Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ


2 σχόλια

Θεέ μου, τι κόσμος ήταν αυτός... Πραγματική κοσμοπλημμύρα στην έναρξη της Ονειρούπολης. Μεγάλο εγχείρημα που έκανε γνωστή την Δράμα στο Πανελλήνιο.
Αυτά βλέπουν οι γνωστοί αρνητές κάθε θετικής προσπάθειας και ιδιαίτερα αυτής της εκδήλωσης και τρελαίνονται.
Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η αντιπολίτευση δεν ψήφισε την τοποθέτηση των προσωρινών κατασκευών στο Δημοτικό Κήπο.
Τι σημαίνει αυτό με πολύ απλά λόγια... Δεν ψήφισε την τοποθέτηση του σκηνικού που είναι απαραίτητο για την διεξαγωγή της Ονειρούπολης.

Θα έπρεπε πάντως κάποιοι να εξηγήσουν στην Δραμινή κοινωνία πως γίνεται να στηρίζεις έναν θεσμό και την ίδια ώρα με αποφάσεις σου να εμποδίζεις την διεξαγωγή του.

Τελευταία εκτός από τους απίθανους εγγυητές της ενότητας που από το πρωί ως το βράδυ υπονομεύουν, διαβάλουν, κοντράρουν, μας προέκυψαν και οι θερμόαιμοι.
Μπαίνουν σε διάφορα συμβούλια εκλεγμένοι εκτός εαυτού και τα δίνουν όλα. Αφήνουν στην γωνία το λεξικό της ελληνικής και αρχίζουν τα άλλα ελληνικά, εκείνα που μπορείς να ακούσεις σε χώρους όπου συχνάζουν λούμπεν και "τζάμπα μάγκες".

Είναι άραγε δείγμα πολιτικού πολιτισμού αυτό; Επιλύονται προβλήματα του τόπου με βαρύτατους χαρακτηρισμούς που δεν ακούγονται σε καμία άλλη περιοχή της χώρας;
Μήπως όταν εκφράζεσαι με αυτόν τον τρόπο δείχνεις τον πραγματικό σου εαυτό; Μήπως ονειρεύεσαι κρεματόρια για τους πολιτικούς σου αντιπάλους;
Άλλωστε είδαμε όλοι τον πασίγνωστο παράγοντα που δηλώνει παντογνώστης να δηλώνει ότι κάποιοι Δραμινοί είναι για ΚΡΕΜΑΣΜΑ.
Εννοούσε όσους δεν αντιλαμβάνονται την άποψή του ότι τα σπιτάκια του Κήπου πρέπει να φύγουν.

Ευτυχώς υπάρχουν βίντεο για όλα όσα ακούγονται και κάποιοι δεν μπορούν να τα αρνηθούν. Πάντως τέτοιο πολιτικό προσωπικό να το χαίρονται όσοι το ανέχονται.

Ας αφήσουμε στην γωνία όλα αυτά και ας γίνουμε ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ.
Ευτυχώς υπάρχει και το περιοδικό "Επιχειρείν" του Επιμελητηρίου και μας δείχνει πόσο διαφορετικά είναι τα πράγματα στην Ευρώπη. Εκεί που όταν συνομιλούν πίνουν ζεστό καφέ και τρώνε ζεστά κρουασάν.
Πως το γράφουν στο Δελτίου Τύπου; Η πρόσκληση ήταν ξεκάθαρη, ευθύς και πολύ φιλική.

Παιδιά προσέξτε το συντακτικό και προστατεύστε την ελληνική γλώσσα. Και αν δεν γνωρίζετε, ρωτήστε κανέναν φιλόλογο για το πως συντάσσεται ένα δελτίο τύπου.

Είχαμε και το "ποτό της Ειρήνης" που διοργάνωσε ο Νομάρχης Δράμας και φανατικός υποστηρικτής της Ντόρας κ. Κώστας Ευμοιρίδης.
Έμαθα ότι δεν είχε μεγάλη συμμετοχή. Η παρέμβαση του Νομάρχη, η καθαρή στήριξη που παρείχε στην κα Μπακογιάννη, οδήγησε στην συλλογή των υπογραφών και στο αρνητικό αποτέλεσμα της Δράμας.

Παρ' όλα αυτά η ΝΔ γύρισε σελίδα και στον Ν. Δράμας. Μια σειρά στελεχών συνταξιοδοτούντια και μια νέα γενιά εμφανίζεται.
Δεν πρέπει όμως να απαξιώνεται και να μηδενίζεται το έργο των βετεράνων της παράταξης. Ότι μπορούσαν να κάνουν το έκαναν. Η κριτική είναι εύκολη και ανέξοδη.

Όμως θα ήθελα να μάθω ποιος εμπνεύστηκε την συλλογή των υπογραφών. Δεν σκέφτηκε ότι μπορεί να φέρει αρνητικό αποτέλεσμα;
Η ομαδοποίηση του Νομαρχιακού Συμβουλίου υπέρ ενός υποψηφίου είναι λάθος. Τεράστιο λάθος.

Σε αυτό το ολέθριο λάθος δεν συμμετείχαν 3 μόνο σύμβουλοι. Το ιδρυτικό μέλος της ΝΔ και πρώην Δήμαρχος Κ. Νευροκοπίου Αργύρης Πατακάκης που στήριζε Σαμαρά.
Το στέλεχος της ΝΔ και συνδικαλιστής της Αστυνομίας κ. Στέργιος Τσούκας και ο έμπειρος Τάσος Καραγιώργης που μπορεί να στήριζε Ντόρα και μάλιστα φανατικά, αλλά όπως είπε στηρίζεις μια φορά και όχι με ομαδική επιστολή τον υποψήφιο της αρεσκείας σου.

Οι ομαδοποιήσεις βλάπτουν πολύ σοβαρά την παραγωγή πολιτικής. Και φυσικά βλάπτουν και αυτόν που στηρίζεις.
Η κοινωνία δεν θέλει "παράγοντες" και "σοφούς" να την υποδεικνύουν τι να κάνει. Έχουν μυαλό και κρίση. Και πάντα αποφασίζουν με γνώμονα την λογική.

 


Σχόλια (2)

bullgr - Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2009 στις 02:52
Μελέτη, άδειες, νόμοι, χαρτομάνι, γραφειοκρατία... Εμένα με ενδιαφέρει ένα μόνο πράγμα: Πως επιτέλους αυτή η ταλαίπωρη πόλη ακούγεται στο πανελλήνιο για κάτι ευχάριστο, για μια εκδήλωση που μαζεύει χιλιάδες επισκέπτες. Με ενδιαφέρει πως αυτή η ριμάδα η πόλη αποκτά έστω και για 1 μήνα το χρόνο ζωή. Βλέπεις κόσμο, κίνηση, σαματά... Ας σταματήσουμε τις μικροπρέπειες επειδή "δεν γουστάρουμε τον δήμαρχο" ή επειδή ανήκουμε στο "πράσινο στρατόπεδο"... Αφήστε τον κόσμο να χαρεί...

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ - Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009 στις 02:11
1)Η ΟΝΕΙΡΟΥΠΟΛΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ, ΠΟΥ ΠΡΟΒΑΛΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ, ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ "ΚΙΝΗΣΗ" ΣΤΗ ΔΡΑΜΑ. 2)ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΑΝΤΙΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΣΚΟΠΟ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΔΙΑΦΑΝΗΣ. ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΤΕΡΑ: ΤΑ ΠΕΡΙΦΗΜΑ "ΣΠΙΤΑΚΙΑ" ΣΤΟ ΚΗΠΟ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΑΝ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΑΡΜΟΔΙΑ ΕΠΑΕ, ΩΣ ΩΦΕΙΛΕ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ,ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΒΟΛΗ ΜΕΛΕΤΗΣ Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΕΙ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΠΑΙΔΑΚΙΑ, ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΣΤΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ. 3)ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΕΝΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΗΠΟΥ ΟΠΟΥ ΝΑ ΕΝΤΑΣΕΤΑΙ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΟΥΝΕΙΡΟΥΠΟΛΗΣ,ΕΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΕΚΕΙ Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ, 4)ΔΕΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΜΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΠΟ ΕΙΔΙΚΟΥΣ,ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΡΟΑΓΟΥΝ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΗΣ. ΑΝΤ΄ΑΥΤΩΝ Ο ΔΗΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ ΑΓΝΟΗΣΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΤΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑ,ΤΟΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ,ΔΕΝ ΥΠΕΒΑΛΕ ΚΑΜΙΑ ΜΕΛΕΤΗ, ΑΝΕΘΕΣΕ ΤΗΝ ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΣΕ ΑΣΧΕΤΟΥΣ, ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΟΓΚΩΣΗ ΤΗΣ ΟΥΝΕΙΡΟΥΠΟΛΗΣ, ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΠΛΗΘΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΜΕΓΕΘΟΣ,ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΗΜΕΙΩΤΕΟΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΤΗΣ ΜΑΣ, ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΔΕΝ ΠΡΟΕΒΗ ΣΤΙΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ. Ο ΔΗΜΟΣ ΒΕΒΑΙΑ ΒΛΕΠΕΙ ΠΑΝΤΟΥ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΔΕΝ ΦΡΟΝΤΙΣΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ