Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ


Η συνεννόηση, ο διάλογος, η συνεργασία φέρνει πάντα θετικά αποτελέσματα. Οι μοναχικές διαδρομές, τα "κατόπιν ενεργειών μου" και οι εγωισμοί βλάπτουν και προκαλούν ζημιές.
Θέλετε ένα παράδειγμα; Ήρθαν σε επαφή τα δύο σωματεία ταξί, το σωματείο αστικού ΚΤΕΛ με πρωτοβουλία του Δημάρχου Δράμας και τελικά βρέθηκε λύση, σ' ένα πρόβλημα που απασχολούσε την τοπική κοινωνία το τελευταίο διάστημα.

Ήταν το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί με την αφετηρία των αστικών επί της οδού Εθνικής Αμύνης... Κάθισαν στο ίδιο τραπέζι τα τρία σωματεία, συνεννοήθηκαν και βρήκαν λύση... Και επιτέλους σταμάτησαν οι κόντρες και οι αντιπαραθέσεις.

Ήταν πολύ θερμή η επιστολή του Νομάρχη Δράμας κ. Κώστα Ευμοιρίδη σχετικά με την Ονειρούπολη της Δράμας.
Αναγνωρίζει την θετική συνεισφορά της στην τουριστική ανάπτυξη, αναφέρει την άρτια αισθητική του χώρου αλλά και την συμβολή των δημοτών εθελοντών στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό. Φυσικά δεν παραλείπει να συγχαρεί και τον Δήμαρχο κ. Θωμά Μαργαρίτη για την επιτυχία του θεσμού.
Είναι πολύ θετικό που ο Νομάρχης έστειλε αυτήν την επιστολή για την Ονειρούπολη. Ο θεσμός αυτός δεν είναι του Δημάρχου... Είναι όλης της Δράμας. Και πρέπει να υποστηριχθεί από όλους. Για να αναβαθμιστεί ακόμη περισσότερο απαιτείται η συνεργασία όλων.

Όταν λέμε απαιτείται η συνεργασία όλων, εννοούμε φυσικά όλων όσων είναι καλόπιστοι. Δυστυχώς υπάρχουν και οι άλλοι. Που δεν βλέπουν τίποτε θετικό, που όλα τα θεωρούν μαύρα και άραχνα. Με τέτοιες λογικές και αντιλήψεις δεν μπορείς να βρεις τρόπο επικοινωνίας.
Ας αφήσουμε την γκρίνια... Άλλωστε γιορτές έρχονται καλό είναι να αλλάξουμε διάθεση. Εμείς το θέλουμε πολύ, δυστυχώς όμως δεν μας αφήνουν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και η καθημερινότητα.

Αν καθίσεις να παρακολουθείς ειδήσεις τότε κυριολεκτικά αισθάνεσαι ότι χάνεις την γη κάτω από τα πόδια σου.
Ακούμε για χρεοκοπία, για οικονομικό χάος, για χώρα που βουλιάζει, για κατάσταση εκτάκτου ανάγκης... Με όλα αυτά είναι δυνατόν να δημιουργηθεί θετικό κλίμα για την αγορά;
Πώς θα βγει ο κόσμος για ψώνια όταν ακούει συνεχώς για καταστροφή και κατάρρευση της χώρας; Είναι δυνατόν να έχεις θετική διάθεση και αισιοδοξία όταν διάφοροι κινδυνολόγοι, υπερβάλουν με αοριστίες και ανακρίβειες δημιουργώντας εύλογες ανησυχίες;

Είδαμε και τον Μητσοτάκη στο δελτίο ειδήσεων του MEGA και το γλυκό έδεσε... Με το γνώριμο ύφος του, ζήτησε την λήψη μέτρων για να σωθεί η χώρα από την χρεοκοπία. Και φυσικά τα έβαλε με τον δημόσιο τομέα και με τους εργαζόμενους.

Και εγώ βλέποντας τον πρώην Πρωθυπουργό αναρωτήθηκα. Μα αυτός δεν κυβέρνησε την χώρα την περίοδο 1990-1993, που το χρέος αυξήθηκε, τα επιτόκια δανεισμού ανέβηκαν με γεωμετρική πρόοδο και ο πληθωρισμός κάλπαζε;
Εκείνη την περίοδο είχαμε ύφεση της οικονομίας, το χρηματιστήριο στον πάτο και το κράτος έβγαζε ομόλογα με 20-25% επιτόκιο.

Για όλα αυτά ο πρώην Πρωθυπουργός δεν μίλησε. Άλλωστε είναι "περασμένα ξεχασμένα". Εδώ σε 10 χρόνια ξεχνιέται το όνομα των Σκοπίων (έτσι δεν είχε δηλώσει ο ψηλός;) με το "οικονομικό θαύμα" της περιόδου 1990-1993 θα ασχολούμαστε;

Εκεί όμως που έδωσε τα ρέστα του ο Μητσοτάκης ήταν με τον πρώην Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή. Τον κατηγόρησε για αναποφασιστικότητα, για διστακτικότητα ενώ είπε ότι είναι τεράστιο λάθος οι πρόωρες εκλογές.
Ο επίτιμος δεν ξεχνά... Και θεωρεί ότι ο Καραμανλής και οι άνθρωποι του, στήριξαν Σαμαρά στην εκλογική διαδικασία.

Φυσικά ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος αυτήν την περίοδο είναι ο Καραμανλής. Οδήγησε την χώρα στα πρόθυρα της χρεοκοπίας και την παράταξή του στο γκρεμό.
Όμως ο ίδιος, χαλαρός, άνετος και χαμογελαστός, περνάει καλά. Άφησε την "καυτή πατάτα" στον Παπανδρέου ενώ ο Σαμαράς παρέλαβε την ΝΔ σε τραγική κατάσταση. Αυτή είναι η αλήθεια όσοι και αν κάποιοι ενοχλούνται.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ