Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ


Κώστας Μιχαηλίδης

Νομαρχιακός Σύμβουλος παράταξης “Υπερνομαρχία Πολιτών”

1 σχόλιο

Η πρόταση του Νομάρχη για σύσταση επιτροπής είναι μια κακοπαιγμένη απόπειρα για επανάληψη ενός έργου το οποίο εξυπηρετεί κομματικές και προσωπικές του επιδιώξεις

Είναι κοινώς αποδεκτό πως ο Κώστας Μιχαηλίδης είναι από τους πιο δραστήριους Νομαρχιακούς Συμβούλους της Δράμας.
Στην συνέντευξη που μας παραχώρησε ανέφερε πως για πρώτη φορά ο Ν. Δράμας βρίσκεται σε σωστή κατεύθυνση σχετικά με την διαδικασία διεκδίκησης και υιοθέτησης ενός μεγάλου αιτήματος, αναφερόμενος στον διευρωπαϊκό άξονα Ε61.
Επισημαίνει πως τα τμήματα χαμηλής ζήτησης αλλά και το παλφόν του 10 βάζουν σε κίνδυνο τη λειτουργία των περιφερειακών ΤΕΙ.
Ενώ κρίνει πως ο κ. Ευμοιρίδης διαχρονικά έχει απολέσει οριστικά την πολιτική του αξιοπιστία στην κοινωνία και η ανοχή την οποία απολάμβανε έχει πλέον εξαντληθεί.
Μια συνέντευξη που έχει απ΄ όλα και αξίζει να την διαβάσετε.

-Στην πρόσφατη επίσκεψη του ο Υφυπουργός κ. Μαγκριώτης εξήγγειλε παρεμβάσεις για την Δράμα. Πόσο σας ικανοποιούν αυτές;
-Εκπροσωπώντας την κυβέρνηση στην εθνική γιορτή της 28ης Οκτωβρίου ο κ. Μαγκριώτης συνδύασε την εδώ παραμονή του με μελέτη και επίλυση τοπικών προβλημάτων της αρμοδιότητάς του. Κυβερνητική πρακτική που αναδεικνύει μια νέα λογική, και αυτό είναι εξόχως θετικό, στο βαθμό που εγκαινιάζεται ένας νέος τρόπος σχέσης με τους φορείς και την κοινωνία. Για πρώτη φορά ένας πολιτικός ανταποκρίνεται ως Υφυπουργός, με τόσο μεγάλη συνέπεια στα όσα υποσχέθηκε στην περιοχή μας, λίγους μήνες πριν, όντας στην αντιπολίτευση και με μια διαδικασία αναζήτησης λύσεων με την παρουσία-συμμετοχή όλων και το κυριότερο με απόλυτη διαφάνεια.
Και βέβαια, το σημαντικότερο όλων, σχετικά με τα συμπεράσματα της επίσκεψης του Υφυπουργού είναι ότι ο τόπος μας για πρώτη φορά βρίσκεται σε σωστή κατεύθυνση σχετικά με την διαδικασία διεκδίκησης και υιοθέτησης ενός μεγάλου αιτήματος που θα συμβάλλει τα μέγιστα στην άρση της απομόνωσης που βιώνει ο νομό. Αναφέρομαι στην όδευση του διευρωπαϊκού άξονα Ε61 από την Δράμα που επιτέλους βρίσκεται σε καλό δρόμο και αυτό είναι το σημαντικότερο ως εξέλιξη από την επίσκεψη του κ. Μαγκριώτη.

-Υπάρχουν κυβερνητικές δεσμεύσεις, ποιες είναι αυτές και κατά πόσο υπηρετούν την ανάπτυξη του νομού Δράμας;
-Οι δεσμεύσεις του Υφυπουργού για οδικές υποδομές στα όρια της Δράμας αφορούν τη βελτίωση του οδικού άξονα Εξοχής-Δράμας και ειδικότερα την κατασκευή της γέφυρας που θα ενώνει τον περιφερειακό του Νευροκοπίου με τους άξονες προς την Εξοχή και τους Ποταμούς, καθώς και τη βελτίωση του άξονα Νευροκόπι-Δράμα, με άμβλυνση των στροφών που υπάρχουν στον δρόμο αυτόν.
Επίσης αποδοχή του αιτήματος να οδεύει ο διευρωπαϊκός άξονας Ε61, όπως αρχικά σχεδιάστηκε. Δηλαδή, Σέρρες-Δράμα-Καβάλα. Η συγκεκριμένη όδευση του εν λόγω άξονα θα αποφασιστεί στις αρχές του 2010, με την παράδοση των σχετικών προκαταρκτικών μελετών, από την εταιρία "Εγνατία Οδός ΑΕ".
Επιπλέον ο κ. Μαγκριώτης δεσμεύτηκε πολιτικά η προσέγγιση των κεντρικών οδικών υποδομών του Νομού Δράμας (Δράμα-Αμφίπολη, Δράμα-Σέρρες, Δράμα-Καβάλα, Δράμα-Εξοχή) να προσαρμοστεί στη βάση και σε συνδυασμό με την όδευση του Ε61. Είναι δεσμεύσεις οι οποίες εντάσσονται σε ένα νέο αναπτυξιακό πρότυπο το οποίο θα δημιουργήσει ικανές συνθήκες για το παραγωγικό εκείνο πρότυπο που αξιοποιεί τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου.

-Σας κάνει περισσότερο αισιόδοξο, σχετικά με την υλοποίηση του Ε61, το γεγονός ότι υπήρξε συμφωνία όλων των παριστάμενων στην σχετική σύσκεψη με τον υφυπουργό; Ακόμα και ο κ. Ευμοιρίδης που μέχρι πρόσφατα... καταλαβαίνετε τι εννοώ.
-Το έργο αυτό είναι ουσιαστικά διανομαρχιακό και δαπεριφερειακό με την Καβάλα και τις Σέρρες να τους αφορά αλλά βεβαίως λιγότερο από ότι αφορά εμάς. Η Δράμα εξακολουθεί να είναι ο μοναδικός νομό ο οποίος δεν διατρέχεται από διευρωπαϊκό άξονα-διάδρομο και αυτό είναι ένα έλλειμμα που εντείνει την απομόνωση. Είναι λοιπόν ευθύνη όλων των φορέων να αναλάβουν πρωτοβουλίες σχετικά με την προώθηση της υλοποίησης του και σε αυτήν την προσπάθεια απαιτείται ειλικρινής συστράτευση.
Όσο αφορά την οβιδιακή μεταμόρφωση του Νομάρχη της Δράμας, είναι ένα ζήτημα που πρέπει να αντιμετωπισθεί με μεγάλη επιφύλαξη αλλά ταυτόχρονα είναι δικό του και προσωπικό του πρόβλημα να διαχειρισθεί αυτήν την μεταστροφή έναντι της κοινωνίας, την οποίαν διαβεβαίωνε μέχρι προσφάτως, ότι "δεν τίθεται ζήτημα Ε61, δεν υπάρχει τέτοιος διευρωπαϊκός άξονας".

-Ξεκίνησε η λειτουργία του νέου τμήματος ΤΕΙ και η αυτονομία είναι πλέον στόχος που γίνεται εγγύτερος αφού με προϋποθέσεις κατά την εκπαιδευτική χρονιά 2010-2011 θα λειτουργήσει και το τέταρτο τμήμα...
-Το 2008 ο κ. Ευμοιρίδης και οι τότε βουλευτές της ΝΔ θριαμβολογούσαν επειδή το τρίτο τμήμα θα έφερνε και το τέταρτο, άρα και την πολυπόθητη αυτονομία του ΤΕΙ Δράμας με ότι αυτό συνεπάγεται για την τοπική κοινωνία-οικονομία. Τι προσέθεσε όμως το τμήμα Οινολογίας και Τεχνολογίας Ποτών το οποίο είχε σχεδιαστεί να στεγαστεί στο Γιαννίκειο Γυμνάσιο με προσδοκίες πολλαπλών ωφελειών για την Πετρούσα και κατ' επέκταση για όλη την περιοχή; Δέκα πέντε νέους σπουδαστές και ένα κλειστό κτίριο ελλείψει σπουδαστών.
Υπάρχει μήπως πρόβλεψη που να δικαιολογεί αισιοδοξία για το τέταρτο τμήμα, αυτό της Βιοτεχνολογίας Τροφίμων; Σίγουρα όχι και αυτό επειδή έχει ως κοινό γνώρισμα με το προηγούμενο τμήμα μια διαπίστωση που επισημάνθηκε από την εκπαιδευτική κοινότητα εδώ και καιρό δημοσίως.
Είναι από τα τμήματα εκείνα τα οποία δεν ενθουσιάζουν τους σπουδαστές, δεν προσελκύουν το ενδιαφέρον τους, δεν πείθουν ότι αυτοί που θα τα επιλέξουν ερχόμενοι για εγκατάσταση στην Δράμα θα έχουν κάνει την καλύτερη επιλογή για την ενσωμάτωση τους στην παραγωγική διαδικασία.
Τα παραπάνω τμήματα είναι από εκείνα που χαρακτηρίζονται ως χαμηλού ενδιαφέροντος και ζήτησης. Αν σε αυτό προστεθεί και το πλαφόν του δέκα, η γνωστή βάση του δέκα ως βαθμός εισαγωγής, ένα μέτρο που κυριολεκτικά βάζει σε κίνδυνο την λειτουργία των περιφερειακών ΤΕΙ, γίνεται αντιληπτό ότι τα νέα τμήματα της Δράμας πραγματικά δεν θα προσφέρουν τίποτα σε ότι αφορά τα άυλα και υλικά οφέλη που προκύπτουν σε αυτές τις περιπτώσεις για τις τοπικές κοινωνίες.

-Δηλαδή, τσάμπα κόπος σε μια υπόθεση για την οποία χύθηκε τόση μελάνη και ειπώθηκαν τόσα πολλά;
-Στην Δράμα απαιτείται αλλαγή του διεκδικητικού πλαισίου σχετικά με την ανάπτυξη τμημάτων ΤΕΙ. Χρειάζονται τμήματα και σχολές υψηλής ζήτησης που θα καταστήσουν τον τόπο μας ελκυστικό προορισμό σπουδών.
Η Σχολή Διαιτολογίας-Διατροφής, η Νοσηλευτική, η Σχολή Πολιτικών Μηχανικών Δομικών Έργων και φυσικά κάποιες άλλες είναι σχολές που δεν αφήνουν ασυγκίνητους τους σπουδαστές, είναι σχολές που προσελκύουν το ενδιαφέρον.
Στο Διδυμότειχο για παράδειγμα που λειτουργεί Σχολή Νοσηλευτικής μόλις δύο χρόνια ο αριθμός των σπουδαστών αγγίζει τους 300 όταν στην Δράμα για την τωρινή ακαδημαϊκή χρονιά οι εγγεγραμμένοι στο νέο τμήμα δεν ξεπερνούν τους δέκα πέντε (15). Οι συγκρίσεις είναι απογοητευτικές για τον τόπο μας και οι συνέπειες για το μεγάλο έλλειμμα στην κοινωνία και την οικονομία τραγικές.
Ο Νομάρχης και η Νομαρχιακή αρχή με τις σπασμωδικές κινήσεις τους που υπαγορεύθηκαν από κομματικές σκοπιμότητες θυσίασαν το ζητούμενο που είναι τα ελκυστικά τμήματα και αναγόρευσαν σε πανάκεια την αυτονομία που και αυτή όμως έγινε δυσχερέστερη με την ψήφιση Νόμου το περασμένο Αύγουστο από την τότε κυβέρνηση της ΝΔ.

-Ο κ. Ευμοιρίδης την επομένη της συνάντησης του με τους νεοεκλεγέντες βουλευτές ανακοίνωσε σύσταση επιτροπής η οποία θα προωθήσει τα αιτήματα της Δράμας. Τι το μεμπτό βλέπετε σε μια τέτοια προοπτική και αντιδράτε;
-Ο Νομάρχης κάθε φορά που την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας την έχει το ΠΑΣΟΚ, ανασύρει από το συρτάρι προτάσεις "ενωτικές" και "συνευθύνης". Το έκανε το 2001 με την λεγόμενη επιτροπή ανάπτυξης, το "ξέχασε" την περίοδο 2004-2009 όσο ήταν κυβέρνηση η ΝΔ και το επικαιροποιεί τώρα με ένα τρόπο που πραγματικά προκαλεί.
Ο εκ των πρωταγωνιστών και συνυπεύθυνος για την τραγική θέση στην οποία βρίσκεται η Δράμα, αναγορεύει εαυτόν σε θεματοφύλακα και εγγυητή της ανάπτυξης όταν επί ημερών του στην Νομαρχία ο τόπος βιώνει την χειρότερη περίοδο στην σύγχρονη ιστορία του. Πρωταθλητές στην ανεργία, αποκομμένοι οδικά από τους μεγάλους άξονες, ουραγοί στον πίνακα κατάταξης των περιοχών της χώρας με βάση το ΑΕΠ.
Η πρότασή του σχετικά με την επιτροπή είναι μια κακοπαιγμένη απόπειρα για επανάληψη ενός έργου το οποίο εξυπηρετεί κομματικές και προσωπικές επιδιώξεις και μάλιστα σε μια περίοδο κατά την οποία η σχέση του με την κοινωνία είναι στο χειρότερο σημείο. Ο κ. Ευμοιρίδης κρινόμενος διαχρονικά έχει απολέσει οριστικά την πολιτική του αξιοπιστία στην κοινωνία και η ανοχή την οποία απολάμβανε τόσο καιρό έχει πλέον εξαντληθεί.

-Η νίκη του ΠΑΣΟΚ στις εθνικές εκλογές μπορεί να δημιουργήσει δυναμική νίκης για τις εκλογές του 2ου βαθμού στο πλαίσιο της διοικητικής μεταρρύθμισης;
-Οι αυτοδιοικητικές εκλογές είναι κατά βάση τοπικές εκλογές όπου τα τοπικά προβλήματα και οι τοπικές κοινωνίες έχουν τον πρώτο λόγο. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η παραπάνω αναμέτρηση δεν έχει πολιτικά χαρακτηριστικά αφού όντως αυτοδιοίκηση και αποκέντρωση είναι έννοιες και δράσεις βαθύτατα πολιτικές. Η πλήρης ανατροπή των συσχετισμών στην περιφέρεια, η αξιοκρατική επιλογή των υποψηφίων που θα κληθούν να σηκώσουν το βάρος της αντιπαράθεσης με την δεξιά, αλλά και η πολιτική υπεροχή του προγράμματος της παράταξης μας για την αυτοδιοίκηση, δημιουργούν τις καλύτερες προϋποθέσεις για μια πεντακάθαρη νίκη στις επερχόμενες εκλογές.
Και βέβαια, θα πρέπει να καταργηθεί, να εξαλειφθεί κάθε αλλοίωση της δημοκρατικής έκφρασης των κοινωνιών που βασίσθηκε στο 42%. Όλα αυτά τα μασκαρέματα της δημοκρατίας από την προηγούμενη κυβέρνηση για να εξυπηρετηθούν μικροκομματικά συμφέροντα πρέπει να εξαφανισθούν μια για πάντα από την ελληνική νομολογία.

-Πριν από τις εθνικές εκλογές στο Νομαρχιακό Συμβούλιο εγκαλέσατε την τότε κυβέρνηση για το θέμα της εκμετάλλευσης των λιγνιτών στην Δράμα. Έχουμε κάποια εξέλιξη επί αυτού;
-Η πρόσφατη απάντηση του αρμόδιου Επίτροπου για θέματα ενέργειας της ΕΕ σε σχετική ερώτηση ευρωβουλευτή του Συνασπισμού του κ. Χουντή, δικαιώνει τις θέσεις που εκφράσαμε στο Νομαρχιακό Συμβούλιο. Ότι δηλαδή η προηγούμενη ελληνική κυβέρνηση προσφέρθηκε να αναθέσει στους ανταγωνιστές της ΔΕΗ την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων στις περιοχές Δράμας, Ελασσόνας, Βεύης, Βεγόρας χωρίς να επιβληθεί από την Επιτροπή η οποία και δεν παρεμβαίνει στις τοπικές αποφάσεις των κρατών-μελών όσον αφορά στον ενεργειακό σχεδιασμό.
Σε αυτό το μεγάλο ζήτημα για την Δράμα δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός και η θέση του ΠΑΣΟΚ προεκλογικά αλλά και μετεκλογικά ότι ουδέποτε θα προβεί στην εκμίσθωση νέων κοιτασμάτων λιγνίτη σε περιοχές όπως είναι η Ελασσόνα και η Δράμα αποτελεί δέσμευση την οποία επιδοκίμασε η κοινωνία στις πρόσφατες εκλογές. Η πράσινη ενέργεια και η παραγωγική ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές είναι μονόδρομος.

-Ο Χωροταξικός Σχεδιασμός για τον Τουρισμό είναι Νόμος του κράτους παρά τις έντονες αντιδράσεις που εκφράσθηκαν πανελλαδικά αλλά και από εσάς σε τοπικό επίπεδο. Τον χαρακτηρίσατε Δραμοκτόνο...
-Η κατάργηση του και η διαβούλευση για την σύνταξη ενός νέου πλαισίου χωροταξικού σχεδίου που θα χαρακτηρίζεται από τη λογική της αειφορικής διαχείρισης των τουριστικών πόρων είναι ζητούμενο που έχει διαχρονική αξία. Η παράταξη κατέθεσε την αντίθεση της συνολικά αλλά και ειδικά για την Δράμα επειδή διαπιστώθηκε ότι ο τόπος μας στο συγκεκριμένο Νόμο για τον τουρισμό υφίσταται μια άνευ προηγούμενου υποβάθμιση για τα επόμενα είκοσι χρόνια.
Η Δράμα κατατάσσεται στην τελευταία κατηγορία προτεραιοτήτων και αυτό στην πράξη σημαίνει υποχρηματοδότηση για οδικούς άξονες, υγεία, περιβάλλον, σημαίνει πισωγύρισμα σε μια προσπάθεια που γίνεται τα τελευταία χρόνια -όχι δυστυχώς από την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση- στον τόπο μας. Η νέα κυβέρνηση δεσμεύτηκε για αλλαγή του νόμου Σουφλιά και αυτό είναι θετικό αλλά όχι και ικανό αν ο τόπος μας δεν κάνει προτάσεις που θα του δίνουν αναβαθμισμένο ρόλο στον νέο σχεδιασμό της τουριστικής ανάπτυξης.

-Πρόσφατα είχατε εξελίξεις στο θέμα της κατασκευής πυρηνικού εργοστασίου στην Βουλγαρία, στο Μπέλενε, και ερωτώ επειδή το ζήτημα αυτό απασχόλησε το Νομαρχιακό Συμβούλιο...
-Η κατασκευή πυρηνικού εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην γειτονική χώρα μας αφορά άμεσα στην Δράμα επειδή έχει να κάνει με τους κινδύνους για το περιβάλλον και την υγεία των συμπολιτών μας. Καταδικάσαμε την πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης η οποία στα λόγια ήταν αντίθετη με την χρήση πυρηνικής ενέργειας αλλά στην πράξη "έκλεισε το μάτι" στο ενδεχόμενο να συμμετάσχει στην κατασκευή του νέου πυρηνικού εργοστασίου στο Μπέλενε και επισημάναμε την άρνηση της να ενεργοποιήσει την σύμβαση ESPU.
Η απόσυρση του στρατηγικού επενδυτή στην κατασκευή του εργοστασίου δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι η Βουλγαρική κυβέρνηση απορρίπτει την ολοκλήρωση του σχεδίου, απλά αναζητεί άλλον επενδυτή. Κερδήθηκε δηλαδή χρόνος που δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αναλωθεί σε εφησυχασμούς, αυτοεπαίνους και κομματικές σκοπιμότητες.

 


Σχόλια (1)

ΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ τηλ 6943072138 johnsiam1@yahoo.gr - Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2009 στις 02:11
ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΟΛΟΙ Η ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΙ ΠΟΛΙΤΕΥΟΝΤΑΙ ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΣ ΩΣ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΟΝ ΚΑΙ ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΗ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΟΡΤΗΣ ΠΑΝΤΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΩΡΑ ΘΥΜΗΘΗΚΕ Ο κ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΤΑ ΤΕΙ?20 ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΑΝ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΠΛΑΝΟΙ ΜΑΣ ΝΟΜΟΙ ΒΟΥΛΙΑΖΑΝ ΑΠΟ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΡΑΜΑ ΔΕΝ ΕΠΑΙΡΝΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΑΥΤΟΙ?ΚΑΙ ΤΟΤΕ Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΕΦΤΑΙΓΕ?Η ΜΗΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΝΙΚΑΝΟΙ?ΤΩΡΑ ΘΥΜΗΘΗΚΑΝ ΤΟΝ Ε61?ΟΤΑΝ Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΟΝ ΟΔΙΚΟ ΑΞΟΝΑ ΔΡΑΜΑ-ΑΜΦΙΠΟΛΗ?ΙΣΩΣ ΤΟΤΕ ΘΑ ΜΑΘΑΤΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΜΑΡΧΗ ΚΑΙ ΔΡΟΜΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΠΟΥ ΔΙΧΩΣ ΑΥΤΟΥΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΓΙΑΤΙ ΟΤΝ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΣ ΑΦΗΝΕ ΤΗΝ ΔΡΑΜΑ ΕΚΤΟΣ ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ ΔΕΝ ΕΙΔΑΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΟΒΑΡΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΣΑΣ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ Ε61 ΕΣΕΙΣ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΕΝΩ Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΠΑΡΑΓΕΙ ΕΡΓΟ ΤΟ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΤΟΥ ΦΑΛΑΚΡΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 1998 ΤΟ ΗΞΕΡΕ ΚΑΝΕΙΣ?ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΗ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΧΘΗΚΕ?ΤΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ ΕΞΟΧΗΣ?ΧΑΡ ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΗΜΕΡΑ?ΧΑΡΗ ΣΤΟ ΝΟΜΑΡΧΗ ΕΣΕΙΣ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΛΑ ΤΟ ΟΝΕΙΡΕΥΟΣΑΣΤΑΝ ΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ?ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΟΑΤΑΝ ΠΑΡΕΛΑΒΕ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΝΟΑΜΡΧΗΣ?ΤΑ ΔΕΚΑΔΕΣ ΜΙΚΡΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΝΑΜΑΡΧΗ?ΓΑΙ ΑΥΤΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΛΕΤΕ ΚΑΤΙ?ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΝΙΞΑΤΕ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΣΑΣ ΠΝΙΞΑΤΕ ΤΟ ΝΟΜΟ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΣΟΦΤΕΞ ΒΙΟΤΕΧΝΙΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΚΑΤΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΟΝ ΝΟΜΑΡΧΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ