Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ


Η συναίνεση και οι εκλογές
Τι περιλάμβαναν άραγε οι φάκελοι με τις γραπτές προτάσεις που παρέδωσαν οι 4 πολιτικοί αρχηγού στον Πρωθυπουργό;
Ιδού η απορία... Πάντως η προσπάθεια να υπάρξει "συναίνεση" όχι μόνο απέτυχε αλλά πυροδοτεί και κομματική όξυνση, που όμοιά της έχει πολλά χρόνια να ζήσει ο τόπος.
Οι συναντήσεις πυροδότησαν σειρά σεναρίων για το που το πάει ο Πρωθυπουργός. Οι εκτιμήσεις για τις πραγματικές προθέσεις του Πρωθυπουργού κινούνται ανάμεσα στο "επικοινωνιακό πυροτέχνημα" και στο "εκλογικό άλλοθι"... Φυσικά η κυβέρνηση διαψεύδει τα όποια σενάρια διπλών εκλογών με την επίσημη διαβεβαίωση "δεν σκεφτόμαστε τις κάλπες".
Όμως γεγονός είναι που όλοι συμφώνησαν ότι υπάρχει κρίση και ότι απαιτούνται μέτρα. Η συγκεκριμενοποίηση των προτάσεων θα αφαιρούσε επιχειρήματα από την αντιπολίτευση και ενδεχομένως θα οδηγούσε σε κοινά αποδεκτές αποφάσεις για τον περιορισμό των συνεπειών της οικονομικής κρίσης.
Όμως η Ελλάδα απέχει πολύ από τέτοιες αντιλήψεις... 3 πολιτικά κόμματα είπαν ΟΧΙ στην έκκληση Καραμανλή (ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ) ενώ ο κ. Καρατζαφέρης συμφώνησε, όμως φέρνει σε δύσκολη θέση τον Πρωθυπουργό ο οποίος πολιτικά δεν μπορεί να συνεργαστεί με τον ΛΑΟΣ θέτοντας σε κίνδυνο τον μεσαίο χώρο...
Άρα η κυβέρνηση προχωρά με σειρά σκληρών οικονομικών μέτρων και με το ανάλογο πολιτικό κόστος...
Το ραντεβού με τις κάλπες είναι σε 3 μήνες. Οι Ευρωεκλογές είναι κρίσιμες και το αποτέλεσμα τους θα δρομολογήσει πολιτικές εξελίξεις.

Οι φυλακές Νικηφόρου
Ενδιαφέρουσα ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ κ. Χρήστος Αηδόνης στο πλαίσιο το κοινοβουλευτικού ελέγχου με αφορμή την πολύχρονη καθυστέρηση που παρατηρείται στην λειτουργία του καταστήματος φυλακών Νικηφόρου... Ως γνωστόν οι φυλακές έπρεπε να ολοκληρωθούν στις αρχές του 2007.
Παρ' όλα αυτά δύο χρόνια μετά οι εργασίες έχουν τελματώσει ενώ σε άλλους νομούς οι φυλακές ολοκληρώθηκαν και τέθηκαν σε πλήρη λειτουργία. Είχαν δηλαδή ξεκινήσει την κατασκευή τους την ίδια περίοδο και πλέον λειτουργούν.
Εδώ άραγε τι συμβαίνει; Πότε θα ολοκληρωθούν; Και τι φταίει για την μεγάλη καθυστέρηση;
Η διεθνής κρίση, ο εργολάβος, η γραφειοκρατία ή το Υπουργείο Δικαιοσύνης; Ποιος άραγε θα μας απαντήσει;

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ