Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ


Αυτή δεν ήταν νίκη... Ήταν θρίαμβος. Ούτε ο Κακαουνάκης φανταζόταν τόσο μεγάλη διαφορά μεταξύ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Η παράταξη του ΠΑΣΟΚ κέρδισε με 10,5% την ΝΔ και την έστειλε στον πάγκο...
Ανατροπή συσχετισμών και στον Νομό Δράμας που πρασίνισε για πρώτη φορά από το 1981.

Ποιοι παράγοντες έπαιξαν ρόλο στην διαμόρφωση του εκλογικού αποτελέσματος;
Η επιτυχία του ΠΑΣΟΚ δεν είναι τυχαία. Ο Γιώργος αναδιοργάνωσε το κόμμα, το ανανέωσε σε στελέχη και φυσικά λειτουργούσαν όργανα και κομματικά στελέχη.
Από την άλλη στην ΝΔ το απόλυτο χάος. Οργανώσεις, σφραγίδες, νομαρχιακές που δεν συνήλθαν ποτέ και στελέχη που είχαν "μεθύσει" από την εξουσία.

Δεν είμαι υπερβολικός. Θέλετε ένα παράδειγμα; Ήταν τέτοιου μεγέθους η χαλάρωση του κομματικού μηχανισμού που οι άνθρωποι παραμονή των εκλογών στην Δράμα, διέδιδαν ότι η ΝΔ κερδίζει.
Και όταν τους έλεγες αν είναι μεθυσμένοι θύμωναν.

Ο Καραμανλής αποχώρησε με σκυμμένο το κεφάλι. Η ήττα για την ΝΔ είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία της, μεγαλύτερη και από αυτήν του 1981.
Η έλλειψη σαφούς ιδεολογικού πλαισίου (τι παράταξη ακροβατούσε μεταξύ μεσαίου χώρου και κλασικής δεξιάς), οι αλλοπρόσαλλες πολιτικές κύρια στην οικονομία, η απουσία στελεχών και κομματικής λειτουργίας οδήγησαν στο "τσουνάμι".

Οι άνθρωποι έχασαν τις Ευρωεκλογές και δεν προβληματίστηκαν. Πίστευαν ότι οι γαλάζιοι ψηφοφόροι πήγαν για μπάνιο.
Όταν είδαν την ήττα, διέγνωσαν ότι θα κερδίσουν στις εθνικές εκλογές. Και δεν συνήλθε κανένα όργανο για να δει τι έφταιξε για το αποτέλεσμα.
Αυτή η ανυπαρξία λειτουργίας των κομματικών οργάνων πρέπει να προβληματίσει. Και οι υπεύθυνοι να αφήσουν την σκυτάλη και να πάνε στο σπίτι τους.

Πάμε τώρα και στην νέα κυβέρνηση...
Θα κριθεί σίγουρα από το έργο της. Όμως τα πρώτα δείγματα γραφής είναι πολύ θετικά. Ολιγομελές σχήμα, ισχυρή ομάδα γύρω από τον πρόεδρο, αξιοποίηση νέων στελεχών.

Όσο για τον Νομό Δράμας θα ήθελα να αναφερθώ στον Χρήστο Αηδόνη. Πέτυχε να εκλεγεί για 3η φορά με άνοδο των ψήφων του.
Αυτό δείχνει ότι βάζει πολιτικούς στόχους και τους πετυχαίνει. Τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ ανέβηκαν πολύ στον Νομό. Και αυτό οφείλεται και στον κ. Αηδόνη.
Σοβαρός, με γνώσεις, εμπειρία και μεθοδικότητα, θα κριθεί στην νέα του θητεία περισσότερο αυστηρά, γιατί τώρα κυβερνά το ΠΑΣΟΚ.
Ευχόμαστε όπως και όλοι οι Δραμινοί ότι θα πετύχει.

Πάμε σε κάτι άλλο...
Μια συγκλονιστική συνέντευξη παραχώρησε πριν λίγες ημέρες στην "Realnews" ο ειδικός φρουρός Βασίλης Σαραλιώτης, γνωστός από την τραγική απώλεια του 16χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.
Είναι 10 μήνες στην φυλακή και ζητά να δικαστεί ενώ αίσθηση προκαλεί η δήλωση του ότι για την αστυνομία είναι αναλώσιμο είδος που τον βλέπουν ως μέσο επικοινωνίας με την κοινωνία.
Να υπογραμμίσουμε ότι τον 16χρονο Αλέξη τον πυροβόλησε και τον σκότωσε ο Επαμεινώνδας Κορκονέας και ο Βασίλης Σαραλιώτης ήταν περιπολία μαζί του.

Αναφέρθηκα σε αυτήν την περίπτωση και θυμήθηκα τα γεγονότα του Δεκεμβρίου.
Θυμάστε τι έγινε τότε στο κέντρο της Αθήνας; Κάηκε το πελεκούδι... Δεν έμεινε τίποτε όρθιο.
Εκτός του κ. Παυλόπουλου που ατάραχος παρακολουθούσε τις εξελίξεις.

Στην ΝΔ ξεσηκώθηκαν εναντίον του... Και του ζητούν να παραιτηθεί γιατί τον θεωρούν έναν από τους υπεύθυνους της ήττας.
Κάνουν λάθος πάντως οι γαλάζιοι. Όταν χάνεις τα αίτια είναι βαθύτερα. Ας ψάξουν τα αίτια καλύτερα στον άρρωστο κομματικό οργανισμό τους.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ