Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ


Το χρέος
Μεγάλη συζήτηση γίνεται για το δημοσιονομικό χρέος της χώρας. Σύμφωνα με το προσχέδιο του προϋπολογισμού, το χρέος θα φτάσει στο τέλος του 2009 τα 300,8 δις ευρώ ή σε ποσοστό το 15,3% του ΑΕΠ!!!
Την ίδια ώρα οι μεταχρονολογημένες επιταγές είναι βόμβα στα θεμέλια της οικονομίας και αποτελούν ελληνική πατέντα έμμεσης δανειοδότησης.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας το ύψος των επιταγών που κυκλοφορούν στην αγορά ανέρχεται στα 360 δις ευρώ, δηλαδή σχεδόν ενάμισι ΑΕΠ, ενώ την ίδια ώρα, τα ποσά των ακάλυπτων επιταγών, έχουν τριπλασιαστεί σε σχέση με πέρυσι.
Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε τα δάνεια που έχουν συνάψει οι επιχειρήσεις με τις τράπεζες, τα στεγαστικά δάνεια, τα καταναλωτικά δάνεια, τα ληξιπρόθεσμα χρέη των φορολογουμένων προς τις ΔΟΥ, τις οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία, φτάνουμε στο αστρονομικό ποσό του 1 τρις ευρώ που είναι το συνολικό χρέος των Ελλήνων.
Αναμφισβήτητα είναι τραγική η δημοσιονομική κατάσταση της χώρας. Και δεν φαίνεται φως στο βάθος του τούνελ. Η ύφεση της οικονομίας συνεχίζεται με δραματικές συνέπειες για την χώρα.
Οι πολίτες κατανοούν τα προβλήματα. Δεν πιστεύουν σε θαύματα, αξιώνουν όμως ξεκάθαρες θέσεις.
Όσο για το νοικοκύρεμα των οικονομικών όλοι συμφωνούν ότι κάτι πρέπει να γίνει. Όμως ποιοι θα πληρώσουν; Θα πληρώσουν όλοι σύμφωνα με τις δυνατότητές τους ή θα αναλάβουν την πληρωμή οι μισθωτοί και οι μη προνομιούχοι;

Σαμαράς vs Ντόρα
Η ανατροπή

Ανατροπή των δεδομένων στην μάχη για την ηγεσία της ΝΔ αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας.
Ο Αντώνης Σαμαράς προηγείται της Ντόρας Μπακογιάννη. Όλα δείχνουν ότι θα ζήσουμε στην συνέχεια ένα εκλογικό θρίλερ. Με έντονα τα ιδεολογικά, γεωγραφικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά.
Το μεγάλο ζητούμενο για την ΝΔ είναι να ξεφύγει από τις λογικές του παρελθόντος στην εκλογική αναμέτρηση. Το πρόβλημα για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ότι πρέπει να ξεφύγει από την εσωστρέφεια στην οποία έχει περιέλθει. Και γι' αυτό είναι απαραίτητο να πέσουν οι τόνοι της εσωκομματικής αντιπαράθεσης.
Η ΝΔ υπέστη μια οδυνηρή ήττα στις τελευταίες εκλογές. Και γι' αυτό πρέπει να γίνει σοβαρή συζήτηση. Συζήτηση για το παρόν και το μέλλον της παράταξης και όχι για το μακρινό παρελθόν.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ