Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr


Με την Πένα μου...

Γράφει η Ρένα Τριανταφυλλίδου

Το μόνο που έχει κάνει η ΝΔ στα 5 χρόνια διακυβέρνησης της για το ν. Δράμας είναι ένα κέντρο νεοσυλλέκτων στο Παρανέστι, είπε σε ομιλία του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χρ. Αηδόνης. Το άκουσε ο Μ. Τζίμας και τρελάθηκε...
Δηλαδή δεν εντάχθηκε επί ΝΔ ο νομός στη ζώνη ισχυρών κινήτρων (60%);
Δεν δημοπράτησε την μελέτη για το νέο οδικό άξονα Δράμας- Εγνατία οδός;
Δεν κατασκεύασε τη νέα παράκαμψη της Δράμας;
Δεν κατασκευάζει το νέο κτίριο για ΑΜΕΑ;
Δεν ολοκλήρωσε το Τελωνείο Εξοχής
Δεν ίδρυσε δύο νέα τμήματα ΤΕΙ;
Δεν έφερε το φυσικό αέριο στο ν. Δράμας;
Δεν έδωσε 20 εκ ευρώ για τις φυλακές Νικηφόρου;
Δεν ενίσχυσε τους αγρότες;
Δεν διπλασίασε την αγροτική σύνταξη και το ΕΚΑΣ;
Δεν ρύθμισε οφειλές δανείων δραμινών επιχειρήσεων;
Δεν χρηματοδότησε εκατοντάδες έργα σε δήμους του νομού;
Δεν έλαβε συγκεκριμένα μέτρα για τις τρίτεκνες οικογένειες; κλπ κλπ...
Και αφού είπε αυτά και άλλα, κάλεσε το ΠΑΣΟΚ να ζητήσει συγνώμη για όσα δεν έκανε στα είκοσι χρόνια που ήταν στην κυβέρνηση, για το νομό Δράμας, αντίθετα τον υποβάθμισε.

Ήρθε και ο Κ. Πουπάκης στη Δράμα, ενόψει ευρωεκλογών, αν και είπε ότι ήταν ήδη προγραμματισμένη η επίσκεψη του στο νομό. Είχε προγραμματίσει την έλευση του στο νομό για νωρίτερα, αλλά καθυστέρηση και συνέπεσε με τις ευρωεκλογές. . Έτσι σκέφτηκε ο άνθρωπος: «με ένα σπάρο δύο τρυγόνια», δεν βραβεύω και τον Χρ. Βασιλειάδη για τους αγώνες στου στον συνδικαλιστικό τομέα; Έλαμψε το πρόσωπο του Χρήστου. Απ' ότι θυμάμαι δεν τον βράβευσε ποτέ κανένας άλλος, για όλα όσα έκανε για τη ΝΔ, από τόσα πόστα...

Ήρθε και ο Κ. Παπακωνσταντίνου. Παρά την κακοκαιρία (βροχή και κρύο) δεν έλλειψε κανείς από «συνήθεις ύποπτους»;
Την παράσταση πάντως έκλεψαν οι κυρίες των κυρίων του ΠΑΣΟΚ. Δεν πτοήθηκαν από τίποτα, πήγαν κομμωτήριο, έβαλαν τα καλά τους και η μία καλύτερη από την άλλη, ποζάρανε στον επικεφαλής...
Σιγά να μη κάνανε το ίδιο αν επικεφαλής ήταν, ας πούμε, η Γιαννάκου...
Τι γκλαμουριά είναι αυτή βρε παιδί μου; Και μετά σου λένε περνάμε οικονομική κρίση. Από πού την περνάμε, έξω από τα υπαίθρια καφέ;

Απτόητος συνεχίζει και ο Δ. Ανδριόπουλος τον αγώνα του υπέρ της Ν.Δ.
Περιοδεύει στο νομό Δράμας και διακηρύσσει ότι η ΝΔ είναι προσηλωμένη στην πορεία ευθύνης και συνέπειας, που χάραξε εδώ και 5 χρόνια.
Να μη ξεχάσω να τον συγχαρώ και για την ανανέωση της θητείας του ως αναπληρωτής διοικητής στην Υγειονομικής Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Τα άλλα τα νέα τα μάθατε; Τότα Χατζοπούλου τέλος από τον Ερυθρό Σταυρό.
Ο Δ. Αβραμόπουλος, τώρα που δεν είναι στην κυβέρνηση ο Κωνσταντόπουλος, βρήκε την ευκαιρία να την ξηλώσει! Πάντως πληροφορίες θέλουν την Τότα να έχει καλές άκρες σε υψηλόβαθμα στελέχη και η επιστροφή της θα είναι θεαματική!

Αχ αυτές οι εκλογές... Υπομονή τελειώνουν, να ευχηθείτε να έχει και καλό καιρό, αλλιώς... η αποχή θα πάει περίπατο... όλοι στις κάλπες για μια νέα Ευρώπη και όχι στις παραλίες με φραπέ και ξαπλώστρες...

Τώρα που το θυμήθηκα ...

ΤΟ «ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ ή βαρβαρότητα», σύνθημα στις ευρωεκλογές του 2009 στην Ελλάδα, και αντικείμενο της πιο γελοίας προεκλογικής αντιπαράθεσης όλων των εποχών, ανήκει στη Ρόζα Λούξεμπουργκ.
Το κείμενο της Γερμανίδας κομμουνίστριας, το 1915, ήταν «Η αστική κοινωνία βρίσκεται μπροστά σ' ένα δίλημμα είτε πέρασμα στον σοσιαλισμό, είτε πτώση πίσω στη βαρβαρότητα». Το περίφημο «είτε, είτε».

Επαναστατική η σκέψη της Γερμανίδας κομμουνίστριας, σε μια εποχή που ανέτελλε η προοπτική μιας άλλης κοινωνίας, στις αρχές του 20ού αιώνα, απέναντι στο αστικό κράτος και απέναντι στον ιμπεριαλισμό και στον πόλεμο, σήμερα που ο ιμπεριαλισμός άλλαξε μορφή και ο πόλεμος εξοβελίστηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν έχει έρεισμα.
Η προεκλογική αντιπαράθεση μ' αυτό το σύνθημα θα έδινε πολιτικό νόημα στις ευρωεκλογές, αν προσαρμοζόταν στις σημερινές συνθήκες.

Όχι, δεν είναι βαρβαρότητα ο καπιταλισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης - θα έλεγε η Δεξιά.
Ναι, είναι σοσιαλισμός αυτό που πρεσβεύουμε - θα έλεγε το ΠΑΣΟΚ.
Σοσιαλισμός είναι μόνο ο υπαρκτός (που δεν ήταν και κατέστη ήδη ανύπαρκτος) - θα έλεγε η Αλέκα Παπαρήγα.

Δεν θα τους πίστευε κανείς αλλά θα γινόταν πολιτική συζήτηση. Εποικοδομητική. Εκτός κι αν έπεφτε στο τραπέζι του διαλόγου η ρήση του Γάλλου Συγγραφέα Henri Jeanson (1900-1970) ο οποίος είπε: «Ο Καπιταλισμός είναι η εκμετάλλευση του ανθρώπου από τον άνθρωπο, ενώ σοσιαλισμός είναι ακριβώς το αντίθετο.

Αντίθετα παρακολουθήσαμε καθηλωμένοι το εκπληκτικό ντιμπέιτ. Σ' αυτό που δεν υπήρξε ούτε μια απάντηση που να συμπίπτει με την ερώτηση. Που σημαίνει ή ότι άλλα ρωτούσαν κι άλλα απαντούσαν, ή ότι μπέρδεψαν τη σειρά ή των ερωτήσεων ή των απαντήσεων.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ