Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr


Σταύρος Δαϊλάκης

Υποψήφιος Βουλευτής Δράμας ΝΔ

Η ψήφος είναι απόφαση ευθύνης

"Οι εκλογές δεν κρίνονται στις διάφορες δημοσκοπήσεις. Κρίνονται στην κάλπη. Και στις 4 Οκτωβρίου οι πολίτες θα ψηφίσουν με γνώμονα την σταθερότητα, την ειλικρίνεια, την σοβαρότητα και την υπευθυνότητα που διακρίνουν τον Κώστα Καραμανλή", ανέφερε ο υποψήφιος βουλευτής Δράμας ΝΔ κ. Σταύρος Δαϊλάκης.
Τονίζει ότι αγωνίζεται για την νίκη της ΝΔ και της Δράμας και χαρακτηρίζει πολύ σημαντικό το έργο που έγινε στον Νομό Δράμας την τελευταία πενταετία.
Τέλος, ζητά την ψήφο των Δραμινών πολιτών και υπόσχεται ότι θα είναι όπως πάντοτε άλλωστε κοντά τους, μπροστάρης στους αγώνες για ένα καλύτερο μέλλον. Γιατί όπως καταλήγει "Η Δράμα μας ενώνει όλους".

-Οι δημοσκοπήσεις είναι αρνητικές για την ΝΔ. Μπορεί να ανατραπεί το κλίμα που έχει διαμορφωθεί;
-Οι εκλογές δεν κρίνονται στις διάφορες δημοσκοπήσεις. Κρίνονται στην κάλπη... και στις 4 Οκτωβρίου έχω την αίσθηση ότι οι πολίτες θα ψηφίσουν με γνώμονα την σταθερότητα, την ειλικρίνεια, την σοβαρότητα και την υπευθυνότητα που διακρίνουν τον Πρωθυπουργό μας Κωνσταντίνο Καραμανλή.
Οι ανευθυνότητες, οι αοριστίες, τα κούφια λόγια και οι ανέξοδες υποσχέσεις του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ δεν πείθουν.Έχω εμπιστοσύνη στην κρίση του ελληνικού λαού και πιστεύω ότι θα διαλέξει την ΝΔ και τον Κώστα Καραμανλή.

-Τι έφταιξε γι' αυτό το αρνητικό κλίμα;
-Σίγουρα έγιναν λάθη. Υπήρξαν κακοί χειρισμοί από διάφορα κυβερνητικά στελέχη. Άλλωστε το παραδέχθηκε και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός. Όμως αυτό απέχει πολύ από την ισοπέδωση που προσπαθούν να περάσουν το ΠΑΣΟΚ, τα μεγάλα μέσα μαζικής ενημέρωσης και η διαπλοκή.
Δείτε λίγο τι σκηνικό βιώνουμε το τελευταίο διάστημα... Το ΠΑΣΟΚ σπεύδει να προκαταλάβει την ψήφο των πολιτών.
Είτε είναι ανένταχτοι, είτε είναι αναποφάσιστοι, είτε δεν ψήφισαν στις Ευρωεκλογές.
Για τον σκοπό αυτόν στρατολογήθηκαν ΜΜΕ, δημοσιογράφοι, διαπλεκόμενα συμφέροντα εντός και εκτός Ελλάδος που προσπαθούν να πείσουν τους Έλληνες πολίτες ότι ο ανεπαρκής και ο μέχρι χθες ακατάλληλος Γιώργος Παπανδρέου είναι ο νέος ηγέτης που έχει όραμα και μπορεί να κυβερνήσει τον τόπο.
Και εγώ απλά αναρωτιέμαι... τι έγινε ξαφνικά και άλλαξαν όλα; Πως ο μέχρι χθες "λίγος", σήμερα εμφανίζεται "χαρισματικός και κατάλληλος";
Ο λαός τους έχει καταλάβει. Εμείς τους λέμε: Η ψήφος είναι απόφαση ευθύνης. Σκεφτείτε την οικονομία. Σκεφτείτε, συγκρίνετε τους δύο ηγέτες. Οι καιροί είναι δύσκολοι.
Οι πειραματισμοί βλάπτουν. Ο δρόμος της σοβαρότητας είναι μονόδρομος. Οι λαϊκιστές και οι μηδενιστές να μπουν στο περιθώριο.

-Και αν κερδίσει το ΠΑΣΟΚ τι θα γίνει στην ΝΔ;
-Λίγες ημέρες πριν τις εκλογές όλοι μας αγωνιζόμαστε για την νίκη... Η Ν.Δ. θα είναι αυτή που θα κερδίσει τις εκλογές.

-Σε τοπικό επίπεδο. Το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι έλειψαν οι μεγάλες παρεμβάσεις στον Ν. Δράμας. Τι απαντάτε;
-Διαλέγουν τον εύκολο δρόμο. Μηδενίζουν ένα πολύ σημαντικό έργο που ολοκληρώθηκε σε ολόκληρο τον νομό και φυσικά αποφεύγουν να μιλήσουν για τις δικές τους ευθύνες.
Γιατί ο Νομός Δράμας αδικήθηκε την περίοδο διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.
Τους ρωτώ λοιπόν, ο άξονας Δράμας-Αμφίπολης, οι στρατιωτικές μονάδες, το Τελωνείο Εξοχής, το φυσικό αέριο, η συνέχιση του προγράμματος της Softex δεν είναι έργα αυτής της κυβέρνησης;
Η κριτική δεν βλάπτει, όμως να μην χάνεται το μέτρο.

-Συνεργαστήκατε με τους άλλους βουλευτές και τους φορείς του νομού;
-Έξω από κομματικές ή άλλες διαφορές λειτούργησα πάντοτε ομαδικά. Οι προσωπικές διαδρομές και τα "κατόπιν ενεργειών μου" δεν ταιριάζουν στην δική μου πολιτική πρακτική.

-Παραδέχεστε ότι έγιναν λάθη από την κυβέρνηση της ΝΔ;
-Δεν ωραιοποιώ καταστάσεις, δεν δημιουργώ εξιδανικευμένες συνθήκες, δεν μου αρέσει να στρογγυλεύω τα λόγια μου.

-Τελικά για ποιον λόγο θα πρέπει να ψηφίσει κάποιος την ΝΔ;
-Γιατί ο Καραμανλής μιλάει την γλώσσα της αλήθειας και της λογικής. Γιατί έχει σαφές πρόγραμμα εξόδου από την κρίση. Η ψήφος είναι απόφαση ευθύνης.
Ο κ. Παπανδρέου δεν παρουσίασε κανένα σχέδιο. Μοιράζει παροχές και υποσχέσεις αλλά δεν απαντά που θα βρει τα λεφτά. Θα επιβάλλει νέους φόρους; Θα πάρει νέα δάνεια;
Εμείς λέμε σε όλους τους Έλληνες πολίτες να σκεφτούν την επόμενη ημέρα και να συγκρίνουν τις θέσεις και τα προγράμματα των δύο κομμάτων εξουσίας. Και τότε θα επιλέξουν την πρόταση ευθύνης που είναι αυτή της ΝΔ.

-Κλείνοντας, ποιο μήνυμα θέλετε να στείλετε λίγες ημέρες πριν τις εκλογές;
-Κανένας να μην λείψει στις 4 Οκτωβρίου. Καμιά ψήφος να μην πάει χαμένη. Με αποφασιστικότητα να δώσουμε την μάχη. Για την πατρίδα μας, για το καλό των παιδιών μας.
Προσωπικά διεκδικώ την επανεκλογή μου στο ελληνικό κοινοβούλιο. Γνωρίζουν όλοι οι Δραμινοί πόσο αγωνίστηκα για τον τόπο μας. Έδωσα αγώνες για την Δράμα, στήριξα τον κάθε Δραμινό όταν μου ζήτησε να τον βοηθήσω, το πολιτικό γραφείο ήταν ανοικτό για όλους.
Η αγάπη που μου δείχνουν είναι ανεπανάληπτη. Ζητώ την ψήφο για το καλό του Ν. Δράμας.
Να είναι σίγουροι ότι είμαι πάντα δίπλα τους, μπροστάρης στους αγώνες για ένα καλύτερο μέλλον.
Γιατί η Δράμα μας ενώνει όλους.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ