Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

Ο ΑΦΥΛΑΚΤΟΣ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ


Θετικά απάντησε ο Κάρολος Παπούλιας στο θέμα της επανεκλογής του για δεύτερη θητεία στην Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας.
Ήδη έχουν εκφράσει την πρόθεσή τους να στηρίξουν την υποψηφιότητα Παπούλια ο Πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, ο Πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής και ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.
Σώφρων και έμπειρος πολιτικός ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του κόσμου, απολαμβάνει υψηλή δημοφιλία και αποτελεί εγγύηση για την σωστή λειτουργία των θεσμών.
Η ευρύτερη αποδοχή του στην ελληνική κοινωνία θα εκφραστεί και με την υπερψήφισή του από την συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού κοινοβουλίου.

Και από τα ευχάριστα γεγονότα στα δυσάρεστα... Είδατε την συμπεριφορά των ευρωπαίων στο Εκοφίν όπου συζητούνταν η πορεία της ελληνικής οικονομίας και το έλλειμμα... Μόνο που δεν μας έφτυσαν.
Μας βαρέθηκαν, δεν θέλουν άλλα παρακάλια και δεν πιστεύουν στις υποσχέσεις μας. Άρα η μείωση των ελλειμμάτων είναι μονόδρομος. Δεν υπάρχει περίοδος χάριτος και δεν θα δοθεί καμία παράταση... Αυτό είναι ξεκάθαρο.

Εκεί όμως που τρελάθηκε είναι με το ποσοστό του ελλείμματος. Είναι 6%, 8%, 10%, 12% ή περισσότερο; Να πάμε σε μάγισσες, σε χαρτορίχτρες για να πάρουμε τα πραγματικά στοιχεία;
Γιατί στην Ελλάδα άλλα έλεγε η μια υπηρεσία, άλλα έλεγε η άλλη, και επί της ουσίας κανένας δεν έβγαζε συμπέρασμα.
Γι' αυτό ήταν πολύ θετική η ενέργεια του Υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου, που ανακοίνωσε ότι η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία γίνεται ανεξάρτητη αρχή. Αιτία η αναξιοπιστία των δημοσιονομικών στοιχείων.

Την ίδια ώρα ο Παπανδρέου προχωράει με επιλογές που κάθε άλλο παρά αναμενόμενες είναι. Έτσι επέλεξε και τον νέο Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ...
Είναι ο Σωκράτης Ξυνίδης, βουλευτής Ξάνθης, που εκλέχθηκε οριακά, με διαρροές και με απρόοπτα. Συγκέντρωσε 180 ψήφους έναντι 126 του Γ. Παπαγιωτακόπουλου ενώ 53 ψηφοδέλτια ήταν λευκά.
Ήταν ένα μήνυμα προς τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ από τα στελέχη του κινήματος; Ή μήπως μια αντίδραση για την επιλογή ενός άπειρου και άγνωστου νέου πολιτικού για την θέση του Γραμματέα;

Ο Γ. Παπανδρέου έστειλε ένα ισχυρό εσωκομματικό μήνυμα σε πολλούς αποδέκτες, λέγοντας στο Εθνικό Συμβούλιο ότι δεν θα επιτρέψει να μετατραπεί το κόμμα σε διεκπεραιωτή συναλλαγών με την κυβέρνηση και την δημόσια διοίκηση.
Θα είναι ευδιάκριτοι οι ρόλοι κόμματος και κυβέρνησης. Στην πράξη θα φανεί αν θα εφαρμοστούν όλα αυτά.
Όσο για την επιλογή ενός νέου στην θέση του Γραμματέα, νέος ήταν και ο Ραγκούσης και αποδείχθηκε άριστη επιλογή. Άρα όλοι κρίνονται από τις ικανότητές τους και όχι από την ηλικία τους.

Καλές οι εξαγγελίες της κυβέρνησης όμως θα μας εξηγήσει κάποιος τι θα γίνει με την γραφειοκρατία. Ακούμε για μείωση της ταλαιπωρίας των πολιτών, για συνένωση υπουργείων, για μείωση Δ/νσεων αλλά επί της ουσίας δεν βλέπουμε ούτε μεταρρύθμιση ούτε επανίδρυση του κράτους.

Η είδηση είναι χαρακτηριστική. Η Ελλάδα κινδυνεύει να χάσει τον στόχο της παραγωγής του 20% στις ανανεώσιμες πηγές, καθώς και επενδύσεις πολλών δις λόγων της γραφειοκρατίας, λέει ο Πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Ηλεκτροπαραγωγών από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας κ. Περιστέρης, σε συνέντευξης του στο Reuters.

Όπως ανέφερε η γραφειοκρατία, οι αντικρουόμενες διοικητικές αποφάσεις και οι αντιδράσεις τοπικών φορέων αποτελούν σοβαρά προσκόμματα στην ανάπτυξη των πάρκων.
Αυτήν την ώρα «λιμνάζουν» 1.000 αιτήσεις για επενδύσεις σε ΑΠΕ, εκ των οποίων το 90% αφορά αιολικά πάρκα. Με τον ρυθμό αυτόν για να πιάσουμε τον στόχο, θέλουμε 1.000 χρόνια... Και φυσικά 2,5 δις ευρώ ιδιωτικά κεφάλαια περιμένουν την δημόσια διοίκηση να τρέξει με γρηγορότερους ρυθμούς.
Όταν όμως οι επενδυτές ανακαλύπτουν ότι κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατόν, στρέφουν το ενδιαφέρον τους σε γειτονικές χώρες, όπου η γραφειοκρατία είναι ανύπαρκτή και η δημόσια διοίκηση είναι πιο αποτελεσματική.

Πάνε και τα stage στο δημόσιο. Και όσοι μπήκαν προεκλογικά δεν θα πληρωθούν. Το καλύτερο είναι να πάνε σε όσους προεκλογικά τους εκμεταλλεύτηκαν και να τους ζητήσουν το μηνιάτικο.
Είναι αμαρτία και απαράδεκτο αυτό που έγινε παραμονή εκλογών. Έστειλαν αυτά τα παιδιά σε διάφορες υπηρεσίες, τα στοχοποίησαν και τώρα όλοι τους σφυρίζουν αδιάφορα.
Εκείνος ο απίθανος πρώην διοικητής του ΟΑΕΔ τι άποψη έχει άραγε για το πρόβλημα που δημιουργήθηκε;
Πάντως και την βιασύνη του ΠΑΣΟΚ με τα stage δεν την κατάλαβα. Αυτό ήταν το μεγάλο θέμα που έπρεπε να επιλύσετε; Γιατί τόση ταχύτητα στην λήψη της απόφασης;

Δεν τα κατάφερε η Δόξα. Έχασε στην Καλαμάτα από την τοπική ομάδα με 2-0... Αρκετοί ήταν οι Δραμινοί που βρέθηκαν στην μακρινή πόλη της Πελοπονήσου και παρακολούθησαν τον αγώνα.
Παρά τα ατυχή αποτελέσματα, το ηθικό στην ομάδα είναι υψηλό και όλοι πιστεύουν ότι η Δόξα γρήγορα θα ανακάμψει.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ