Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr


Χρήστος Αηδόνης

Βουλευτής Δράμας ΠΑΣΟΚ

Να ξαναεμπιστευτούν οι Δραμινοί και πάλι το ΠΑΣΟΚ και να του δώσουν την πρωτοκαθεδρία στον Νομό που σημαίνει 2 έδρες

"Να ξαναεμπιστευτούν οι Δραμιμοί και πάλι το ΠΑΣΟΚ και να του δώσουν την πρωτοκαθεδρία στον Νομό που σημαίνει δύο έδρες", ανέφερε σε συνέντευξή του ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Αηδόνης, που εκφράζει την βεβαιότητά του ότι το ΠΑΣΟΚ θα πετύχει μεγάλη νίκη και θα σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση.
Κρίνει ότι ο Νομός Δράμας έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα που πρέπει να αξιοποιήσουμε.
Τέλος, υπόσχεται ότι θα αγωνιστεί για την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του φυσικού περιβάλλοντος, του παραγόμενοι πλούτου, για την άρση της απομόνωσης, την θέσπιση ειδικών αναπτυξιακών κινήτρων, την ένταξη του Νομού στην Παραμεθόριο κα.

-Το ΠΑΣΟΚ προηγείται σταθερά στις δημοσκοπήσεις... Αισιοδοξείτε για το αποτέλεσμα;
-Δεν είναι μόνον που προηγείται στις δημοσκοπήσεις αλλά προηγείται και στην συνείδηση του αγρότη, του μισθωτού, του χαμηλοσυνταξιούχου, του μικρομεσαίου ελεύθερου επαγγελματία.
Πιστεύουμε πως το εκλογικό σώμα θα μας εμπιστευτεί την ψήφο του για το σχηματισμό αυτοδύναμης Κυβέρνησης.

-Σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας και πάλι εκλογές; Θα αντέξει η οικονομία;
-Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. είναι το Κόμμα που ζήτησε διενέργεια Ευρωεκλογών και Εθνικών Εκλογών μαζί.
Ο κ. Καραμανλής ήταν αυτός που δήλωνε, πως δεν συνέτρεχε κανένας λόγος.
Τώρα τρεις μήνες μετά, οδηγούμαστε σε μια εκλογική αναμέτρηση που θα την είχαμε αποφύγει αν υιοθετούσε τότε το αίτημά μας
Ο κ. Καραμανλής έχει την απόλυτη ευθύνη για την ταλαιπωρία και την οικονομική επιβάρυνση των δημοσιονομικών.
Σ΄ότι αφορά το ζήτημα της μη αυτοδυναμίας, θεωρώ ότι ο ελληνικός λαός θ΄ αποφασίσει για μια ισχυρή κυβέρνηση και η χώρα θ΄ αποφύγει τις περιπέτειες. Το ΠΑΣΟΚ θ΄είναι ισχυρό και αυτοδύναμο.

-Το ΠΑΣΟΚ έχει συγκεκριμένο ρεαλιστικό πρόγραμμα για έξοδο από την κρίση;
-Θα το επαναλάβω για πολλοστή φορά.
Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. διαχρονικά είναι το μοναδικό Κόμμα του Ελληνικού Κοινοβουλίου που πολιτεύονταν και πολιτεύεται με κυβερνητική πρόταση, μετά από διαβούλευση. Μάλιστα καταθέτει έγκαιρα το πρόγραμμά του στην κρίση του ελληνικού λαού και του ζητά να το αξιολογήσει και στην βάση αυτή να το ψηφίσει.
Εμείς υπεύθυνα απευθυνόμαστε στον Ελληνικό Λαό, και του λέμε έχουμε όραμα και σχέδιο για τη χώρα, εφικτό και υλοποιήσιμο κυβερνητικό πρόγραμμα, κοστολογιμένο και με χρονοδιάγραμμα. Πάνω απ΄ όλα όμως έχουμε την Βούληση να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για ένα καλύτερο αύριο με προοπτική και αισιοδοξία για όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες. Η ΝΔ είναι η παράταξη που πολιτεύεται αποσπασματικά, χωρίς όραμα, σχέδιο και πρόγραμμα, με πλειοδοσία υποσχέσεων που όπως αποδεικνύεται είναι ανακόλουθη και κατώτερη των περιστάσεων.

-Βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. επί 5,5 χρόνια... έχει δημιουργηθεί η αίσθηση ότι ο Νομός Δράμας αδικείται και ότι σειρά μεγάλων διεκδικήσεων μένουν στις καλένδες. Έχετε την ίδια άποψη;
-Πολύ μακρύς είναι ο κατάλογος των υποσχέσεων της ΝΔ για το Νομό μας για να υφαρπάξει την ψήφο του.
Έχω δηλώσει με αφορμή τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις και δεσμεύσεις που έδωσε η ΝΔ για το Νομό μας, πως η κεντρική κυβέρνηση της ΝΔ δεν ανησυχεί για τις όποιες αντιδράσεις προκύψουν από την απόρριψη ακόμη και δίκαιων αιτημάτων μας, γιατί μας θεωρούν δεδομένους. Οι παράγοντες και τα στελέχη της έχουν καλλιεργήσει αυτή την αντίληψη στα κεντρικά του κόμματός τους.
Είδατε μια κάποια συναινετική κίνηση, όταν κατέθετα Τροπολογία στη Βουλή, για τα αναπτυξιακά κίνητρα, για το επίδομα θέρμανσης, για την αναθεώρηση της μεταρρύθμισης της πρωτοβάθμιας τοπικής αυτοδιοίκησης, για την ένταξη του Νομού στις φθίνουσες περιοχές, για την πλήρη ένταξη του Νομού στις Παραμεθόριες περιοχές και την καταβολή των αντίστοιχων επιδομάτων;
Για τις έντονες ανησυχίες που πρόβαλλα αναφορικά με τις μεγάλες καθυστερήσεις στο έργο της ολοκλήρωσης του Φυλακών Νικηφόρου;
Για την αποδόμηση και απαξίωση του ΕΣΥ στο Νομό; Για τις ελλείψεις σε βασικές επικοινωνιακές υποδομές;
Διαπιστώσατε μήπως κάποια αντίδραση εσείς που δεν την έχω υπ΄ όψη μου εγώ;
Η πλήρης ευθυγράμμιση σε συνδυασμό με την τυφλή κομματική πειθαρχία μόνον αρνητικές επιπτώσεις για το Νομό προέκυψαν.

-Για ποια θέματα δεσμεύεται το ΠΑΣΟΚ σε τοπικό επίπεδο;
-Χάσαμε πολύτιμο χρόνο και απωλέσαμε βασικά κονδύλια που θα δίνανε ώθηση στην ανάπτυξή μας. Βρισκόμαστε στην εκκίνηση του ΕΣΠΑ και μεταφέρονται με αλχημείες έργα από δω και από κει για να δικαιολογήσουν ότι κάτι γίνεται.
Οι στερήσεις στο Νομό μας είναι πολυδιάστατες και πολυεπίπεδες.
Έχουμε συγκριτικά πλεονεκτήματα που πρέπει να αξιοποιήσουμε, να τα μετατρέψουμε σε μοχλούς και κινητήριες μηχανές που θα μας βγάλουνε από το τέλμα και την απομόνωση. Το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. για την πράσινη οικονομία και την ανάπτυξη αποτελεί μια μεγάλη ευκαιρία που δεν πρέπει να την αφήσουμε να πάει χαμένη. Η αντιμετώπιση των μειονεκτημάτων μέσω της άρσης της απομόνωσης, της θέσπισης ειδικών αναπτυξιακών κινήτρων, της κατασκευής έργων επικοινωνιακών, συγκοινωνιακών, εκπαιδευτικών και πολιτισμικών υποδομών, ένταξη του Νομού στη Παραμεθόριο κλπ..

-Ποια είναι τα πιο σοβαρά προβλήματα της Δράμας για τα οποία θα αγωνιστείτε σε περίπτωση επανεκλογή σας στο ελληνικό κοινοβούλιο;
-Αυτά που θα οδηγήσουν να βγούμε από το τέλμα και την μιζέρια, που θα βελτιώσουν και θα αναβαθμίσουν την καθημερινότητα του πολίτη του Νομού. Υποδομές για την ανάπτυξη, για ένα άλλο αναπτυξιακό μοντέλο με προοπτική. Θα αγωνιστώ για την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του φυσικού περιβάλλοντος, του παραγόμενου πλούτου και του ανθρώπινου δυναμικού του Νομού.

-Ποιο πιστεύετε ότι θα είναι το αποτέλεσμα των εκλογών σε εθνικό επίπεδο;
-Το αποτέλεσμα θα το διαμορφώσει ο κυρίαρχος λαός και όποια απόφαση πάρει είμαστε υποχρεωμένοι να την σεβαστούμε. Είμαι βέβαιος, πως το ΠΑΣΟΚ θα υπερβεί τον πήχη του σχηματισμού αυτοδύναμης κυβέρνησης.

-Σε τοπικό και προσωπικό επίπεδο; Τι προσδοκάτε από τις εκλογές αυτές;
-Να ξαναεμπιστευτούν οι δραμινοί και πάλι το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και να του δώσουν την πρωτοκαθεδρία στο Νομό που σημαίνει δύο έδρες.
Αισιοδοξούμε για τη νίκη και την αυτοδυναμία του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και δευτερευόντως η προσωπική επιτυχία.

-Ποιο μήνυμα θέλετε να στείλετε στο εκλογικό σώμα;
-Δεσμεύομαι προσωπικά πως θα συνεχίσω να αγωνίζομαι με όλες μου τις δυνάμεις για να βγει ο νομός μας και η χώρα μας από το σημερινό τέλμα, για να ζήσουν οι συμπολίτες μου την κοινωνική καταξίωση και ευημερία.
Δεσμεύομαι προσωπικά, πως με την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ τοτ Γιώργου Παπανδρέου της 5ης Οκτωβρίου, θα δώσω μαζί σας τη μάχη για τη λύση των προβλημάτων του τόπου μας και θα την κερδίσουμε.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ