Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ


Τι μανία είναι αυτή με τις υπογραφές και τις δηλώσεις... Στην ΝΔ αναφέρομαι που τα "στελέχη" της όλη την μέρα υπογράφουν δηλώσεις στήριξης υποψηφίων.
Λες και αν ένας υποψήφιος πρόεδρος συγκεντρώσει τις περισσότερες θα κερδίσει την εκλογή του στο διευρυμένο εκλογικό σώμα.
Αυτή η μορφή πολιτικής θυμίζει 1950... Δεν είναι καθόλου σύγχρονη αντίληψη των πραγμάτων.

Ο κόσμος θέλει να ακούσει απόψεις και αρχές. Και φυσικά δεν είναι πρόβατα.
Άρα στην ΝΔ μάλλον στραβά αρμενίζουν. Αντί να καθίσουν, να συσκεφθούν, να έρθουν σε επαφή με την κοινωνία, να συζητήσουν με τον κόσμο τα αίτια της ήττας, κάθονται στην καρέκλα τους και αρχίζουν το μάζεμα των υπογραφών για να δείξουν ότι είναι περισσότεροι του ενός υποψηφίου, έναντι του άλλου.

Σ' αυτό το κόμμα έχουν πολλά χρόνια να συζητήσουν... Οι καιροί άλλαξαν.
Ο παραγοντισμός, οι Δραμάρχες, τα στελέχη, οι σφραγιδοκράτορες, οι "σοφοί", οι "παρατρεχάμενοι", είναι πλέον φαινόμενα από το μακρινό παρελθόν. Οι πολίτες έχουν και γνώση και πολιτική άποψη. Και δεν θέλουν "αφέντες".

Μεγάλες όμως είναι και οι ευθύνες του Καραμανλή. Που στις 4 Οκτωβρίου παραιτήθηκε με οριστική ημερομηνία την 7η Νοεμβρίου. Τελικά η παραίτηση πήρε παράταση, το έκτακτο συνέδριο δεν θα βγάλει αρχηγό αλλά η βάση... όμως η διαδικασία της εκλογής σκότωσε την ουσία.
Ο κόσμος της ΝΔ αναζητεί ιδεολογικό στίγμα, πολιτικές θέσεις, σύγχρονη ματιά για τα προβλήματα της Ελλάδος. Αντί αυτών ακούει τους υποψήφιους προέδρους να διαγωνίζονται σε γενικόλογες αναφορές και τίποτε περισσότερο.

Υπάρχουν και οι ομαδικές δηλώσεις στήριξη. Όταν δηλαδή κάποιοι που υπέγραψαν ομαδοποιούνται και στέλνουν και μια ακόμη στήριξη. Οι λόγοι δεν έχουν διευκρινιστεί. Πάντως καλό είναι πριν δηλωθούν να το γνωρίζουν!

Ναι, καλά το διαβάσατε... Προξένησε αίσθηση αυτό που δήλωσε ο Νομαρχιακός Σύμβουλος κ. Τάσος Καραγιώργης.
Είπε με ξεκάθαρο τρόπο ότι δεν γνώριζε τίποτε για την ομαδική επιστολή στήριξης της Ντόρας Μπακογιάννη από 13 Νομαρχιακούς Συμβούλους.
Στην επιστολή φαίνεται να είναι ένας από αυτούς που υπογράφουν όμως ο ίδιος το έμαθε από τις εφημερίδες!!!

Είπε μάλιστα ότι ο ίδιος στηρίζει την Ντόρα με προσωπική του δήλωση, όμως δεν γνώριζε για την άλλη στήριξη... αυτήν με τους 13.
Να ρωτήσω κάτι: Θα ζητηθούν ευθύνες γι' αυτό ή και αυτό θα περάσει στο ντούκου;

Πέρασαν 5,5 χρόνια και επιτέλους και πάλι έκανε την εμφάνισή της. Είναι η Επιτροπή Ανάπτυξης του Νομού η οποία συστήνεται κάθε φορά που το ΠΑΣΟΚ είναι στην κυβέρνηση.
Όταν κυβερνάει η ΝΔ, η Επιτροπή δεν λειτουργεί γιατί ως γνωστόν η ΝΔ λύνει όλα τα προβλήματα και δεν χρειάζονται επιτροπές.
Τώρα που κυβερνά το ΠΑΣΟΚ η Επιτροπή θα έχει μεγάλο έργο. Θα συνέρχεται κάθε 2-3 μήνες και θα συζητά τον πόνο και τον καημό όλων των Δραμινών.

Θα συζητά για τα Πανεπιστήμια, το Εφετείο, τις Παραμεθόριες, τους δρόμους, για την Softex, για την άρδευση. Για όλα αυτά τα οποία ακούμε δεκαετίες αλλά που δυστυχώς δεν επιλύονται.
Στην αρχική σύνθεση της Επιτροπής ο Νομάρχης αγνόησε τους Δημάρχους, θυμήθηκε όμως τον Εμπορικό Σύλλογο, την Οικολογική Κίνηση και την Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών.
Τελικά αποφασίστηκε να συμμετέχουν και οι Δήμαρχοι. Και αυτό είναι πολύ σωστό.
Να ρωτήσω όμως κάτι... Ποιοι αποφάσισαν χωρίς να πάρουν την θέση των άμεσα ενδιαφερομένων;

Στην πλειάδα των θεμάτων που τέθηκαν καλό είναι να προστεθούν και οι φυλακές. Επί χρόνια ακούμε ότι ολοκληρώνονται, ότι είναι θέμα λίγων μηνών κλπ.
Τα χρόνια περνούν αλλά οι φυλακές ακόμη δεν λειτουργούν. Αντί να τρέχουν για το Πανεπιστήμιο που είναι μια χρονοβόρα διαδικασία ας τρέξουν να λύσουν αυτό το θέμα που είναι ζωτικής σημασίας.

Καλό θα είναι επίσης ο Νομάρχης Δράμας να ζητήσει μια ενημέρωση από την Οικολογική Κίνηση για διάφορα οικολογικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Νομός Δράμας.
Και όταν λέμε νομός εννοούμε ολόκληρο τον νομό. Για διάφορες βιομηχανίες που ευωδιάζουν τον τόπο και που λειτουργούν παρά τις αντιδράσεις.
Αν υποψιαστώ ότι λειτουργούν με άνωθεν στήριξη θα τρελαθώ...

 

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ