Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr


Με την Πένα μου...

Γράφει η Ρένα Τριανταφυλλίδου

Η καρδιά του οικουμενικού πολιτισμού χτύπησε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου στην Αθήνα. Το νέο Μουσείο της Ακρόπολης, ένα όνειρο πολλών ετών επιτέλους έγινε πραγματικότητα. Περίπου 300 προσκεκλημένοι από την Ευρώπη και άλλα σημεία του κόσμου, έζησαν από κοντά τα εγκαίνια του Μουσείου της Ακρόπολης, αισθανόμενοι την ανάγκη, αλλά και τον πόθο όλων των Ελλήνων για επιστροφή των κλεμμένων αγαλμάτων, από τον Έλγιν, στην γενέτειρα τους, την Αθήνα.
Ο Παρθενώνας έπεσε θύμα λεηλασίας και το έγκλημα αυτό σήμερα μπορεί να επανορθωθεί, είπε ο υπουργός Πολιτισμού Αντώνης Σαμαράς.
Θύμα λεηλασίας έπεσε η χώρα μας άπειρες φορές, τόσο από τους κατακτητές της, όσο και απ' όλους αυτούς που στο όνομα της αγάπης και της μισαλλοδοξίας τους, είτε έκλεψαν, είτε οικειοποιήθηκαν την λάμψη της Ελληνικής γης.
Κι αν συνεχίσουμε εμείς οι νεοέλληνες να πορευόμαστε διχασμένοι, και να παρουσιάζουμε προς τα έξω ένα πρόσωπο αδύναμο, κι άλλα δεινά θα μας βρουν.

Άκουσα δηλώσεις του δημάρχου Κ. Νευροκοπίου με αφορμή την σκληρή κριτική που του άσκησε το ΠΑΣΟΚ και αναρωτήθηκα: Ποια η διαφορά ανάμεσα στους Πασοκτζήδες και το ΠΑΣΟΚ, του νεοδημοκράτες και τη ΝΔ;
Αυτοί που ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ και ονομάζονται Πασοκτζήδες, δεν ασπάζονται τις θέσεις και τις αρχές του ΠΑΣΟΚ δηλαδή του κόμματος τους; Το αυτό δεν συμβαίνει και με τους νεοδημοκράτες, αλλά και με όλους τους εν γένει ψηφοφόρους των κομμάτων;
Αν κ. Δήμαρχε το ΠΑΣΟΚ δεν πει στους ψηφοφόρους του, «ψηφίστε Γιαννόπουλο», δεν θα το κάνουν, κι αν το κάνουν, θα είναι τόσο λίγοι, που δεν θα σου δώσουν την εκλόγιμη διαφορά. Προσέξτε το λίγο το θέμα.

Πλησιάζουμε τόσο προς τις βουλευτικές εκλογές, όσο και προς τις Νομαρχιακές. Το θέμα είναι ποια από τις δυο εκλογικές αναμετρήσεις θα έρθει πρώτη.
Από το ποια εκλογική αναμέτρηση θα προηγηθεί της άλλης, θα εξαρτηθούν πολλά, σ' ότι αφορά τις υποψηφιότητες.
Φήμες θέλουν, σε επίπεδο Διευρυμένης Ν.Α Δράμας -Καβάλας -Ξάνθης, να υπάρχει ριζική αλλαγή προσώπων, τόσο από πλευράς ΝΔ, όσο και από πλευράς ΠΑΣΟΚ.
Νέο αίμα στο χώρο, αλλά και παλιά δοκιμασμένα στελέχη που επέλεξαν, είτε να μπουν σε αγρανάπαυση, είτε να ανοίξουν άλλες πόρτες στην Τ.Α. Α' βαθμού, υπάρχει σκέψη επαναφοράς τους.
Η επαναφορά τους κρίνεται αναγκαία, καθώς θα είναι αυτοί που θα βάλουν το θεμέλιο λίθο, στη νέα φουρνιά πολιτικών, αφήνοντας στο περιθώριο παλιά στελέχη που είτε ήρθε η ώρα τους να αποσυρθούν, είτε το επιτάσσει η κοινωνία.

Πληροφορίες μου θέλουν τόσο τον Γιάννη Παπουτσή, όσο και τον Γρηγόρη Μιχαηλίδη, να λένε το «Ναι», αν τους προταθεί, για επικεφαλείς του ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ, και τους κ.κ. Θόδωρο Αθανασιάδη και Κώστα Καραβά, από το χώρο της ΝΔ να αποδέχονται ανάλογη πρόταση.

Αυτά φυσικά αν προηγηθούν οι Νομαρχιακές εκλογές, γιατί αν προηγηθούν οι βουλευτικές, ένα πουλάκι μου είπε ότι ο Νομάρχης μας θα κάνει την μεγάλη έξοδο από τη Νομαρχία, επανερχόμενος είτε στα βουλευτικά έδρανα, απ' όπου ξεκίνησε, για να κλείσει ένδοξα μια μακροχρόνια θητεία στα πολιτικά δρώμενα του τόπου, είτε θα είναι επικεφαλείς του συνδυασμού της Υπερνομαρχίας.

Το ΣΥΡΙΖΑ & το ΚΚΕ είναι υπέρ της ίδρυσης κέντρου φιλοξενίας λαθρομεταναστών στη Δράμα και μάλιστα «ονειρεύονται» χώρους αντάξιους «ξενοδοχείων», για την παροχή των καλύτερων δυνατών υπηρεσιών προς τους λαθρομετανάστες, πριν τον επαναπατρισμό τους. Έτσι όπως πάμε, λαθρομετανάστες στην ίδια μας τη χώρα, εμείς θα καταντήσουμε...
Να σημειωθεί ότι ο κ. Τάτσης ήταν ο μόνος ενήμερος για το ότι θα γίνουν κέντρα υποδοχής λαθρομεταναστών και μάλιστα δούλεψε προς την κατεύθυνση αυτή. Στο Αγίασμα του Δήμου Κεραμωτής, ούτε λίγο ούτε πολύ, του το φόρτωσε του Δημάρχου, και τώρα ο άνθρωπος το φυσάει και δεν κρυώνει....

Ο δικός μας ο βουλευτής ο Μ. Τζίμας είναι τουλάχιστον πιο δημοκρατικός, είπε στα δημοτικά συμβούλια να αποφασίσουν εκείνα αν θέλουν ή όχι τα κέντρα αυτά, για να ξέρει ο άνθρωπος τι θα κάνει.
Τι να ξέρετε κ. Τζίμα, εδώ κάτω και από τη δική σας μύτη, κάποιοι έκοψαν έραψαν και αποφάσισαν. Τώρα εσείς, που να τρέχετε με χαρτιά παραμάσχαλα....

Μάχη για το όνομα των Σκοπίων μπορεί να έδωσε ο κ. Τάτσης, όμως μάχη για την αποφυγή της εγκατάστασης των κέντρων στο ν. Καβάλας, δεν φαίνεται να δίνει, γιατί απλώς συμφωνεί ασυζητητί...

Αλήθεια, γιατί τελευταία ο νομάρχης μας κρατεί σιγή ιχθύος, επί παντός επιστητού;

 

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ