Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ


Κάποιοι έχουν αποφασίσει να κάνουν την πολιτική ζωή του τόπου φρενοκομείο. Για τον σκοπό αυτό χρησιμοποιούν τα πάντα. Όλα τα μέσα...
Σκηνοθετούν εντάσεις, κόντρες, αντιπαραθέσεις, βρίζουν, χυδαιολογούν με τον χειρότερο τρόπο.

Και η άριστη σκηνοθεσία απαιτεί σκηνοθέτη που θα επιλέξει τους ασθενεί, το νοσηλευτικό προσωπικό και τους ψυχιάτρους. Έτσι σκηνοθετείται ένα επεισόδιο της σειράς "ένα απέραντο φρενοκομείο".

Για να αποδώσουν καλύτερα οι πρωταγωνιστές είναι απαραίτητες οι ουσίες και τα οινοπνεύματα, 3-4 ουζάκια, 2-3 ουισκάκια, γίνεσαι πύραυλος και βουρ. Μπαίνεις στο σήριαλ και αισθάνεσαι πραγματικός γίγαντας.
Μέχρι και "παγκόσμιο φαινόμενο" αισθάνεσαι. Και τα κάνεις όλα λίμπα.

Είμαστε μια πολύ ωραία ατμόσφαιρα όπως έλεγε σε μια παλιά ελληνική ταινία ο Ηλιόπουλος. Μόνο που η κοινωνία πρέπει να απομονώσει όλους αυτούς που την προσβάλλουν με τον χειρότερο τρόπο.

Από την μια έχουμε φανατισμούς, αλαζονεία, απρέπειες, χυδαιότητες, βρισιές, βιαιοπραγίες. Από την άλλη έχουμε τον δρόμο της λογικής, του μέτρου, της σοβαρότητας και της ηρεμίας.
Προσωπικά διαλέγω τον δεύτερο δρόμο που βγάζει σε διέξοδο και δίνει λύσεις.

"Τι είναι αυτά που λες...", αναρωτιέται ο φίλος μου ο Γιάννης... "Φαίνεται ξέχασες πως το ΠΑΣΟΚ κέρδισε τις εκλογές, με μεγάλη διαφορά... Γι' αυτό άλλαξε και η τακτική των στελεχών του σε όλη την Ελλάδα. Είναι ο αέρας της εξουσίας."
Έχει δίκιο ο Γιάννης. Οι εκλογές ανέδειξαν μια νέα κυβέρνηση με λαϊκή εντολή. Αν τώρα ο Γιώργος λέει, ενωμένοι όλοι οι Έλληνες (και πολύ καλά κάνει) και κάποιοι το μεταφράζουν αλλιώς, τότε τι να πεις... Απλά προσμένεις αλλαγή νοοτροπίας.

Φυσικά απαραίτητη είναι και η καταστροφολογία. Κάποιοι θέλουν να μας πείσουν ότι ζούσαμε στην Ελβετία και καταντήσαμε Αλβανία... Λες και ήμασταν το εμπορικό κέντρο της Ευρώπης και καταντήσαμε βραχονησίδα.

Θα ήθελα παρ' όλα αυτά να ξέρω πώς είναι δυνατόν οι εδώ φωστήρες και σωτήρες να μας θεωρούν "Αλβανία". Και οι μεγάλες προσωπικότητες που επισκέπτονται την Δράμα να δηλώνουν ενθουσιασμένοι;
Σε αυτό το ερώτημα δεν έχω πάρει ακόμη απάντηση.

Και για την Δράμα μίλησαν με τα καλύτερα η κα. Βλαβιανού, Πρόεδρος της Παγκόσμιας Οργάνωσης Βιοπολιτικής και υποψήφια για Νόμπελ Ειρήνης.
Η κα. Βλαβιανού χαρακτήρισε την Δράμα πόλη πρότυπο για τα ΑΜΕΑ... Και δεν το είπε για να κάνει δημόσιες σχέσεις. Απλά το πίστευε.

Πριν λίγες ημέρες ήρθε στην Δράμα καλεσμένος από την ΔΕΚΠΟΤΑ ο Καθηγητής κ. Μαρωνίτης. Το Δημοτικό Ωδείο ήταν γεμάτο από κόσμο που παρακολούθησε την εκδήλωση-αφιέρωμα στον πολύ γνωστό συγγραφέα και μεταφραστή.

"Ο ενθουσιασμός είναι πολύ μεγάλος για την εξαιρετικά ωραία και πολιτισμένη πόλη σας"... Και αυτό το ανέφερε ένας πολυταξιδεμένος μεγάλος Έλληνας.

Τι έχουν να μας πουν άραγε όλοι αυτοί που απαξιώνουν την Δράμα; Το καλύτερο που έχουν να κάνουν είναι να πάνε να κρυφτούν.

Έβλεπα τηλεόραση αυτόν τον Σύμβουλο, τον Θανάση Τσελεπή... Όταν φωνάζει αναρωτιέσαι αν αυτός ο άνθρωπος είναι ποτέ ήπιος και ήρεμος.

Επί ευκαιρία, αληθεύει ότι ο Σπύρος άλλα λέει σε κατ' ιδίαν συζητήσεις για την πρόληψη και άλλα λέει στα κανάλια;

Κάποιοι αντί να λάβουν το μήνυμα από τις εκλογές και να αναρωτηθούν τι έφταιξε για το εκλογικό αποτέλεσμα, άρχισαν πάλι τα παιχνιδάκια και τα παρασκήνια.
Ψάχνουν τον στίβο που θα πολιτευτούν, αρχίζουν τις δηλώσεις ότι θέλουν να γίνουν δήμαρχοι και ότι άλλο προκύψει.

"Φτάνει πια το παρασκήνιο". Το βαρέθηκαν όλοι. Η Δραμινή κοινωνία έχει πολύ σοβαρότερα προβλήματα από τα μελλοντικά σχέδια του κ. Ευμοιρίδη...
Και ας μην ξεχνούν όσοι αρχίζουν τις δηλώσεις και τα παρασκήνια, την γνωστή ρήση "όταν η ιστορία επαναλαμβάνεται καταλήγει φάρσα και οι πρωταγωνιστές της γραφικοί".

Κύριοι, ξέρετε για ποιον λόγο η ΝΔ κινδυνεύει να μείνει στο πολιτικό περιθώριο;
Γιατί κάνει πολιτική με κουτσομπολιό, με παρασκήνια, με καφετζούδες και με την λογική του "πάρτα όλα" (οφίτσια).
Και μετά ψάχνουν να βρουν τι έφταιξε που έχασα και την μπάλα και το γήπεδο στις εκλογές.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ