Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ


Να ξεκινήσουμε από το τραγικό συμβάν στην πόλη της Ξάνθης, όπου ένας 57χρονος μικροπωλητής έχασε την ζωή του, όταν ένα κλαδί μήκους περίπου 13 μέτρων έπεσε επάνω του από ύψος 20 μέτρων. Και τώρα τρέχουν οι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες για να γλυτώσουν από τις συνέπειες.

Γιατί πρέπει να γνωρίζετε ότι υπεύθυνοι σύμφωνα με τον Νόμο είναι ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, ο Δ/ντής Τεχνικών Υπηρεσιών...
Αυτοί θα την πληρώσουν αν συμβεί κάτι. Οι ευαισθητοποιημένοι πολίτες και οι "οικολόγοι" δεν έχουν καμία ευθύνη. Δηλαδή μιλάνε εκ του ασφαλούς. Προτείνουν πχ να μην κοπεί ένα δέντρο.
Τώρα, αν το δέντρο πέσει στο κεφάλι κάποιου και τον σκοτώσει, θα τρέχουν και δεν θα προλαβαίνουν οι αρμόδιοι...

Περιμένω να δω εκτενή αφιερώματα για τον άνθρωπο που έχασε την ζωή του. Είναι τρομερό αυτό που συνέβη στην γειτονική μας πόλη. Και φυσικά δεν έφταιγε ο θυελλώδης αέρας-φονιάς.

"Τι είναι αυτά που λες;", αναρωτιέται ο φίλος μου ο Γιάννης... "Απώλεια είναι ο 57χρονος αλλά μεγάλη απώλεια είναι και το κλαδί που καταστράφηκε...", τόνισε.
Και εγώ για να μην τον ξαποστείλω αλλάζω κουβέντα και θα ασχοληθώ με το γνώριμο θέμα συζήτησης το τελευταίο διάστημα.

Είναι το Νοσοκομείο της Δράμας. Όπου αυτά που διαβάζουμε και που καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι πρέπει να μας προβληματίσουν.
Μα είναι δυνατόν το Νοσοκομείο να καταρρέει από έλλειψη υγειονομικού υλικού και να μαλώνουν στο Νομαρχιακό Συμβούλιο, για το αν έχουν δικαίωμα λόγου οι εργαζόμενοι του ιδρύματος;
Τα λύσαμε όλα τα προβλήματα και αυτό που έμεινε σε εκκρεμότητα είναι η διαδικασία.

Τι να πεις... Απλά παρακολουθούμε τα γεγονότα με εύλογη αγωνία. Και περιμένουμε λύσεις.
Το καλύτερο όμως το είπε ο Νομάρχης. Έπρεπε να δοθεί ο λόγος στους εργαζόμενους στην τελευταία Συνεδρίαση του ΝΣ... Άρα έκαναν λάθος ο Πρόεδρος κ. Κάργας και ο Αντινομάρχης κ. Ιωαννίδης που δεν τους άφησαν να πάρουν τον λόγο.
Είπε επίσης ο κ. Ευμοιρίδης ότι όποιοι λένε ότι δεν αντιμετωπίζει προβλήματα το Νοσοκομείο είναι εκτός τόπου και χρόνου. Ποιος είπε κάτι τέτοιο... Ο κ. Ανδριόπουλος που κατηγόρησε μερίδα εργαζομένων ότι μεγεθύνουν τα προβλήματα για κομματικά οφέλη.
"Αντίστοιχα προβλήματα είχαμε και στο παρελθόν", ανέφερε ο Δήμος, "...αλλά δεν έγινε τόση φασαρία"... Με την άποψη αυτή φαίνεται ότι διαφωνεί ο Νομάρχης.

Προσωπικά όμως βρήκα μια λύση στο πρόβλημα του Νοσοκομείου...
Να διοργανώσουμε μια μεγάλη συναυλία με έναν μεγάλο καλλιτέχνη και τα έσοδα να διατεθούν για την αγορά υγειονομικού υλικού.
Επίσης να μπουν διαφημιστικές πινακίδες και χορηγίες στις διάφορες κλινικές από διάφορους επιχειρηματίες που θα προσφέρουν γάζες, βαμβάκι, μπεταντίν, κοτόπουλα και μακαρόνια.
Να λες δηλαδή Γ' Παθολογική Κλινική Έπιπλα Παπατρέχας... Ή Μέγας Χορηγός στα Χειρουργεία το τάδε Σούπερ Μάρκετ.

Κρίμα για τον Αβραμόπουλο... Είναι ένας χαρισματικός και καταξιωμένος πολιτικός. Όπου εκλέχθηκε πέτυχε και άφησε σημαντικό έργο. Στο συγκεκριμένο υπουργείο δεν απέδωσε.
Δεν ξέρω τι ακριβώς φταίει, αλλά επί των ημερών του τα προβλήματα αυξάνονται και πληθύνονται. Μπορεί να είναι τυχαίο γεγονός, μπορεί να φταίει η Παγκόσμια Οικονομική Κρίση όμως...
Το ΕΣΥ νοσεί και αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση θα αποβιώσει. Αυτή είναι η αλήθεια.

Ξεχωριστή παρουσία στις συνεδριάσεις του Νομαρχιακού Συμβουλίου ο Έπαρχος Κ. Νευροκοπίου Παντελής Καραϊσαρλής. Ενημερωμένος με γνώσεις και με άποψη είναι εύστοχος στις παρατηρήσεις του.
Στην τελευταία συνεδρίαση πρότεινε να κατέβουν οι φορείς στην Αθήνα και να διεκδικήσουν την ικανοποίηση των αιτημάτων.

Παλιότερα επί κυβερνήσεων του επάρατου ΠΑΣΟΚ, οι "γαλάζιοι" είχαν δημιουργήσει την Επιτροπή Ανάπτυξης, πήγαιναν στην Αθήνα, διεκδικούσαν λύσεις κλπ.
Τα τελευταία χρόνια η παραπάνω επιτροπή μάλλον δεν λειτουργεί. Εκτός και αν λύθηκαν όλα τα προβλήματα του Νομού και δεν την έχουμε ανάγκη.

Επί του "επάρατου" ΠΑΣΟΚ κάθε μήνα αυτή η επιτροπή συνεδρίαζε. Τώρα... τίποτε, απόλυτη σιωπή.

Αν υποψιαστώ ότι αυτό έγινε με σκοπιμότητα θα τρελαθώ... Άλλωστε ο τόπος μας λύνει τα προβλήματά του άμεσα.
Τώρα προετοιμάζεται μεγάλο σχέδιο για την επίλυση του προβλήματος της ανεργίας. Που σύμφωνα με τον ΑΝΤ1 και το MEGA στον Ν. Δράμας ξεπερνά το 29%...
Και αυτά είναι στοιχεία που μας κατατάσσουν στην 1η θέση Πανελλαδικά. Σκεφτείτε τώρα πόση είναι η ανεπίσημη ανεργία. Η "κρυφή" όπως λένε οι άνθρωποι της αγοράς.

Στην Δράμα όμως βρήκαμε την λύση... Με οδηγό το Επιμελητήριο της Δράμας που ξεκίνησε επιχειρηματικές αποστολές στην Ασία.
Με σύμβουλο το επιχειρηματικό δαιμόνιο και την τύχη, ιδού το όραμα της νέας εποχής: Μπίζνες στην Σρι Λάνκα. Και αύριο στο Νεπάλ, στην Καμπότζη, στο Βιετνάμ και στην Κορέα.
Αυτές είναι λύσεις. Με την "ταπεινή" Δράμα θα ασχολούμαστε;

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ