Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ


Τι χώρα και αυτή... Που καθημερινά βιώνει απίστευτες καταστάσεις... Όπου το κράτος λειτουργεί συγκεκριμένες ώρες χωρίς πρόγραμμα και φυσικά χωρίς προγραμματισμό.
Είδαμε τα απίστευτα και όμως αληθινά που διαδραματίσθηκαν με τον γνωστό κακοποιό Παλαιοκώστα, ο οποίος για δεύτερη φορά έφυγε από τις φυλακές με ελικόπτερο...

Απίστευτο φιάσκο, απίστευτο καραγκιοζιλίκι για μια χώρα η οποία παρακολουθεί τα γεγονότα από τις ειδήσεις στις 8 και όλα τα αναλύει με βάση τα ρεπορτάζ των εφημερίδων.
Να με συγχωρήσετε αλλά εγώ προσωπικά δεν ακολουθώ την αδιέξοδη αυτή λογική. Καλά τα κανάλια, οι ειδήσεις, οι δημοσκοπήσεις, το προσκήνιο και το παρασκήνιο αλλά εδώ έχουμε ένα σοβαρότατο πρόβλημα που δεν μπορεί να αναλυθεί με συζητήσεις χωρίς ουσία.

Εδώ έχουμε την απόδραση ενός κατάδικου με συνθήκες που κυριολεκτικά εξευτελίζουν την λειτουργία του κράτους. Και κυριολεκτικά μετά απ' αυτό έπρεπε κάποιοι να κάνουν χαρακίρι.

Θέλετε να μάθετε τι απίστευτο μας είπε ένας από τους υπεύθυνους για την φυγή με ελικόπτερο; Ότι οι φυλακές Κορυδαλού έχουν 2.100 κρατούμενους ενώ πρέπει να έχουν 680... Άρα πολυκοσμία και έλλειψη ελέγχου.
Να ρωτήσω κάτι; Γιατί δεν ολοκληρώνετε τις φυλακές σε ολόκληρη την χώρα, οι οποίες είναι ημιτελείς; Τι γίνεται άραγε με τις φυλακές Νικηφόρου; Θα ολοκληρωθούν και αν ναι πότε;
Γιατί έχουμε τεράστια καθυστέρηση στην ολοκλήρωση του έργου και δυστυχώς κανένας δεν μας έχει ενημερώσει. Απλά τα χρόνια περνούν και οι φυλακές Νικηφόρου δεν ολοκληρώνονται. Αυτή είναι η πραγματικότητα.

Το πιο ωραίο όμως είναι το διαφημιστικό της εταιρίας που νοικιάζει ελικόπτερα, με ένα από τα οποία απέδρασε ο Παλαιοκώστας. Το διαφημιστικό κάνει λόγο για έξυπνες αποδράσεις.
Όπως λέει το κείμενο "Αποδράστε με τα ελικόπτερα της εταιρείας για ειδυλλιακούς προορισμούς. Χωρίς καθυστερήσεις, με απόλυτη ασφάλεια και άνεση. Ζήστε μοναδικές στιγμές πετώντας στον απέραντο και γαλάζιο ουρανό και δείτε τον κόσμο αφ' υψηλού".

Τι προφητικό αλήθεια αυτό το διαφημιστικό σποτ... Ποιος θα το φανταζόταν ότι για δεύτερη φορά ο Παλαιοκώστας θα έφευγε από τις φυλακές με ελικόπτερο. Είναι πράγματι έξυπνη απόδραση χωρίς καθυστέρηση με ασφάλεια και άνεση.
Να ρωτήσω κάτι; Το κράτος με τι ακριβώς ασχολείται και πως προστατεύει την κοινωνία; Θα παραιτηθούν κάποιοι; Θα αναζητηθούν ευθύνες;

Θα πρέπει να υπογραμμίσω και κάτι ακόμη πολύ σημαντικό. Με αλματώδεις ρυθμούς αυξάνεται στην χώρα μας η εγκληματικότητα, ιδιαίτερα τα αδικήματα κατά της περιουσίας.
Κλοπές, διαρρήξεις και ληστείες αυξήθηκαν το 2008 σε σύγκριση με το επίσης "βεβαρημένο' 2007. Την ίδια ώρα διαβάζουμε ότι συνελήφθη γνωστή ηθοποιός για εκβιασμό ενώ διάσημο μοντέλο ήταν εγκέφαλος σε κύκλωμα κοκαΐνης.
Με τέτοιες ειδήσεις είναι δυνατόν να μην ανησυχούμε; Η σήψη και η διαφθορά έχει ξεπεράσει κάθε όριο... Και τα χρόνια που έρχονται έχουμε να δούμε απίστευτα πράγματα.

Να θυμηθούμε τι έγινε στην Κύπρο με την απόδραση ενός κακοποιού... Ο Υπουργός Δικαιοσύνης υπέβαλε την παραίτησή του που δεν έγινε στην αρχή δεκτή, όμως επέμενε και τελικά παραιτήθηκε... Για να μην ξεχνιόμαστε.

Όμως τι ψάχνουμε; Παραιτήσεις; Έχουμε δει σε τοπικό επίπεδο πολλούς εκπροσώπους φορέων να παραιτούνται.
Στα λόγια όμως. Όταν έρχεται η ώρα να παραιτηθούν πραγματικά, τότε ανακαλύπτουν τις δυσκολίες, δέχονται "πιέσεις" από πολιτικούς ή άλλους παράγοντες και κάνουν πίσω.
"Για το καλό του τόπου δεν θα επιμείνω στην παραίτησή μου, αν και ήμουν αποφασισμένος να προχωρήσω", λένε...
Και έτσι αφήνουν την παραίτηση στο συρτάρι και δηλώνουν αποφασισμένοι να αγωνιστούν για τα δίκαια του τόπου.

Πάμε να δούμε και κάτι που αφορά τους επιχειρηματίες... Στο Επιμελητήριο Δράμας αναφέρομαι που ηγείται επιχειρηματικής αποστολής από την Δράμα στο Κολόμπο της Κεϊλάνης.
Αφού λύθηκαν όλα τα προβλήματα της τοπικής αγοράς το μόνο που έμεινε ήταν οι "μπίζνες" στην Κεϊλάνη. Και ο τίτλος του προγράμματος "Επένδυση στην Ασία".
Την ώρα που οι επιχειρήσεις κλείνουν η μια μετά την άλλη, που οι επιχειρηματίες αγωνιούν για το μέλλον των επιχειρηματικών τους δραστηριοτήτων, κάποιοι ανακάλυψαν την λύση στο πρόβλημα.
Και προτείνουν "μια βόλτα στην Κεϊλάνη" ή πιο επίσημα "μια επιχειρηματική αποστολή στη Σρι Λάνκα".

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ