Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

Ο ΑΦΥΛΑΚΤΟΣ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ


2 σχόλια

Επισκέφτηκε την Δράμα ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Γιάννης Μαγκριώτης ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης στο εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου.
Και άρχισαν οι συναντήσεις, οι επισκέψεις και φυσικά οι συνεντεύξεις... Και όταν έρχεται ο υπουργός των έργων είναι απαραίτητοι οι χάρτες. Χάρτες πολλοί και διάφοροι για τον δρόμο Δράμας-Αμφίπολης, τον δρόμο Δράμας-Καβάλας και τον Ε61.

Ο Νομάρχης κ. Ευμοιρίδης πάντως που παραβρέθηκε στην συνέντευξη δεν αρνήθηκε την ύπαρξη του Ε61. Απ' όσο θυμάμαι πριν λίγο καιρό αρνούνταν πεισματικά ότι υπάρχει άξονας Ε61. Τι άραγε συνέβη;

Ο Υπουργός κ. Μαγκριώτης υπογράμμισε ότι μέσα στο 2010 μπορούμε να έχουμε το πρώτο εργοτάξιο στον Ν. Δράμας στο έργο της παράκαμψης του Νευροκοπίου, ενώ στις αρχές του 2010 θα έχει ολοκληρωθεί και η προκαταρκτική μελέτη της ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΑΕ για την τελική χάραξη του Ε61.
Ευχάριστες οι δηλώσεις του κ. Μαγκριώτη. Ευχόμαστε να μην μείνουμε στα λόγια αλλά να δούμε και έργα.

Θα συμφωνήσουμε ότι χάθηκε πολύτιμος χρόνος. Ότι ο Ν. Δράμας έμεινε πίσω. Ότι απομονώθηκε ακόμη περισσότερο.
Με αυτές τις διαπιστώσεις δεν διαφωνεί κανένας. Όμως τώρα είναι η ώρα των αποφάσεων. Τα λόγια τα μεγάλα μας έχουν κουράσει όλους. Έργα θέλουμε και γρήγορες παρεμβάσεις.

Είναι πολύ θετικό γεγονός ότι ο κ. Μαγκριώτης έμεινε στην Δράμα δύο ημέρες.
Καλές οι παρελάσεις, οι ομιλίες και οι καταθέσεις στεφάνων όμως οι υπουργοί και οι υφυπουργοί πρέπει να ενημερώνονται και να δρομολογούν λύσεις.
Δυστυχώς στο παρελθόν οι υπουργοί έρχονταν το πρωί πριν την παρέλαση και έφευγαν μαζί με την Φιλαρμονική.
Τώρα, ο υφυπουργός ήρθε, ενημερώθηκε, προχώρησε σε ορισμένες δεσμεύσεις... Αυτό είναι πολύ θετικό. Αρκεί να επισκέπτεται όλους τους φορείς και να μην γίνονται εξαιρέσεις.
Δυστυχώς οι καλοθελητές πάντα θα υπάρχουν και θα προχωρούν σε αποκλεισμούς.

Είναι οι γνωστοί εμπαθείς με το ύφος του σοφού που αισθάνονται ισχυροί και κυρίαρχοι του παιχνιδιού. Έχουν την άποψη ότι προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα αρεστών στην νέα κυβέρνηση.
Και φυσικά επιλέγουν ποιους φορείς θα συναντήσουν οι κυβερνητικοί παράγοντες, ποιες περιοχές θα επισκεφτούν κλπ. Έτσι αισθάνονται την γοητεία της εξουσίας.

Οι κυβερνήσεις αλλάζουν, όμως τα προβλήματα παραμένουν. Και όχι μόνο αυτό... Αυξάνονται και πληθύνονται. Δείτε λίγο τις προτεραιότητες για τον νομό που έθεσε ο Νομάρχης στους τρεις βουλευτές.
Περιλαμβάνουν την Πανεπιστημιακή Σχολή, το ΤΕΙ, του κάθετου άξονα, το Χιονοδρομικό, το Επίδομα Παραμεθορίων, τους απολυμένους της Softex, τους λιγνίτες, την ΚΥΑ για την οροσειρά της Ροδόπης.
Με λίγα λόγια είμαστε στο ίδιο έργο θεατές. Απλά ανά δεκαετία ανανεώνουμε το ρεπερτόριο, πχ βγάζουμε την άρδευση από τα νερά του Νέστου, βάζουμε την ΚΥΑ για την Ροδόπη, βγάζουμε το φράγμα του Τεμένους, βάζουμε τον κάθετο άξονα κλπ.
Φυσικά δεν γίνεται ποτέ απολογισμός για τα αποτελέσματα των συντονισμένων ενεργειών και δράσεων. Καλές οι συναντήσεις όμως τι πετύχαμε μέχρι τώρα;

Πόσα χρόνια άραγε ακούμε για Πανεπιστήμιο; Πόσα χρόνια συζητάμε για τα ΤΕΙ; Για ποιον λόγο απλά αιτήματα, όπως αυτό το Παραμεθορίων δεν επιλύθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση;
Έχουμε δύναμη στα κέντρα λήψης αποφάσεων για να επιβάλλουμε την άρση της αδικίας που υφίσταται ο Νομός Δράμας; Ή όλα γίνονται για καθαρά επικοινωνιακούς λόγους;

Είδα την ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής της ΝΔ κ. Τζίμας προς τον Υπουργό Οικονομικών σχετικά με την καταβολή Επιδόματος Παραμεθορίων Περιοχών και στους υπαλλήλους που υπηρετούν στον Ν. Δράμας.
Σωστή και επιβεβλημένη η ενέργεια του βουλευτή... Όμως θα πρέπει και ο ίδιος δημόσια κάποτε να καταγγείλει τους υπουργούς της ΝΔ που τόσα χρόνια κοροϊδεύουν τους τοπικούς φορείς και μοίραζαν το επίδομα σε παραθαλάσσιες περιοχές που απέχουν 100 χλμ από τα σύνορα.
Κάτι τέτοιο δεν είδαμε... Όσο καιρό κυβερνούσε η ΝΔ το επίδομα ήταν εξασφαλισμένο με δηλώσεις, αλλά επί της ουσίας "χάθηκε στον δρόμο".

Ήμουν πάντα κατά των κομμάτων "κλειστών κλαμπ". Άλλωστε τέτοιες αντιλήψεις λειτουργίας είναι αναχρονιστικές και καθόλου σύγχρονες.
Επίσης έχω την άποψη ότι τα κόμματα πρέπει να μετασχηματιστούν σε ευρύτερες κοινωνικές οργανώσεις που θα βρίσκονται σε επικοινωνία με την κοινωνία και τους απλούς πολίτες.
Οι κλειστοφοβικές πρακτικές και οι συντηρητικές αντιλήψεις δεν βοηθούν καθόλου το πολιτικό σύστημα.
Δυστυχώς η ΚΕ της ΝΔ αποφάσισε να ψηφίσουν μόνο τα εγγεγραμμένα μέλη του κόμματος και όχι και οι φίλοι για την εκλογή αρχηγού. Έτσι η διαδικασία εγκλωβίζεται και πάλι σε έναν ευρύτερο κομματικό μηχανισμό.
Θα συμφωνήσω απόλυτα με την άποψη του Άρη Σπηλιωτόπουλου ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε στην ΚΕ "Μετά την μεγάλη ιστορική ήττα θα έπρεπε να τοποθετηθούμε στο δίλημμα: Ή να κρυφτούμε πίσω από το δάκτυλό μας ή να τολμήσουμε με γενναιότητα και τις πολιτικές που χρειάζονται για να βγούμε μπροστά. Από τη στιγμή που δεν πήγαμε με το καταστατικό, ας αφήσουμε όσους υιοθετούν τις αρχές και τις αξίες να έχουν λόγο."
Αυτός είναι λόγος ουσίας και όχι κομματικής γραφειοκρατίας. Δυστυχώς στην ΝΔ δεν τον άκουσαν.

 


Σχόλια (2)

CHARALAP@YAHOO.GR - Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2009 στις 15:18
ΚΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΡΕΧΑΝΕ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΤΟΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΜΠΟ ΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΜΥΡΙΣΑΝΕ ΤΑ(ΕΡΓΑ.....)ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΟΥΣ ΔΩΣΑΝΕ ΓΗ ΚΑΙ ΥΔΩΡ.ΚΑΙ ΑΣ ΕΧΕΙ ΚΑΕΙ Ο ΚΟΣΜΑΚΗΣ.....

Ο φύλακας - Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009 στις 12:02
Σίγουρα ο Αφύλακτος τα έγραψε; Εύγε, ευχάριστη έκπληξη. Κάποια στιγμή εκεί στη Δράμα εσείς των ΜΜΕ θα πρέπει να αρχίσετε να ταράζεται και λίγο τα νερά γιατί "το ακούνητο νερό βρωμάει". Και η Δράμα έχει και πολλά νερά και βρωμάνε...

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ