατόν λιγότερο ευάλωτος στον εγκληματία.
Φυσικά η αύξηση του ποσοστού εγκληματικότητας οφείλεται και στο γεγονός ότι με το άνοιγμα των συνόρων και την παγκοσμιοποίηση γεμίσαμε από πολίτες διαφόρων εθνικοτήτων, νόμιμους ή παράνομους που ζουν ανάμεσά μας και δεν ξέρουμε από που προέρχονται.
Η χώρα μας εισπράττει τους καρπούς μιας ανύπαρκτης μετανάστευσης πολιτικής και μιας απαράδεκτης λειτουργίας του κράτους.
Την ίδια ώρα διαβάζουμε ότι συνελήφθη γνωστή ηθοποιός για εκβιασμό, ενώ διάσημο μοντέλο ήταν εγκέφαλος σε κύκλωμα κοκαΐνης.
Αυτές οι ειδήσεις σίγουρα μας προβληματίζουν. Αφού αναδεικνύουν την σήψη και την διαφθορά που έχει ξεπεράσει κάθε όριο.

Η ρύπανση του Νέστου
Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου...
Την έντονη δυσαρέσκειά του εξέφρασε ο Δήμαρχος Κ. Νευροκοπίου Βασίλης Γιαννόπουλος για το νέο κρούσμα ρύπανσης του ποταμού Νέστου από απορρίμματα χωματερών της Βουλγαρίας.
Αυτό το έργο παίζεται πολλά χρόνια. Οι γείτονές μας δεν ενοχλούνται καθόλου από τις διαμαρτυρίες των τοπικών φορέων.
Και φυσικά δεν παραδέχονται τίποτε. Δεν θεωρούν αληθή τα διάφορα δημοσιεύματα που αναφέρονται στην ρύπανση του Νέστου ενώ αυτό που φαίνεται "δια γυμνού οφθαλμού" το αμφισβητούν.
Μήπως πρέπει να γίνουν πιο αυστηρές συστάσεις στην γειτονική χώρα; Οι άνθρωποι φαίνεται πως δεν ενοχλούνται από τις πράξεις και τις παραλείψεις τους. Όμως εμείς τι φταίμε;

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ