Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ


Ανηφορικός δρόμος
Η πιεστική ανάγκη για δανεισμό, η απογείωση του ελλείμματος στο 12% (αυτό ανέφερε ο διοικητής Τράπεζας Ελλάδος κ. Προβόπουλος), η εκτίναξη της πραγματικής ανεργίας στο 15% σύμφωνα με τα στοιχεία της ΓΣΕΕ και οι συστάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για αυστηρή λιτότητα συνθέτουν ένα εφιαλτικό σκηνικό για την νέα κυβέρνηση.
Αυτό φάνηκε και με τις προγραμματικές δηλώσεις της στην βουλή: «Η χώρα είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης», ανέφερε ο Πρωθυπουργός που εστιάζει την πολιτική του σε ζητήματα διαφάνειας, διαφθοράς, εκσυγχρονισμού του κράτους και του πολιτικού συστήματος.
Οι πρώτες κινήσεις της νέας κυβέρνησης έχουν ιδιαίτερο επικοινωνιακό συμβολισμό. Τέτοιες ενέργειες είναι οι ανακοινώσεις για τον περιορισμό της σπατάλης (κρατικά αυτοκίνητα, μείωση του αριθμού των αστυνομικών σε βουλευτές και υπουργούς), τα μέτρα για την ασφάλεια του πολίτη (πεζές, περιπολίες, παρεμβάσεις στα Εξάρχεια), οι διαδικασίες για την πλήρωση κυβερνητικών θέσεων (ανοικτές με κατάθεση βιογραφικών) και οι πρωτοβουλίες για αναβάθμιση του κοινοβουλίου και τον νέο εκλογικό νόμο.
Ωστόσο υπάρχει και η καθημερινότητα. Οι θεσμικές μεταρρυθμίσεις αφορούν την υψηλή πολιτική. Η κυβέρνηση όμως θα κριθεί από την εφαρμογή της πολιτικής της.
Έχει 4 χρόνια μπροστά της. Τα πρώτα δείγματα γραφής είναι θετικά. Όμως ο δρόμος είναι ανηφορικός και τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσει πάρα πολλά. Και τα κυριότερα αφορούν την οικονομία. Όπου εδώ και πολλά χρόνια το ταμείο είναι μείον.
Και είναι πολύ δύσκολο να δούμε θεαματικές βελτιώσεις και σοβαρές αλλαγές. Οι λογικές «της καμένης γης» και ότι παρέλαβαν χάος δεν πείθουν. Και δεν θα αποτελέσουν ισχυρό άλλοθι για την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου.

Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας
Μια πολύ θετική πρωτοβουλία από τον Δήμο Δράμας είναι η λειτουργία στην Περιοχή Στενημάχου του Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας.
Οι υπηρεσίες που παρέχει το κέντρο είναι η Πρωτοβάθμια Υγειονομική Φροντίδα από γιατρό, νοσηλευτή, οι μετρήσεις σακχάρου, χοληστερίνης, τριγλυκεριδίων και αρτηριακής πίεσης, η ψυχοσυναισθηματική στήριξη, η συμβουλευτική κλπ.
Η άσκηση κοινωνικής πολιτικής από την αυτοδιοίκηση βελτιώνει την ζωή των πολιτών. Η αυτοδιοίκηση δεν πρέπει να έχει επιχειρηματική λογική.
Πρέπει να στηρίζει τους πολίτες και να προγραμματίζει δράσεις που αναδεικνύουν την ασφάλεια, την εμπιστοσύνη και την ανθρωπιά.
Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η λειτουργία του Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ