Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ


Μεγάλη νίκη του ΠΑΣΟΚ
Μετά την ήττα στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2007 ο Γιώργος Παπανδρέου θεωρήθηκε πολιτικά τελειωμένος.
Λίγες εβδομάδες αργότερα επανεξελέγη στην Προεδρία του ΠΑΣΟΚ. Τα κατάφερε λόγω κυρίως των λαθών του Ευάγγελου Βενιζέλου.
Για μεγάλο διάστημα θεωρούνταν ο Γιώργος Παπανδρέου παράγοντας ήττας. Εάν κάποιος έλεγε τότε ότι στις επόμενες εκλογές το ΠΑΣΟΚ θα κερδίσει με διψήφια διαφορά θα τον έστελναν στο τρελοκομείο.
Τι άλλαξε μέσα σε 1,5 χρόνο και άλλαξε άποψη η κοινή γνώμη;
Η εντυπωσιακή νίκη του ΠΑΣΟΚ οφείλεται κύρια στην ραγδαία πολιτική απαξίωση του κυβερνώντος κόμματος.
Οφείλεται όμως και στον ίδιο τον Γ. Παπανδρέου που μαζί με τους στενούς συνεργάτες του (Ραγκούσης, Παπακωνσταντίνου) αναδιοργάνωσε το κόμμα του, ανανέωσε τα στελέχη και λειτούργησαν όργανα και κομματικά στελέχη. Χωρίς κομματική λειτουργία δεν μπορείς να δεις το μέλλον με αισιοδοξία.
Από την άλλη στην ΝΔ το απόλυτο χάος. Οργανώσεις, σφραγίδες, νομαρχιακές που δεν συνήλθαν ποτέ και στελέχη που είχαν "μεθύσει" από την εξουσία.
Ήταν τέτοια η χαλάρωση του κόμματος στον Νομό που ορισμένοι διέδιδαν ότι η ΝΔ κερδίζει. Και φυσικά για τους γαλάζιους υπήρξαν και άλλα αίτια.
Η έλλειψη σαφούς ιδεολογικού πλαισίου, οι αλλοπρόσαλλες πολιτικές, η ακροβασία από τον μεσαίο χώρο στην υπερσυντηρητική δεξιά τα σκάνδαλα και η απουσία επικοινωνιακής πολιτικής (κύρια τον τελευταίο χρόνο) οδήγησαν στην συντριβή.
Ευχόμαστε για το καλό του πολιτικού συστήματος η ΝΔ να αντέξει. Και να μην κυριαρχήσουν στο εσωτερικό της παράταξης η γκρίνια και η εσωστρέφεια.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ