Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

Ο ΑΦΥΛΑΚΤΟΣ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ


Ανέλαβε η νέα κυβέρνηση. Αρκετά σφικτό το νέο κυβερνητικό σχήμα, όπου συμμετέχουν 9 γυναίκες και σχεδόν σε όλα τα υπουργεία έχει τον απόλυτο έλεγχο με άτομα της απολύτου εμπιστοσύνης του ο Γιώργος Παπανδρέου.
Πολυσχολιάστηκε η κατάργηση του ιστορικού Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης γιατί δεν ακούστηκε κάτι τέτοιο προεκλογικά...
Παρ' όλα αυτά δημιουργείται Γραμματεία Μακεδονίας-Θράκης και εγκαταστάθηκαν στην συμπρωτεύουσα και δύο Υφυπουργοί (Τζάκρη, Μπόλαρης) από δύο κρίσιμα Υπουργεία, το Οικονομίας και το Εσωτερικών.

Τα πρώτα δείγματα της κυβέρνησης θετικά... Ο Πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι θα εφαρμόσει ένα νέο μοντέλο διακυβέρνησης πιο ευέλικτο, πιο μοντέρνο, πιο εύκολα εφαρμόσιμο, λιγότερο παραδοσιακό. Το τι θα γίνει τελικά, θα φανεί στην πράξη.

Πάμε στην ΝΔ... Θα γίνει αυτοκριτική για το εκλογικό αποτέλεσμα; Ή θα πετάξουν την σκόνη κάτω από το χαλί;
Αν θέλουν να διατηρηθεί η ΝΔ ενωμένη και αξιόμαχη πρέπει να την αλλάξουν. Εκτός και αν θέλουν Συνέδριο μιας στενής κομματικής ελίτ για να εκλέξουν γρήγορα αρχηγό.
Τότε δεν κινδυνεύουν από διάσπαση αλλά από απαξίωση του χώρου... Και αυτό είναι το πλέον οδυνηρό.

Αν ένα κόμμα δεν λύσει τα εσωκομματικά του κάνοντας διάλογο με τα μέλη, με τους φίλους του, με την κοινωνία, κυριολεκτικά αυτοκτονεί.
Καλά τα ονοματεπώνυμα των υποψηφίων όμως αλήθεια τι πρεσβεύουν; Ποιες είναι οι θέσεις και οι απόψεις τους για την οικονομία, για τα εθνικά θέματα, για την ανάπτυξη;
Αν δεν απαντηθούν αυτά τότε "δώρο άδωρο" οι διαδικασίες.

Και να σταματήσουν κάποιοι να λένε για εκλογή από την βάση αλλά από την επόμενη φορά. Τέτοιες απόψεις προσβάλουν την βάση της ΝΔ, τον λαό της που θέλει κομματικές αλλαγές εδώ και τώρα.

Βλέπεις και ορισμένους πρώην βουλευτές να αρχίζουν τις αναλύσεις και τρελαίνεσαι... Όταν ο λαός σε καταψηφίζει και δεν σε εκλέγει, είναι απαράδεκτο να ασχολείσαι με γενικόλογες τοποθετήσεις.
Και φυσικά στην Ελλάδα ζούμε και όταν αποτυγχάνεις, ψάχνεις να βρεις τα αίτια και επιρρίπτεις τις ευθύνες σε όλους τους άλλους... Ο μόνος που δεν φταίει είναι ο ίδιος ο υποψήφιος.

Μεγάλος πολιτικός είναι αυτός που αντιμετωπίζει την ήττα του με αρχοντιά και μεγαλείο... Οι αιχμές, οι δυσαρέσκειες, οι ψίθυροι δεν προσφέρουν τίποτε.
Και φυσικά έλεος. Όχι άλλη παραπολιτική. Από τους γνωστούς ξερόλες που τα ξέρουν όλα και δεν γνωρίζουν ουσιαστικά τίποτε.

Γεμίσαμε από "κωλοτούμπες"... Αν έκαμες μια δημοσκόπηση στην Δράμα την Δευτέρα 5 Οκτωβρίου το ΠΑΣΟΚ θα ξεπερνούσε το 60%.
Καλά, πού κρύφτηκαν όλοι αυτοί οι πράσινοι ψηφοφόροι, τα προηγούμενα χρόνια; Πού κρύβονταν οι σοσιαλιστικές ιδέες τους την περίοδο 2004-2009;
Καν άντε, αυτοί δεν ντρέπονται. Αυτό που τους θεωρούν αξιόπιστους συνομιλητές δεν αισθάνονται άσχημα;

Το να γυρνάς από κόμμα σε κόμμα και να αναλαμβάνεις διατεταγμένες υπηρεσίες, είναι ότι χειρότερο, πιστέψτε με.
Και το γράφω εγώ που έχω συγκεκριμένη πολιτική ταυτότητα και απεχθάνομαι τις κωλοτούμπες.
Όμως αν κάποιοι πιστεύουν ότι πάντα θα κοροϊδεύουν τους πάντες πλανώνται πλάνη οικτρά. Μικρή είναι η πόλη μας και ο νομός μας και όλοι μας γνωριζόμαστε πολύ καλά.

Πάντως αυτοί που τα έβαψαν μαύρα είναι οι θιασώτες των απόψεων Μίχαλου για τα εργασιακά.
Διάφοροι βιομήχανοι, βιοτέχνες, επιχειρηματίες που ονειρεύονταν ως έσχατη λύση την μείωση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων.
Το Υπουργείο Απασχόλησης θα ονομάζεται πλέον Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. Άρα για Εργασία γίνεται λόγος και για Κοινωνική Ασφάλιση.

Όλοι οι Έλληνες εύχονται καλή επιτυχία στην κυβέρνηση. Αναλαμβάνει σε μια δύσκολη συγκυρία.
Οι εκλογές τελείωσαν και από εδώ και πέρα είναι η ώρα των αποφάσεων και της εφαρμογής της κυβερνητικής πολιτικής.
Απαιτούνται άμεσα μέτρα που θα εφαρμοστούν και θα φέρουν αποτελέσματα. Ο λαός θέλει λύσεις και όχι λόγια και συμβολικές διατυπώσεις.

Όσο για την ΝΔ χρειάζονται αυτήν την ώρα ανοικτά μυαλά χωρίς στεγανά. Η ΝΔ θα πρέπει και η ίδια καθαρά, να μάθει τι πιστεύει.
Το να πιστεύεις σε όλα, δεν είναι ώριμη πολιτική στάση. Δεν πείθεις πλέον κανέναν. Και η εκλογή αρχηγού είναι η χρυσή ευκαιρία για να ξεκαθαρίσει η ΝΔ την πολιτική της.
Με πιο απλά λόγια... Δεν χρειάζεται αρχηγός που θα φέρει την νίκη. Χρειάζεται αρχηγός που θα φέρει την καθαρή εικόνα για το τι είναι επιτέλους σήμερα η ιστορική και μεγάλη αυτή παράταξη.

Όσο για τις γρήγορες διαδικασίες ας μην ξεχνούν ορισμένοι, ότι όποιος βιάζεται, σκοντάφτει.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ