Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr


Με την Πένα μου...

Γράφει η Ρένα Τριανταφυλλίδου

Με την συμμετοχή κυρίως κομματικών στελεχών και λιγότερο πολιτών, πραγματοποίησε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, στην κεντρική πλατεία της πόλης, την κεντρικής της προεκλογική συγκέντρωση η ΝΟΔΕ Δράμας.
Ομιλητές και οι πέντε υποψήφιοι βουλευτές ενώ το παρόν τους έδωσε και ο περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Σταμάτης.

Η εκδήλωση ξεκίνησε κανονικά με τις ομιλίες των υποψηφίων βουλευτών, σύμφωνα με τις οδηγείς που δόθηκαν από τη ΝΟΔΕ, για 10λεπτες αναφορές αποκλειστικά και μόνο στο έργο της ΝΔ. Κι αυτό, γιατί η συγκέντρωση αυτή αποσκοπούσε στο να δώσει παλμό και δυναμική στους ψηφοφόρους, που λόγω των τελευταίων δημοσκοπήσεων είχε πτοηθεί το ηθικό τους.

Ωστόσο, τις οδηγίες παρέβλεψε ο υποψήφιος βουλευτής κ. Δ. Κυριαζίδης ο οποίος πέρα από την αναφορά στο πρόσωπο του και στους λόγους που τον οδήγησαν να αποδεχθεί την πρόταση του πρωθυπουργού να συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ για την επικείμενες βουλευτικές εκλογές, ουσιαστικά στηλίτευσε την πρακτική του «διαίρε και βασίλευε» που επικρατεί στη Δράμα, μια πρακτική που ουσιαστικά ευθύνεται για την πτωτική πορεία του νομού.

Οι σκέψεις και οι απόψεις του κ. Κυριαζίδη για ευνόητους λόγος έθιξαν τους υπόλοιπους τέσσερις συνυποψήφιους του στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ, με αποτέλεσμα το κλίμα να παγώσει και η εκδήλωση να κλείσει άτονα και άδοξα θα λέγαμε, προκαλώντας ποικίλα σχόλια και αντιδράσεις, οι οποίες όμως σιγοψιθυρίζονται προς το παρόν, για το καλό τα παράταξης, όμως κανείς δεν ξέρει αν κάποια στιγμή στο μέλλον, δεν σκάσουν σαν βόμβα....

«Σηκώστε ψηλά τις σημαίες των κοινών μας αγώνων» τους «πρόσταζε» η ΝΔ κι αυτοί έσφιξαν τα δόντια, για να μη πιαστούν στα χέρια, κάτι που δεν αρμόζει σε πολιτισμένους ανθρώπους!
«Η χώρα θέλει υπεύθυνη κυβέρνηση και υπεύθυνο Πρωθυπουργό», είναι το άλλο σύνθημα της ΝΔ, και ο λαός αναρωτιέται που τους πουλούν για να πάρει έναν, αν τώρα του τύχει συσκευασία δώρου 1+1, τι το καλύτερο! Έλα όμως που κάποιες προσφορές τυγχάνει να είναι ελαττωματικές; Τι γίνεται μετά την απομάκρυνση από την κάλπη; Αχ κι είναι θηλυκιά και άτιμη... ποτέ δεν ξέρεις τι κυοφορεί...

Πέρα και πάνω απ΄ όλες αυτές τις παραφιλολογίες... έχουμε την έντονη δραστηριότητα του περιφερειάρχη ΑΜ-Θ ο οποίος με το δικό τους τρόπο στηρίζει και προβάλει το έργο της κυβέρνησης, συνεχίζοντας με αμείωτους ρυθμούς, τους εγκαινιασμούς έργων, που κατά σύμπτωση ήταν όλα προγραμματισμένα, εδώ και μήνες να τελειώσουν το Σεπτέμβριο του 2009 και να εγκαινιαστούν τις συγκεκριμένες ημερομηνίες, και απλώς οι εκλογές συνέπεσαν, όπως τουλάχιστο ισχυρίζονται όλοι.

Και εγώ θα σας πω ότι δεν είναι έτσι. Και τι μ΄ αυτό; Είναι κακό που ο άνθρωπος θέλει πριν την αναχώρηση τους από την περιφέρεια, να βάλει την τελευταία πινελιά στο έργο που ξεκίνησε και υλοποίησε επί ημερών του; Δηλαδή οι περιφερειάρχες άλλων κομμάτων, κατά το παρελθόν, έπραξαν το αντίθετο;
Τελικά αυτός ο λαός πολύ κοντή μνήμη έχει, σε αντίθεση με το γλώσσα του, που προτρέχει της διανοίας του.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ