Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr


Με την Πένα μου...

Γράφει η Ρένα Τριανταφυλλίδου

Θρίλερ θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς την εκλογική αναμέτρηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στη Δράμα, καθώς μέχρι αργά το βράδυ, η διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων ήταν ελάχιστη. Το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε με την καταγραφή των τελευταίων δύο τμημάτων που έφεραν το ΠΑΣΟΚ πρώτο με ποσοστό 41, 63% έναντι της ΝΔ που έλαβε τελικά 41,26% .

Η διαφορά μεταξύ τους μόλις 294 ψήφους. Ο νομός Δράμας μετά από πάρα πολλά χρόνια «πρασίνισε» και εξέλεξε δύο βουλευτές από το χώρο του ΠΑΣΟΚ κα έναν από το χώρο της ΝΔ.

Ο Χρ. Αηδόνης και σ' αυτήν την εκλογική αναμέτρηση ήρθε πρώτος σε σταυρούς προτίμησης, από το κόμμα του, αλλά και συνολικά από όλους τους υποψηφίους βουλευτές του νομού, ξεπερνώντας τις 13 χιλ ψήφους. Δεύτερη εκλέχθηκε η κ. Κεφαλίδου ενώ από τη ΝΔ εκλέχθηκε ο κ. Μ. Τζίμας.

Η ανακοίνωση των πρώτων exit poll γέμισαν ενθουσιασμό τα εκλογικά τμήματα των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ, αλλά και του κόμματος, ωστόσο, οι πανηγυρισμοί περιορίστηκαν όσο περνούσε η ώρα, μόνο σε τρία απ' αυτά και στο κιόσκι του ΠΑΣΟΚ επί της Εθνικής Αμύνης, σε αντίθεση μ' αυτό της ΝΔ που εγκαταλείφτηκε στην ερημιά του από πολύ νωρίς.

Στο εκλογικό κέντρο του Χρ. Αηδόνη επικρατούσε ενθουσιασμός, καθώς από την πρώτη στιγμή της καταμέτρησης των ψήφων, στα διάφορα εκλογικά τμήματα, τα μηνύματα που ερχόταν ήταν πέρα για πέρα θετικά, υπέρ του Χρήστου.
Το επιτελείο του, κυρίως νέα παιδιά, έδωσαν όλα τον καλύτερο εαυτό τους και τους αξίζουν συγχαρητήρια.

Τα τύμπανα του «πολέμου» άρχισαν να ηχούν στους κόλπους της ΝΔ πριν ακόμη κλείσουν οι κάλπες, καθώς ξεσπάθωσε ο υπ. Βουλευτής Δημ Κυριαζίδης, ο οποίος σημειωτέων μέχρι την τελευταία στιγμή έπαιζε δυνατά στο παιχνίδι της εκλογής. Όταν όμως όλα τελείωσαν και χάθηκε όχι μόνο η νίκη από το κόμμα της ΝΔ αλλά και η έδρα από τη Δράμα, προχώρησε σε δήλωση αδειάσματος της ΝΟΔΕ την οποία κάλεσε να παραιτηθεί λόγω ανυπαρξίας της.

Την επομένη είχαμε την παραίτηση του μέλους της ΝΟΔΕ και ένθερμου υποστηρικτή του Δ. Κυριαζίδη - συναδέλφου τους από την Αστυνομία - Δημ. Κυριαζίδη, ο οποίος όπως δήλωσε θεώρησε ότι έπρεπε να πράξει ότι και ο Κ. Καραμανλής αναλαμβάνοντας την ευθύνη που του αναλογεί για την ήττα της ΝΔ στη Δράμα.

Το κλίμα είναι ιδιαίτερα παγωμένο στους κόλπους της ΝΔ στη Δράμα, μιας και οι περισσότεροι αναγνωρίζουν τα λάθη που έγιναν, αλλά αρνούνται να τα παραδεχτούν δημόσια, και αντιμετωπίζουν τους τολμηρούς του είδους, ως μιάσματα.
Εξάλλου, το να παραδεχτείς δημόσια τα λάθη σου, θέλει είτε περισσή τόλμη, είτε περισσή «βλακεία», κι αυτό γιατί η όποια παραδοχή αυτομάτως σε θέτει εκτός παιχνιδιού κάτι που αναμφισβήτητα πονά. Ιδιαίτερα σ' αυτούς που ανάλωσαν τη ζωή τους μέσα σε κομματικά γραφεία, είτε παράγοντας έργο, είτε αποκομίζοντας έργο...

Το ΠΑΣΟΚ ήδη σχημάτισε κυβέρνηση και μπαίνει στη δουλειά γιατί το περιμένουν τρεις καυτοί μήνες. Και όπως είπε κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ με μεγάλης εμβέλειας τηλεοπτικό σταθμό: «Ο Καραμανλής μας πέταξε τα καυτά κάστανα και εμείς τώρα θα πρέπει να κάψουμε τα χέρια μας» Μα γιατί το λέτε αυτό, εσείς δεν πιέζατε τόσο καιρό να σας τα πετάξει; Αφού ξέρατε ότι έκαιγαν γιατί τα ζητούσατε με τόση επιμονή;

Στο άλλο δε χώρο πετούν αναμεταξύ τους τα καυτά κάστανα και κανείς δεν είναι διατεθειμένος να τα κρατήσει στα χέρια του ούτε δευτερόλεπτο.
Ξαφνικά έγινα όλοι εύθικτοι και παραιτούνται ο ένας μετά τον άλλο. Ήρεμα παιδιά, μήπως επειδή την έκανε ο προστάτης σας, τα βρήκατε σκούρα και τον ακολουθείτε προφασιζόμενοι δήθεν πολιτική αξιοπρέπεια;
Όταν κουκούλωνε στα σκάνδαλα σας στη βουλή για να μη σας εκθέσει ήταν καλά;
Μήπως τελικά το μέγα πρόβλημα στη ΝΔ είναι ότι αποτελείται μόνο από δελφίνους και κανένα στρατιώτη;

Μ' αυτά και μ' αυτά ραντεβού παιδιά σε καμιά εικοσαριά χρόνια και βλέπουμε...
Να είστε όλοι καλά και εύχομαι οι τρεις εκλεγμένοι βουλευτές του νομούς να πράξουν τα δέοντα απέναντι στους ανθρώπους που τους τίμησαν με την ψήφο τους.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ