Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

Ο ΑΦΥΛΑΚΤΟΣ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ


1 σχόλιο

Το δράμα της ελληνικής βιομηχανίας συνεχίζεται χωρίς να δείχνει ότι σύντομα μπορεί να σηκώσει κεφάλι. Την κατάσταση της ύφεσης της ελληνικής οικονομίας επιβεβαιώνουν τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας για την βιομηχανική παραγωγή τον Αύγουστο, τα οποία δείχνουν νέα βουτιά 8,8% του γενικού δείκτη βιομηχανικής παραγωγής!
Κάτι πρέπει να γίνει... Ζητείται ανάκαμψη της βιομηχανίας. Άμεσα, γιατί είναι πολύ σοβαρό το πρόβλημα.

Φυσικά η πορεία της ελληνικής οικονομίας και οι εκτιμήσεις για την πορεία της χώρας μας αφορούν όλους.
Όμως εδώ μας ενδιαφέρει και ο Νομός μας με τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Οι πολίτες θέλουν ρεαλιστικές προτάσεις για το μέλλον. Απαιτείται σύνεση των φορέων, θετικός λόγος και όχι στείρα άρνηση. Η πόλωση, η καταστροφολογία, η κόντρα, η στείρα αντιπαράθεση, ο φανατισμός, δεν προσφέρουν τίποτε.

Ευκαιρία είναι αυτό το μεγάλο μήνυμα της κοινωνίας να το εφαρμόσουν οι τρεις εκπρόσωποί μας στο ελληνικό κοινοβούλιο.
Αν αρχίσει η αντιπαράθεση για το ποιοι φταίνε, ποιοι έκαναν έργα και ποιοι δεν έκαναν, τότε ζήτω που καήκαμε. Με αυτήν την τακτική κυριολεκτικά θα βρεθούμε στον πάτο του βαρελιού.

Άλλη μια πρωτοβουλία του πολιτευτή της ΝΔ κ. Δημήτρη Κυριαζίδη... Ζητά από τον Νομάρχη Δράμας να συγκαλέσει έκτακτο Νομαρχιακό Συμβούλιο όπου θα εξεταστούν όλες οι προτεραιότητες και τα αιτήματα της Δραμινής κοινωνίας που έμειναν στις καλένδες.
Επίσης έστειλε συγχαρητήρια επιστολή στους βουλευτές του Νομού, όπου παράλληλα θέτει τον εαυτό του στην διάθεσή τους για την στήριξη και προώθηση τοπικών αιτημάτων.

Μπορεί να αλλάζουν τίτλους, να αλλάζει η κυβέρνηση όμως στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης συνεχίζουν να εμφανίζουν ως Δήμαρχο Προσοτσάνης τον αείμνηστο Γιώργο Μακρή...
Καλό θα ήταν έστω και τώρα μετά από 2 χρόνια να σταλεί ένα έγγραφο στο Υπουργείο Εσωτερικών, ώστε να διορθωθεί το λάθος. Καλά, ένας δεν το είδε ακόμη ώστε να το διορθώσει;

Το να θέλεις την εξουσία είναι πολύ λογικό και δικαίωμά σου... Το να είσαι φιλόδοξος και να βάζεις τον πήχη ψηλά είναι πολύ λογικό. Το να παρεκτρέπεσαι όμως με βρισιές, βιαιοπραγίες και απειλές είναι απαράδεκτο.
Είχα την αίσθηση ότι μπήκε οριστικό τέλος σε φαινόμενα "χάους" που ζήσαμε παλαιότερα στην πολιτική αντιπαράθεση.
Δυστυχώς έπεσα έξω... Κάποιοι θέλουν να κάνουν την πολιτική ζωή του τόπου κόλαση. Θέλουν πόλεμο. Και χρησιμοποιούν όλα τα μέσα.

Εγώ απλά αναρωτιέμαι... Αυτά που λέει ο Γιώργος Παπανδρέου τα ακούνε κάποια τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ; "Δουλειά, σεμνότητα, ταπεινότητα και όχι σε ρεβανσισμούς και αλαζονικές συμπεριφορές", λέει ο Πρωθυπουργός, όμως εδώ μάλλον αυτά δεν ισχύουν.

Φυσικά αν οδηγηθεί η τοπική πολιτική ζωή στα άκρα θα χαθεί κυριολεκτικά και η μπάλα και το γήπεδο.
Όμως κερδίζει τίποτε η Δράμα από αυτήν την αντιπαράθεση; Είναι δείγμα πολιτικού πολιτισμού να λες σκυλιά τους Δημοτικούς Συμβούλους και να χαρακτηρίζεις κάποιους συμπολίτες μας ότι είναι για κρέμασμα;

Πολλοί ανησύχησαν βλέποντας αυτήν την εικόνα. Γυρίσαμε δεκαετίες πίσω...
Προτείνω για να είμαστε πρωτότυποι να ξεκινήσει και η λειτουργία "πράσινων" και "γαλάζιων" καφενείων, ώστε να διεξάγονται οι πολιτικές συζητήσεις στον φυσικό τους χώρο.

Μετά τα κρατικά οχήματα, η κυβέρνηση αποφάσισε και την "απόσυρση" εκατοντάδων αστυνομικών που υπηρετούν δίπλα σε πολιτικούς και "επίσημους" προκειμένου να επιστρέψουν στις περιπολίες. Η αρχή γίνεται από το Μαξίμου, όπου μειώνεται κατά 50% η εδρεύουσα εκεί αστυνομική δύναμη.
Είναι πολύ θετική η απόφαση του Πρωθυπουργού... Είναι κοινωνική πρόκληση και τεράστια σπατάλη αυτό που συμβαίνει με διάφορους δημοσιογράφους, επιχειρηματίες, βιοτέχνες, βιομηχάνους, τραγουδιστές, ποδοσφαιριστές κλπ.
Αναφέρομαι στην φύλαξή τους από αστυνομικούς. Θέλεις να είσαι ασφαλής; Πάρε σεκιούριτι ή ότι άλλο θέλεις. Όμως δεν είναι δυνατόν ο "μεροκαματιάρης" Έλληνας να πληρώνει την ασφάλεια των εφοπλιστών. Δεν συμφωνείτε;

Φρουρά έχουν και οι βουλευτές. Απ' όσο γνωρίζω ο ρόλος τους είναι η φύλαξη των βουλευτών. Παρατηρούμε το οξύμωρο γεγονός, οι αστυνομικοί να είναι συνεχώς στον τόπο εκλογής και όχι στην Αθήνα, όπου η φύλαξη των πολιτικών είναι περισσότερο απαραίτητη.
Και οι καταγγελίες για αστυνομικούς που κουβαλούν τα ψώνια, κάνουν τους κλητήρες ή τους οδηγούς, είναι γνωστές σε όλους.
Για να δούμε, θα υπάρξει αντίδραση από τα συνδικαλιστικά όργανα των αστυνομικών γι' αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση;

 


Σχόλια (1)

αλκης - Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2009 στις 22:13
αυτα περι σεμνοτητας δεν τα ακουει κανενας η αλαζονεια ζει και βασιλευει

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ