Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ


1 σχόλιο

Οι Αστυνομικοί στις Περιπολίες
Την απόσυρση εκατοντάδων αστυνομικών που υπηρετούν σε πολιτικούς και επίσημους, προκειμένου να διατεθούν για την αστυνόμευση συνοικιών αποφάσισε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μ. Χρυσοχοΐδης, ενώ ανάλογη μείωση θα υπάρξει σταδιακά στον αριθμό των αστυνομικών που έχουν διατεθεί για την φύλαξη Υπουργείων και άλλων κρατικών κτιρίων.
Η αρχή έγινε από το Μαξίμου, όπου μειώνεται κατά 50% η εδρεύουσα εκεί αστυνομική δύναμη. Αξίζει να αναφέρουμε ότι για την φύλαξη υψηλών προσώπων, διατίθενται αυτήν την στιγμή περισσότεροι από 3.000 άνδρες και γυναίκες της ΕΛΑΣ.
Μα είναι δυνατόν να υπάρχει πρόβλημα σωστής αστυνόμευσης και την ίδια ώρα αστυνομικοί να φυλάνε τραγουδιστές, δημοσιογράφους, εφοπλιστές και προπονητές;
Και όταν λέμε φύλαξη εννοούμε αυστηρά την προστασία αυτών των προσώπων. Στην πράξη παρατηρούμε το οξύμωρο οι αστυνομικοί να κουβαλούν τα ψώνια, να κάνουν τους κλητήρες ή τους οδηγούς. Αυτό είναι απαράδεκτο.
Πολύ θετική η ενέργεια της κυβέρνησης. Οι αστυνομικοί είναι για να προστατεύουν όλους τους Έλληνες πολίτες. Δεν είναι μόνο για τους ολίγους και τους εκλεκτούς.
Και είναι πρόκληση ο κάθε μεροκαματιάρης Έλληνας να πληρώνει την ασφάλεια των εφοπλιστών... Αυτά δεν συμβαίνουν ούτε σε τριτοκοσμικές χώρες. Συμβαίνουν όμως δυστυχώς ακόμη στην χώρα μας.

Εκλογή από την Βάση
Τελικά η βάση θα επιλέξει το επόμενο Πρόεδρο της ΝΔ. Ήταν η καλύτερη λύση σε μια περίοδο που το ιστορικό κόμμα της ΝΔ διέρχεται την μεγαλύτερη κρίση του.
Η προσπάθεια κάποιων να οδηγήσουν σε εκλογή από Συνέδριο δεν έπιασε. Θα ήταν τραγικό λάθος. Με την εκλογή από την βάση μειώνονται οι αμφισβητήσεις, δίνεται η δυνατότητα στα απλά μέλη να εκφραστούν ενώ ενεργοποιείται και ο όποιος μηχανισμός του κόμματος που τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε αδράνεια.
Τελικά οι παροικούντες της Ρηγίλλης έλαβαν το μήνυμα και την απαίτηση των νεοδημοκρατών να συναποφασίζουν για το κόμμα τους.
Μια βάση που ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια η ηγεσία της ΝΔ την αγνόησε.

 


Σχόλια (1)

AΛΕΞΑΝΔΡΟΣ - Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2009 στις 03:49
ΘΕΩΡΩ ΜΕΓΙΣΤΟ ΛΑΘΟΣ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ ΄΄ΛΙΓΟΙ ΚΑΙ ΕΚΛΕΚΤΟΙ΄΄.ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΧΡΗΖΟΥΝ ΤΗΣ ΑΝΑΛΟΓΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ