Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr


Σταύρος Παπαδόπουλος

Υποψήφιος Βουλευτής Δράμας ΝΔ

Ο πολιτικός με την φωνή της αλήθειας και την δύναμη μέσα στην βουλή

"Η αλήθεια και η υπευθυνότητα του Κώστα Καραμανλή είναι εκείνα τα στοιχεία που θα ανατρέψουν το κλίμα υπέρ της ΝΔ", υποστηρίζει σε συνέντευξή του ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ Σταύρος Παπαδόπουλος.
Δηλώνει ότι θα αγωνιστεί δυναμικά και αποφασιστικά μέσα στην βουλή για την επίλυση των πολλών και ποικίλων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Δραμινοί πολίτες.
Όπως ανέφερε, τα πιο σοβαρά προβλήματα της Δράμας για τα οποία θα αγωνιστεί, αν επανεκλεγεί στο ελληνικό κοινοβούλιο, είναι η αυτονόμηση του ΤΕΙ, η λειτουργία Πανεπιστημιακής Σχολής, η κατασκευή κάθετων αξόνων με την Εγνατία, η άρδευση του κάμπου της Δράμας από τα νερά του Νέστου, η ένταξη της Δράμας στις Παραμεθόριες περιοχές κα.

-Λίγες ημέρες πριν τις εκλογές, με τις αρνητικές δημοσκοπήσεις και την παράσταση νίκης υπέρ του ΠΑΣΟΚ, μπορεί να γίνει η ανατροπή από την ΝΔ;
-Η ανατροπή είναι γεγονός αναμφισβήτητο μετά τις τελευταίες παρουσιάσεις του Προέδρου του κόμματος και Πρωθυπουργού στην Περιφέρεια, απ' όπου αρχίζει η συσπείρωση των πολιτών της Φιλελεύθερης παράταξης, αλλά και από τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού με αποφασιστικότητα ότι θα κερδίσει τις επικείμενες εκλογές. Η αλήθεια και η υπευθυνότητα του Κώστα Καραμανλή είναι εκείνα τα στοιχεία που θα ανατρέψουν το κλίμα υπέρ της ΝΔ.
Είναι δε γνωστό ότι όλες αυτές οι εταιρίες δημοσκοπήσεων και τα μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια χρηματοδοτούνται από ανθρώπους και του εξωτερικού, μετά την άρνηση του Καραμανλή προς τον πρώην Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους για το Σκοπιανό στο Βουκουρέστι.

-Η οικονομία είναι το πρώτο θέμα στην επικαιρότητα... Εσείς πολλές φορές είχατε ζητήσει μέτρα υπέρ των μη προνομιούχων. Είστε ευχαριστημένος από την οικονομική πολιτική που ασκήθηκε από την ΝΔ;
-Εγώ πιστεύω ότι τα μέτρα που πάρθηκαν, όπως δήλωσε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός δεν είναι μεν ευχάριστα αλλά είναι αναγκαία γιατί υπάρχει η παγκόσμια οικονομική κρίση και λόγω της παγκοσμιοποίησης της αγοράς επηρέασε και την Ελλάδα.
Δήλωσα επανειλημμένα ότι πρέπει να βοηθήσουμε την πραγματική οικονομία:
1ον Με την χρηματοδότηση από τις τράπεζες με χαμηλότοκα δάνεια, γιατί επιτέλους πρέπει και οι τράπεζες να αναλάβουν μέσα από τα υπερκέρδη τους και ένα κοινωνικό έργο αλλά και αν χρειαστεί με μεγαλύτερες πιέσεις από την κυβέρνηση
2ον Με την ενίσχυση των μικρομεσαίων υπαλλήλων, συνταξιούχων όλων των ταμείων, των ανέργων, γιατί οι ενισχύσεις προς αυτούς τους ανθρώπους θα πάνε κατευθείαν στην αγορά όπου θα υπάρχει πλέον μεγαλύτερη ζήτηση και μεγαλύτερη ρευστότητα.
Με αυτόν τον τρόπο θα έχουμε επενδύσεις, αύξηση της παραγωγικότητας και επέκεινα αύξηση της ανάπτυξης που θα φέρει αποτελέσματα στην καταπολέμηση της ανεργίας.

-Σε τοπικό επίπεδο είστε ικανοποιημένος από τα έργα της κυβέρνησης στον Ν. Δράμας;
-Αναμφίβολα έγιναν πολλά έργα υποδομής και στην οδοποιία και γύρω από την εκπαίδευση με κτιριακές υποδομές. Πλην όμως θα ήθελα να υπάρχουν πιο ραγδαίες εξελίξεις ως προς τους οδικούς εκείνους άξονες που θα έβγαζαν την Δράμα από την απομόνωση, τους κάθετους άξονες προς Εγνατία οδό ήτοι τους άξονες Δράμας-Αμφίπολης και Δράμας-Καβάλας.
Πέραν αυτών ήθελα να υπάρχουν στην Δράμα όπως υπάρχουν και σ' όλους τους Νομούς της Περιφέρειας 5.000 φοιτητές που αυτό σημαίνει ότι θα έπρεπε να γίνουν τα ΤΕΙ Δράμας ανεξάρτητα όσο το δυνατόν γρηγορότερα αλλά και να έρθουν και Πανεπιστημιακές Σχολές όπως υπάρχουν σε όλη την Θράκη.
Δεν είναι δυνατόν η Καβάλα, η Ξάνθη, η Κομοτηνή να έχουν όλες μαζί 30.000 φοιτητές και εμείς να έχουμε μόνο 700 στα χαρτιά και κάτω από 300 στην πραγματικότητα. Για φανταστείτε να είχαμε 5.000 φοιτητές, τι οικοδομική ανάπτυξη θα είχαμε σε αυτόν τον τόπο με την ζήτηση των διαμερισμάτων και με την εξασφάλιση θέσεων εργασίας σε αρκετές κοινωνικές ομάδες.
Και δεν είναι δυνατόν με επιστολές και δελτία τύπου να ζητούμε να λυθούν τα προβλήματα του νομού, ούτε είναι δυνατόν να λέμε ότι στην Δράμα πάνε όλα καλά, η Δράμα είναι ένα εργοτάξιο γιατί έτσι οι εξ Αθηνών διοικούντες θα λένε εκεί κοιμούνται άστους να κοιμούνται.
Μια παροιμία λέει "Το παιδί που κλαίει πάει η μάνα και του δίνει γάλα, αλλιώς πεθαίνει της πείνας". Με άλλα λόγια, πρέπει να γίνουμε πιο διεκδικητικοί για να μπορέσουμε με αποφασιστικότητα να λύσουμε τα πολλά και ποικίλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Δραμινοί πολίτες.

-Ποια είναι τα πιο σοβαρά προβλήματα της Δράμας για τα οποία θα αγωνιστείτε αν επανεκλεγείτε στο ελληνικό κοινοβούλιο;
-Οι αγώνες μου θα στραφούν πρώτα απ' όλα στην ανεξαρτητοποίηση του ΤΕΙ Δράμας με την λειτουργία νέων σχολών και την λειτουργία της Πανεπιστημιακής Σχολής όπως γίνεται σε όλη την Περιφέρεια, γιατί πιστεύω ότι όπου υπάρχει πνευματική ανάπτυξη και γνώση, υπάρχει και οικονομική ανάπτυξη, υπάρχει και πολιτιστική ανάπτυξη και επέκεινα κοινωνική βελτίωση των θέσεων όλων των πολιτών του νομού και ιδιαίτερα των ανθρώπων εκείνων που βρίσκονται στα όρια της φτώχειας.
Επίσης θα αγωνιστώ για την άρδευση του κάμπου της Δράμας από τα νερά του Νέστου αλλά και για την δημιουργία πολλών λιμνοδεξαμενών για να μην φεύγουν τα νερά προς την θάλασσα ανεξέλεγκτα.
Τρίτον, θα αγωνιστώ για την κατασκευή των κάθετων αξόνων, ώστε να αρθεί η απομόνωση του νομού.
Τέταρτον, θα αγωνιστώ ώστε η Δράμα να χαρακτηριστεί Παραμεθόριος Περιοχή και να δοθεί το επίδομα σε όλους τους Δραμινούς υπαλλήλους όπως γίνεται με τις Σέρρες, την Πέλλα και άλλους νομούς. Για τον σκοπό αυτό, επειδή δεν υπήρχε κανένα αίτημα, βρέθηκα και με τους αρμόδιους Υφυπουργούς Οικονομίας και Εσωτερικών αλλά και με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Περιφερειών της βουλής κ. Χαλκίδη προς τον οποίο υπέβαλα σχετικό αίτημα γιατί είναι απαραίτητη η σύμφωνη γνώμη της αρμόδιας Επιτροπής για να προχωρήσει η Νομοθετική ρύθμιση του Υπουργείου Εσωτερικών.

-Αγωνιζόσασταν και αγωνίζεστε όλα τα χρόνια για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους. Τι πρέπει να γίνει για να δουν καλύτερες μέρες;
-Γεγονός αναμφισβήτητο είναι ότι τα εισοδήματα των γεωργοκτηνοτρόφων της χώρας αλλά και των μελισσοκόμων μειώθηκαν λόγων της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και λόγω της αισχροκέρδειας των μεσαζόντων. Σε αυτόν τον τομέα θα παρέμβω ούτως ώστε η ψαλίδα των τιμών των αγροτικών προϊόντων ανάμεσα στα χέρια του παραγωγού και των μεσαζόντων να κλείσει υπέρ του παραγωγού και υπέρ του καταναλωτή.
Δεν είναι δυνατόν να παίρνουμε το σιτάρι 10 με 12 λεπτά και οι μεσάζοντες να πωλούν τα πίτουρα 70 λεπτά.

-Τι μήνυμα στέλνετε στους Δραμινούς λίγες ημέρες πριν τις εκλογές;
-Πρώτα απ' όλα να τους πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για την αγάπη που μου δείχνουν όλα αυτά τα χρόνια, αγάπη όμως που είναι αμφίδρομη και μου δίνουν δύναμη και κουράγιο να είμαι διαρκώς στις επάλξεις αγωνιζόμενος δίπλα τους, ανάμεσά τους αφουγκραζόμενος τους καημούς και τα προβλήματά τους, τα οποία μετέφερα προς την κεντρική κυβέρνηση για μια δίκαιη επίλυση.
Δηλώνω ότι δυναμικά αυτή την στιγμή βρίσκομαι στις επάλξεις όπως βρισκόμουν σε καθημερινή βάση και όχι κάθε 4 χρόνια (ή το σωτήριον έτος των εκλογών) και έχω το θάρρος με αποφασιστικότητα όπως και σε όλα τα ζητήματα να ζητήσω την ψήφο τους στις 4 Οκτωβρίου.
Έτσι θα έχουν την δύναμη και μια δυνατή φωνή αλήθειας μέσα στην Βουλή των Ελλήνων για το καλό το δικό τους και της Δράμας μας.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ