Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr


Με την Πένα μου...

Γράφει η Ρένα Τριανταφυλλίδου

Σε απραξία έχουν περιέλθει τα Δημοτικά Συμβούλια Νέων. Ένας πρωτοποριακός θεσμός που ξεκίνησε με κέφι και φαντασία, και στην πορεία αδρανοποιήθηκε. Τελικά πριν θεσμοθετηθεί ήταν καλύτερα τα πράγματα. Τώρα που νομιμοποιήθηκε, φαίνεται πως δεν εξιτάρει πλέον τους νέους.

Φέτος το Τοπικό Συμβούλιο Νέων θα διοργανώσει τις καλοκαιρινές του εκδηλώσεις (Δραμάϊκα) στο Δημοτικό Κήπο. Δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιοι ενοχλήθηκαν από την αλλαγή της τοποθεσίας διεξαγωγής τους. Συμβόλαιο 99 χρόνων με το γρασίδι της Αγίας Βαρβάρας είχαν υπογράψει; Εξάλλου πόσο θα αντέξει κι αυτό με τα χιλιάδες πόδια και τα οχήματα που το πατούν συχνά πυκνά, ένεκα εκδηλώσεων.

Πολλά τα παράπονα φέτος στις κατασκηνώσεις της Καλλιθέας. Οι εγκαταστάσεις χάλια, το ίδιο και το συσσίτιο. Το νερό λιγοστό, ενώ δεν υπάρχουν τα κατάλληλα όργανα- παιχνίδια για την ψυχαγωγία και δημιουργική απασχόληση των παιδιών. Και σ' όλα αυτά, αν προσθέσεις και την φιλοξενία των 30 περίπου παιδιών Πομακικής καταγωγής, που ήρθαν κουβαλώντας αιχμηρά αντικείμενα, επικίνδυνα για τη ζωή τους, αλλά και των υπολοίπων παιδιών, ήρθε και έδεσε το γλυκό.
Μήπως είναι καιρός οι υπεύθυνοι να δουν λίγο πιο σοβαρά την υπόθεση κατασκήνωση; Οι κατασκηνώσεις δεν είναι χώροι συστοίβαξης παιδιών, αλλά χώροι καλοκαιρινής ψυχαγωγίας και εκπαίδευσης τους.

Πολύ προσωπικά έχει αναλάβει την υπόθεση Υγεία, στο νομό Δράμας ο κ. Ανδριόπουλος. Βλέπετε από το χώρο αυτό ξεκίνησε την πολιτική του ανέλιξη και στο χώρο αυτό έφτασε στο απόγειο της.

Η νέα μορφή της γρίπης δεν φαίνεται απασχολεί σοβαρά τον Ελληνικό πληθυσμό. Αντίθετα σοβαρά απασχολεί τον Υπουργό Υγείας κ. Αβραμόπουλο, που βρήκε την ευκαιρία να γίνει ο πιο προβεβλημένος υπουργός της κυβέρνησης τους τελευταίους μήνες.

Επόμενος στη λίστα έρχεται ο Γιακουμάτος, ο οποίος με το δικό του χαρακτηριστικό τρόπο έστειλε τα χαιρετίσματα του στον Πρωθυπουργό. «Αριβεντέστι Ρόμα» του είπε ως άλλος καβαλιέρε... εννοώντας ότι αν δεν χτυπήσει το χέρι στο μαχαίρι (όσο κι αν αυτό πονά), μέχρι τον Σεπτέμβριο, τότε το «παιχνίδι» έχει χαθεί.
Τελικά μήπως ο πρωθυπουργός αυτό επιδιώκει; Πως αλλιώς μπορεί να χαρακτηρίσει κανείς την τεράστια προσπάθεια που καταβάλλεται για την «ηρωική» έξοδο.... Όχι από την κρίση ...αλλά από την διακυβέρνηση. Κι ενώ ο Καραμανλής ιδρώνει να στρώσει τραπέζι με χίλια καλούδια, έχεις τον Παπανδρέου, να του κάνει νάζια. Λέτε ναναι ανορεκτικό αυτό το παιδί; Να το κοιτάξει, να το κοιτάξει... γιατί το άλλο το φαγανό, ο Βαγγέλης, το τρώει όλο το φαί του!

Κάποιοι είναι φτιαγμένοι για ηγέτες, άλλοι πάλι όχι.
Κάποιοι είναι φτιαγμένοι για δεύτερους ρόλους, άλλοι πάλι όχι.
Και στις δύο των περιπτώσεων, όταν υπάρχει αυτογνωσία, υπάρχει και ισορροπία.
Τι γίνεται όμως στις περιπτώσεις που η αυτογνωσία είναι άγνωστη ως ορολογία, και οι δεύτεροι εκτιμούν ότι μπορούν να γίνουν πρώτοι; Και ακόμη χειρότερα τι γίνεται όταν λόγω τυχαίων συγκυριών «έσονται πρώτοι», κατά Ευαγγέλιο διδαχή;

Τι γίνεται μ' αυτόν τον πολύπαθο δήμο Δοξάτου; Έτσι όπως πάει σιγά- σιγά θα αφανιστεί από το χάρτη... Εκτός κι αν συμβεί κανένα θαύμα! Στην εποχή μας; Ναι, αν το αιτηθούν πολλοί μαζί, κάτι μπορεί να γίνει... Όπως λέει και ο λαός ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη... How is how κούκος; Ελάτε τώρα τι κάνει νιάου, νιάου στα κεραμίδια, μην είναι κεραμιδόγατος, μην είναι καμία σιαμαία...;
Ας το παίξουμε στη λοταρία, μπορεί να έχουμε μεγαλύτερες πιθανότητες επιτυχίας, από την κάλπη, που τα τελευταία χρόνια ομοιάζει με «κάλπικη» στον ένδοξο Δήμο!

«Καλά παιδιά» δεν βγάζει μόνο η ΝΔ, αλλά και το ΠΑΣΟΚ. Και μάλιστα κουβαλούν στην πλάτη τους και φορτίο πολλών ψήφων... τώρα πως γίνεται αυτό, είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο...
Αυτά λοιπόν τα «καλά παιδιά», πάντα έχουν και καλά κονέ και βρίσκονται σε υψηλές θέσεις, αν και το πνευματικό τους επίπεδο είναι κάτω του μετρίου.
Τελικά στα χρόνια που διανύουμε κονέ πρέπει να έχεις, και όχι μάστερ, ντοκτορά και τρίχες κατσαρές....
Και επειδή δεν μπορώ να διανοηθώ ότι διοικούν μέτριοι, λαό με υψηλό IQ, λέω ΟΚ! Όλοι είμαστε ίδιοι, ή «καλά παιδιά» ή «έξυπνα παιδιά»... Όπως σας βολεύει, μη χαλάμε και τις καρδιές μας...

Εξάλλου λέει ένα ανέκδοτο (;)
Ήταν μια φορά και ένα καιρό δύο παπάδες. Ο ένα ήταν πολύ φτωχός, κι ο άλλος πολύ πλούσιος. Μια μέρα ρωτά ο πολύ φτωχός παπάς τον πλούσιο. Πως καταφέρνεις και έχεις λεφτά και περνάς καλά; Εμένα ο Θεός μου έδωσε δύο χέρια. Το ένα το έχω για την προσευχή και το άλλο για την ελεημοσύνη...
Και του λέει τότε ο πλούσιος παπάς. Άκου να σου πω. Εμένα ο Θεός μου έδωσε δύο χέρια, το ένα για να κάνω την προσευχή μου και το άλλο για να μαζεύω λεφτά. Το τρίτο χέρι που να το βρω....;

 

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ