Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr


Με την Πένα μου...

Γράφει η Ρένα Τριανταφυλλίδου

Τώρα που ο μεγάλος ξεκαθάρισε τις προθέσεις τους, κάποιοι πήραν μεγάλη ανάσα... άλλοι από ευχαρίστηση, κι άλλοι από ζόρισμα....
Θα μείνει λέει στο Β΄ Βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης και θα στείλει στο σπίτια τους πολλούς. Θα σπάσει πολλά αυγά και θα κάνει μεγάλη ομελέτα, με αυγά άσπρα, κόκκινα, μικρά, μεγάλα, πτηνοτροφείου και ελευθέρας βοσκής... ουάου...

Θλίψη μου προκάλεσε, αλλά όχι και έκπληξη, η πρακτική που ακολουθούν κάποιοι για να βγάλουν από το παιχνίδι μια γυναίκα!
Αν τα πράγματα έχουν ως κυκλοφορούν στην πιάτσα, τότε πραγματικά έχουμε σοβαρό πρόβλημα!

Μπορεί το παραπάνω να μη μου προκάλεσε έκπληξη, ωστόσο το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, ευχάριστη έκπληξη ήταν η στάση του MΕGA στην αντιμετώπιση της πύρινης λαίλαπας που κατέκαψε για άλλη μια φορά την Αττική. Επικεντρώθηκε στην κοινωνική προσφορά του, στην ενημέρωση των πολιτών και απέφυγαν να κάνει πολιτική εις βάρος της κυβέρνησης. Αυτό αποτελεί πραγματικά είδηση.

Είδηση ανεπιβεβαίωτη είναι και η ανάληψη της θέσεως του Γενικού Γραμματέα του κόμματος από το Ε. Στυλιανίδη. Τελικά η ανανέωση στη ΝΔ γίνεται με τόσο αργούς ρυθμούς που κοντεύει να μη γίνει αντιληπτή...

Ικανοποιημένοι από τη συμμετοχή των νέων στις εκδηλώσεις του Δραμάικα, εμφανίστηκαν οι νέοι το ΤΟΣΥΝ, επίσης δήλωσαν ότι η επιλογή τους για τη διοργάνωση των ετήσιων εκδηλώσεων τους, στο Δημοτικό Κήπο, ήταν ορθή.

Πετυχημένη ήταν επίσης και η εκδήλωση «Καρποί της γης» που διοργάνωσε η Ν.Α. Δράμας, η ΤΕΔΚ και ο Δήμος Δοξάτου, στο διάστημα 21-22-23 Αυγούστου, την πλατεία Κεφαλαρίου. Μάλιστα τις εκδηλώσεις τίμησε με την παρουσία του και ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κ. Κιλτίδης.

Τα εύσημα έλαβε η διοίκηση της Κονσερβοποιίας ΣΕΚΟ Δράμας ΑΕ, από τον Υφυπουργό κ. Κιλτίδη ο οποίος μετά την επιθεώρηση που έκανε στο εργοστάσιο δήλωσε ότι είναι εντυπωσιασμένος από τη δομή και τις συνθήκες υγιεινής της εταιρίας και διαβεβαίωσε ότι, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θα στηρίξει επενδυτικά σχέδια της Κονσερβοποιίας ΣΕΚΟ Δράμας για τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμισή της.

Όπως καταλάβατε έχουμε και θετικά στο τόπο μας, έχουμε και επιχειρήσεις που διαπρέπουν, εντός και εκτός Ελλάδος, αλλά αυτά δεν τα λέμε γιατί δεν πουλάνε... -----Και τι θα πει δεν πουλάνε;
--Θα πει ότι δεν ενδιαφέρουν τους πολίτες.
--Δηλαδή τι ενδιαφέρει τους πολίτες;
--Μόνο τα δυσάρεστα και τα άσχημα.
Μα τι λαός είναι αυτός.... Από τη μια ζητά τα καλύτερα και από την άλλη λατρεύει να χειρότερα... Ένα μόνο μπορώ να συμπεράνω, ότι οι Δραμινοί ζουν σε πλήρη σύγχυση.
Δεν ξέρουν τι θέλουν, δεν ξέρουν τι θέλουν να είναι, δεν ξέρουν με τι θέλουν να ασχοληθούν, δεν μπορούν να κάνουν τις κατάλληλες σκέψεις, για να τις προσελκύσουν!

Τελικά σ' αυτό το νομό, ο μόνος που πιστεύει όσα λέει, είναι ο Τάκος ο Δραμινός.
Όλοι οι άλλοι ενεργούν δεξιά και αριστερά και όπως είπε και ο Σταύρος, ο γυρολόγος, «θα πάθουν ευκοίλια...»

Απαραίτητη θεωρεί τη συγχώνευση του ΤΕΙ Καβάλας με το ΔΠΘ για την αποφυγή απώλειας πόρων, αλλά και την ενίσχυση και εξέλιξη του ιδρύματος, ο Πρύτανης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης κ. Καραμπίνης.
Τον προβληματισμό αυτό κατέθεσε ο κ. Καραμπίνης στο συνέδριο των Θρακών, τονίζοντας ότι ένας απ' τους στόχους του ιδρύματος είναι η δημιουργία νέων τμημάτων, αλλά και επέκτασή του σε γειτονικούς νομούς, των μέχρι σήμερα εδρών του.

Λόγω της δημιουργίας του νέου εκπαιδευτικού ευρωπαϊκού χάρτη, τα Πανεπιστήμια στοχεύουν σε διεύρυνση των περιοχών που διαθέτουν σχολές. Κι αυτό γιατί η απώλεια οικονομικών πόρων από μια Περιφέρεια που βρίσκεται υπό σύγκλιση, θα κοστίσει σε όλα την περιοχή στην περίπτωση που το ΤΕΙ Καβάλας ενταχθεί επί παραδείγματι σ' ένα απ' τα Πανεπιστήμια της Θεσσαλονίκης, μιας Περιφέρειας που είναι αναπτυσσόμενη.

Αυτός είναι κι ένας απ' τους σημαντικότερους λόγους που η Πρυτανική Αρχή του ΔΠΘ εντείνει τις προσπάθειές της για την επέκταση του Πανεπιστημίου σε όλους τους νομούς της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας -Θράκης ενώ η απάντηση σε όσους υποστηρίζουν ότι το ΔΠΘ ανήκει μόνο στη Θράκη είναι σαφής: «στόχος είναι να διασφαλίσουμε αυτό που έχουμε ως Πανεπιστήμιο και να το εξελίξουμε, να το επεκτείνουμε. Έχουμε έτοιμες τις προτάσεις για δημιουργία νέων σχολών σε πόλεις των τριών νομών της Θράκης όπως Ξάνθη, Αλεξανδρούπολη, Ορεστιάδα. Η απόφαση για την ίδρυση των τμημάτων όμως αποτελεί αποκλειστικά, απόφαση της πολιτείας. Εμείς είμαστε έτοιμοι κι όταν ζητηθεί θα δηλώσουμε παρόντες» εξηγεί ο κ. Καραμπίνης για να ολοκληρώσει λέγοντας: «ως θρακιώτες δεν θα πρέπει να επιτρέψουμε να χάνονται πόροι απ' την Περιφέρεια που βρίσκεται υπό σύγκλιση, μέσω άλλων Πανεπιστημίων που θα μπορούσαν να εντάξουν τμήματα σε νομούς της ΠΑΜΘ.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ