Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ


Αυστηρή προειδοποίηση για τους κινδύνους που ενέχει η δημοσιονομικός εκτροχιασμός, για παρατεταμένη περίοδο χαμηλών ρυθμών ανάπτυξης απευθύνει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Προβόπουλος.

Προκαλεί πάντως αίσθηση η δήλωσή του, ότι είχε ενημερώσει προεκλογικά, τους κκ Καραμανλή, Παπανδρέου για τα «χάλια» της ελληνικής οικονομίας...
Γιατί ήταν λίγο περίεργο να ψάχνουμε το έλλειμμα γύρω στο 6-7% και να μας προκύπτει έλλειμμα πάνω από 12%...
Και αφού οι αρχηγοί των δύο μεγάλων κομμάτων γνώριζαν, γιατί δεν είπαν την αλήθεια; Ο κ. Καραμανλής αυτάρεσκα έλεγε ότι οι συνέπειες της κρίσης για την Ελλάδα δεν φάνηκαν, λόγω της σωστής πολιτικής του, ενώ ο κ. Παπανδρέου δεσμεύονταν για επιδόματα και παροχές υπέρ των χαμηλόμισθων.

Όσο για τους φίλους μας ευρωπαίους μας πήραν πρέφα και δεν τους πείθουμε για νέους δανεισμούς και νέες σπατάλες.
«Game over» ανέφερε ο ευρωπαίος επίτροπος στον έλληνα Υπουργό Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου. Και τα πράγματα θα γίνουν δραματικά στην συνέχεια. Θυμηθείτε με.

Σε τοπικό επίπεδο οι «γνωστοί-άγνωστοι» ξαναχτύπησαν. Είναι αυτοί που διατηρούν το άθλιο παρασκήνιο, δυναμιτίζουν το κλίμα και δημιουργούν αντάρες.
Και αυτοί οι τύποι ζουν και επιβιώνουν έτσι... χωρίς πρόγραμμα.

Είναι όμως απαράδεκτο αυτό το άθλιο παρασκήνιο να το στηρίζουν πολιτικά πρόσωπα και παράγοντες.
Και για να γίνουμε πιο σαφείς... Η ΝΔ υπέστη στις πρόσφατες εκλογές μια ταπεινωτική μεγάλη ήττα. Οι τοπικοί παράγοντες δεν έλαβαν το μήνυμα. Και αντί να ψάξουν τα αίτια του εκλογικού αποτελέσματος, άρχισαν πάλι τα παιχνιδάκια, «τα κονέ», τα παρασκήνια και τις παραπολιτικές εκδουλεύσεις.

Ψάχνουν νέους ρόλους, αναζητούν νέες καρέκλες και προσπαθούν να διασπάσουν τον πολιτικό χώρο απ' όπου προέρχονται. Θα πρέπει φυσικά να γνωρίζουν ότι η ιστορία όταν επαναλαμβάνεται καταλήγει σε φάρσα.
Όσο για τους διάφορους ΣΟΦΟΥΣ που τους συμβουλεύουν, ας ψάξουν και αυτοί το μερίδιο ευθύνης τους για την συντριβή της ΝΔ.

Καλά, οι άνθρωποι δεν έχουν καθόλου μυαλό. Αντί να κάτσουν να συνετιστούν και να δουν με ψυχραιμία τι έφταιξε για την ήττα στις εκλογές, ετοιμάζουν αντάρες και στήνουν σκηνικό εμφυλίου πολέμου.
Μόνο που στον εμφύλιο ένα είναι σίγουρο... Ότι χάνουν όλοι όσοι συμμετέχουν.

Τρομερά τα στοιχεία που δόθηκαν στην βουλή για τους μισθούς γενικών διευθυντών, προέδρων οργανισμών κλπ.
Έφτασε ο Πρόεδρος της ΕΡΤ να αμείβεται με 1.400 ευρώ την ημέρα, ενώ ο Πρόεδρος του ΟΠΑΠ έπαιρνε λίγα περισσότερα.
Το μεροκάματο αυτών των κυρίων ήταν οι μισθοί 3 μηνών ενός μεροκαματιάρη. Τραγική εικόνα και τεράστια παρακμή.

Η κυβέρνηση προωθεί μεγάλες αλλαγές στην Αυτοδιοίκηση. Κατάργηση Νομαρχιών-εκλογή Περιφερειάρχη-Καποδίστριας 2-συνενώσεις Περιφερειών-επαναφορά του 50%+1 για εκλογή Δημάρχου-κατάργηση των κοινοτήτων.
Αυτά προγραμματίζονται και θα μπουν άμεσα σε διαδικασία διαβούλευσης. Άρα είναι πολύ πιθανόν να εφαρμοστούν από το 2011.

Γνωρίζουν πολύ καλά οι κυβερνώντες ότι αν δεν γίνουν οι μεταρρυθμίσεις γρήγορα και άμεσα δεν θα γίνουν ποτέ.
Τα ευχολόγια, οι συναλλαγές, τα παζάρια δεν οδηγούν πουθενά. Η κυβέρνηση εφαρμόζει το πρόγραμμά της και δεν μπαίνει σε διαδικασίες διαβούλευσης. Γιατί τότε οδηγείσαι σε αδιέξοδο. Και χάνεται πολύτιμος πολιτικός χρόνος. Δεν συμφωνείτε;

 

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ