Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ


Πολύ μεγάλη συζήτηση γίνεται για την αξία της ομαδικότητας. Είναι γεγονός ότι για να πετύχεις ουσιαστικά αποτελέσματα είναι απαραίτητη η ομαδική δουλειά, το πνεύμα συνεργασίας και όχι οι μοναχικές πορείες και διαδρομές.
Η ομαδικότητα είναι απαραίτητη παντού. Και τα κέρδη από την επιτυχία της ομαδικής προσπάθειας τα απολαμβάνει ολόκληρη η κοινωνία.

Στον Ν. Δράμας δυστυχώς η ομαδική προσπάθεια πήγε περίπατο... Επί αρκετές δεκαετίες απολαμβάνουμε τις προσωπικές στρατηγικές και την απουσία της ειλικρινούς συνεργασίας και αλληλεγγύης των φορέων της Δράμας.
Ξεκινά ένας φορέας μια προσπάθεια και δεν βρίσκει κανέναν να την στηρίξει, γιατί εκεί μπαίνει το σαράκι της προβολής.
Οι άλλοι λένε "Μα είναι δυνατόν να στηρίξουμε την προσπάθεια; Εμείς τι θα κερδίσουμε;"
Αυτή δυστυχώς είναι η λογική που κυριαρχεί. Οτιδήποτε προγραμματίζεται από έναν φορέα δεν βρίσκει συμπαραστάτες και υποστηρικτές. Αντίθετα, πολλές φορές βάζουν και εμπόδια για να μην πετύχει το εγχείρημα, ώστε μετά να μπορούν να ασκήσουν δριμεία κριτική και καταγγελτικό λόγο.

Το "κατόπιν ενεργειών μου" σε αυτόν τον τόπο, ζει και βασιλεύει... Και αν έχουμε θετική έκβαση σε μια διεκδίκηση, πολλοί είναι αυτοί που διεκδικούν την επιτυχία.
Στην αντίθετη όμως περίπτωση, κανένας δεν αναλαμβάνει το κόστος. Συνήθως τότε φταίει το αθηνοκεντρικό κράτος που αδικεί την Περιφέρεια και τον Ν. Δράμας.

Θέλετε ένα παράδειγμα; Δείτε τι έγινε με το Επίδομα Παραμεθορίων... Επί κυβερνήσεως ΝΔ δόθηκε στον γειτονικό Νομό Σερρών, ενώ στον Νομό Δράμας δεν είχαμε θετική έκβαση.
Είναι γεγονός ότι οι τοπικοί φορείς δεν λειτούργησαν συντονισμένα. Αντίθετα τότε οι δύο βουλευτές της ΝΔ ακολουθούσαν διαφορετικούς τρόπους διεκδίκησης.
Τελικά το επίδομα δεν δόθηκε και είναι βέβαιο ότι αυτή η εξέλιξη επηρέασε το εκλογικό αποτέλεσμα στον Νομό Δράμας.

Κανένας δεν αμφισβητεί τις προθέσεις των τοπικών φορέων. Όμως στην πολιτική όπως και στην ζωή, όλοι κρίνονται από το αποτέλεσμα.
Καλές οι πολιτικές αναλύσεις, οι θεωρητικές προσεγγίσεις, τα μεγάλα λόγια, όμως επί της ουσίας, δηλαδή στην πράξη, γεγονός είναι ότι η κυβέρνηση Καραμανλή δεν έδωσε το επίδομα στους υπαλλήλους του Ν. Δράμας.
Το να καταγράφεις το αίτημα σε δελτία τύπου ή επιστολές προς τους υπουργούς είναι θετικό. Όμως οι πολιτικοί δεν είναι αναλυτές και σχολιαστές των γεγονότων.
Πρέπει να επιδεικνύουν μαχητικότητα, αγωνιστικότητα και όταν χρειάζεται να καταγγέλλουν όσους αδικούν τον τόπο τους. Γιατί αλλιώς ζημιώνεται ο τόπος.

Και σε αυτήν την περίπτωση οι Δραμινοί είδαν ένα απλό αίτημα να μην έχει θετική έκβαση. Όταν δεν μπορείς να πείσεις τους κρατούντες για τα αυτονόητα φανταστείτε τι γίνεται με τις μεγάλες διεκδικήσεις...
Απαιτείται τόλμη και δυναμισμός. Οι λάιτ προσεγγίσεις στα γεγονότα δεν βοηθούν. Δυστυχώς για το Επίδομα Παραμεθορίων κάποιοι σιώπησαν. Και ο λαός τους έκρινε στην πρόσφατη εκλογική αναμέτρηση.

Είναι απαραίτητο τα πολιτικά πρόσωπα να κάνουν και αυτοκριτική. Να δουν κατάματα τα γεγονότα και να κρίνουν αυστηρά. Όχι μόνο τους άλλους αλλά πρώτα τον εαυτό τους.
Τα ωραία λόγια, οι συνεχείς ανακοινώσεις, τα δελτία τύπου είναι για εσωτερική κατανάλωση. Η επίδειξη δυναμισμού είναι καλό να γίνεται στην Αθήνα, εκεί όπου λαμβάνονται οι αποφάσεις.
Αν στο κέντρο δεν λειτουργείς ως στρατιώτης της Δράμας, τότε θα συνεχισθεί η άδικη μεταχείριση του τόπου. Και τις αρνητικές συνέπειες αυτής της άδικης μεταχείρισης τις αισθάνεται όλη η Δραμινή κοινωνία.

Επί ευκαιρία είναι απαραίτητο να δρομολογηθεί λύση για τις Φυλακές Νικηφόρου... Ακούμε ότι οι φυλακές θα λειτουργήσουν σύντομα. Όμως οι μήνες περνούν και το έργο δεν ολοκληρώνεται.
Πρέπει άμεσα να ολοκληρωθεί και να ξεκινήσει η λειτουργία του. Επίσης οι τοπικοί φορείς να δουν τι θα γίνει και με τα ΤΕΙ. Τα 3 τμήματα της Δράμας υπολειτουργούν, αφού είναι ελάχιστοι οι φοιτητές που τα επιλέγουν.
Μας ικανοποιεί η λειτουργία τμημάτων ΤΕΙ χωρίς φοιτητές; Αν δεν μας ικανοποιεί κάτι πρέπει να γίνει. Άμεσα και χωρίς καθυστερήσεις.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ