Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ


1 σχόλιο

Λίγο πριν το Συνέδριο
Λίγο πριν το Συνέδριο της ΝΔ και είναι ευκαιρία να ειπωθούν κάποιες σταράτες κουβέντες σε μια κρίσιμη συγκυρία για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
1) Ο κόσμος της ΝΔ είναι θυμωμένος, τα έχει χαμένα με την μεγάλη ήττα και θέλει να κουβεντιάσει για τα αίτια του αποτελέσματος και για τα λάθη που έγιναν.
2) Οι χειρισμοί μετά την 4η Οκτωβρίου τόσο από τον Κ. Καραμανλή όσο και από την Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου βοήθησαν στην απαξίωση της εκλογικής διαδικασίας.
3) Η εικόνα της κόντρας των υποψηφίων μέσω την τηλεοπτικών σταθμών δεν βοηθά καθόλου την παράταξη.
4) Η υπεράσπιση του καταστατικού και της γραφειοκρατίας βλάπτει την ουσία της διαδικασίας που είναι η εκλογή μιας ισχυρής ηγεσίας.
5) Βασικό προαπαιτούμενο ενός ισχυρού αρχηγού είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή της βάσης στην εκλογή. Και γι' αυτό πρέπει να ψηφίσουν όσοι το επιθυμούν.
6) Η συχνή αναφορά σε γεγονότα του παρελθόντος βλάπτει πολύ σοβαρά το παρόν αλλά και το μέλλον του κόμματος.
7) Η σιωπή, η έλλειψη πολιτικής συζήτησης και οι ισορροπίες του τρόμου είναι πιο επικίνδυνες από την κόντρα, την ιδεολογική συζήτηση και την πολιτική αντιπαράθεση.
8) Οι δημογεροντίες, τα κομματικά παρασκήνια, τα πολιτικά τζάκια, τα κατεστημένα, οι παραγοντισμοί δεν βοηθούν. Αντίθετα βλάπτουν σοβαρά την ΝΔ.
Αυτές είναι πικρές αλήθειες που αφορούν την γαλάζια παράταξη. Είναι απαραίτητο για το πολιτικό σύστημα η ΝΔ να βγει ενισχυμένη και ισχυρή μετά την εκλογή αρχηγού.
Γιατί η χώρα χρειάζεται μια σοβαρή αντιπολίτευση όσο και μια σοβαρή κυβέρνηση.

Stage
Η περίπτωση των stage έφερε στην επικαιρότητα για ακόμη μια φορά την ανικανότητα του κράτους να διατηρεί μια στοιχειώδη τάξη σε βασικές λειτουργίες του.
Είναι γενικά αποδεκτό ότι διαθέτουμε μεγάλο αριθμό δημοσίων υπαλλήλων.
Την ίδια ώρα ακούμε για υπηρεσίες που υπολειτουργούν. Τώρα με την διακοπή των stage μάθαμε ότι υπηρεσίες και φορείς θα κατεβάσουν ρολά, λόγων έλλειψης προσωπικού.
Από την μία πληθώρα υπαλλήλων και από την άλλη κενά... Αυτά δείχνουν ανοργανωσιά και έλλειψη μεθοδικότητας.
Και φυσικά αναδεικνύουν την προχειρότητα και την ανευθυνότητα που είναι σήμα κατατεθέν της πατρίδας μας. Υπάρχει κάποιος που διαφωνεί;

 


Σχόλια (1)

Κώστας Κόντος - Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009 στις 10:30
Σήμερα, η ΝΔ είναι αντιπολίτευση. Οδεύουμε στην εκλογή νέου/νέας αρχηγού υπό το φόβο της διάσπασης, υπαρκτός ή μη, με την αναβίωση γεγονότων και συμπεριφορών που ανήκουν στο παρελθόν. Πρέπει να αποφασίσουμε αν θα εκλέξουμε νέο Πρόεδρο θυμικά ή πολιτικά. Η ανάγκη για ένα συγκροτημένο πολιτικό φορέα, με αρχές και αξίες που θα αφουγκράζεται την κοινωνία και θα μετουσιώνει τις ανάγκες της σε πολιτικές προτάσεις είναι σαφής. Συζητούμε διαδικαστικά ενώ γνωρίζουμε όλοι και όλες πως η συμμετοχή των οπαδών δεν εξαρτάται από τη διαδικασία αλλά από το όραμα που πρέπει να (ξανα)δώσει η ΝΔ στους οπαδούς της και την κοινωνία. Αύριο, πρέπει να αναδείξουμε τη ΝΔ ως αξιόπιστη πολιτική δύναμη. Πρόσωπα, δομές, προτάσεις. Όταν μιλούμε για ανανέωση δεν είναι απαραίτητο να εννοούμε ανθρωποθυσίες. Χρειάζεται, όμως, να ανοίξει η οργανωτική δομή και σε πρόσωπα από την κοινωνία ώστε να συνδυαστούν η εμπειρία με την ανανέωση. Αθροίζοντας ιδέες, θα αθροίσουμε δυνάμεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ