Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr


Με την Πένα μου...

Γράφει η Ρένα Τριανταφυλλίδου

Πολλές φορές έχουμε κατηγορήσει τους Δραμινούς ότι είναι υπέρμαχοι του «διαίρε και βασίλευε». Να όμως που ήρθε καιρός, οι νεότερες γενιές, κατανοώντας την αναγκαιότητα, αλλά και τη δυναμική που προσδίδει το «όλοι μαζί» να συμπράξουν για το καλό του τόπου.
Ενός τόπου, που δεν είχε και δεν θα έχει την πολυτέλεια απόκτησης φουγάρων που καπνίζουν, (αν και δεν ξέρω κατά πόσο αυτό θα ήταν μια θετική εξέλιξη), και ως εκ τούτου το μόνο ελκυστικό προϊόν για τον τόπο τους, αυτό που θα συμβάλει στην οικονομική ανάκαμψη τους, στο βαθμό που θα συμβάλει, είναι ο τουρισμός.
Προς αυτήν λοιπόν την κατεύθυνση, «όλοι μαζί» προσπαθούν, με συναδέλφους τους στον τομέα του Τουρισμού σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, για να δημιουργήσουν ένα ελκυστικό προϊόν.
Η γεωγραφική αυτή ευρύτητα, θα διευρύνει παράλληλα και τις αναζητήσεις σε μια στέρεα βάση προβολής, ανάδειξης των τουριστικών θέλγητρων των περιοχών. Η σύμπραξη αυτή ονομάστηκε «Αγροξενία» και θα έχει ως έδρα της τη Δράμα.
Το μόνο που έχουμε να ευχηθούμε σ' αυτήν τη νέα προσπάθεια είναι η ανταλλαγή των απόψεων τους, ο προβληματισμός και οι σκέψεις τους, να είναι εποικοδομητικές για τους ίδιους, ως επιχειρηματίες, αλλά και για τις περιοχές που δραστηριοποιούνται.

-Είναι εις γνώσιν του Υπουργείου ότι η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Δράμας έχει ως επίσημη γλώσσα στην ιστοσελίδα της και τα τουρκικά;
-Ποιος ο λόγος υπάρξεως της;
Αυτά ρωτά τον Υπουργό Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Ραγκούση ο βουλευτής Σερρών του ΛΑΟΣ κ. Ηλίας Πολατίδης, καταθέτοντας σχετική ερώτηση.

Από τη Νομαρχία λένε ότι την έφτιαξαν γιατί να ενημερώσουν τους απογόνους των Τούρκων που έφυγαν από τη Δράμα για την Τουρκία, με την ανταλλαγή των πληθυσμών, για τον τόπο που μεγάλωσαν οι παππούδες τους.

Ερωτήματα:
Υπάρχουν και στην Τουρκία αντίστοιχες σελίδες στα Ελληνικά για τους Έλληνες που εκδιώχθηκαν βίαια από εκεί;
Γιατί θα πρέπει πάντα πρώτα εμείς να απλώνουμε χείρα φιλίας;
Μήπως το παραπαίζουμε προοδευτικοί;
Ερώτημα άλλου μπλόκερ: Αλήθεια από πότε ο κάθε Νομάρχης μπορεί να ασκεί Εξωτερική Πολιτική;
Παρατήρηση του politesgr : Με τη γλώσσα των Πομάκων θα γίνει τίποτα;

Πάντως μετά την κατάθεση της σχετικής ερώτησης στη βουλή από τον κ. Πολατίδη, γίνεται χαμός στο internet. Το τι βρίσκεις στα διάφορα μπλοκ δεν λέγεται. Η δε επισκεψημότητα της ιστοσελίδας της Νομαρχίας έχει ανέβει κατά πολύ.
Εκεί λοιπόν μάθαμε ότι το ενδιαφέρον των Τούρκων διαπιστώθηκε και κατά τη συμμετοχή δραμινής αντιπροσωπείας στην τουριστική έκθεση της Κωνσταντινούπολης.
Όπως, ότι η Νομαρχία Δράμας σύντομα θα προβεί και στη μετάφραση της ιστοσελίδας στα Γερμανικά και στα Βουλγαρικά. Πότε; Μόλις "σπάσουν" τα σύνορα της αγάπης στο internet...

Δες παρακάτω!

«Τα σύνορα της αγάπης στο Ίντερνετ
ΜΙΑ ΤΟΥΡΚΑΛΑ, η Ντιντέμ Τασκάν, έχει αναλάβει τη μετάφραση της ιστοσελίδας της Νομαρχίας Δράμας στα τουρκικά. Η Ντιντέμ είναι παντρεμένη με τον 39χρονο Δραμινό Κώστα Ιωαννίδη, ηλεκτρονικό στο επάγγελμα, με τον οποίο γνωρίστηκε μέσω... Ίντερνετ. Η γνωριμία έγινε το 1999 μέσα από την ηλεκτρονική σελίδα συζητήσεων και γνωριμιών ΜΙRC και για πολλούς μήνες συνομιλούσαν και αντάλλασσαν φωτογραφίες.
Η Ντιντέμ, μοναχοκόρη εύπορης οικογένειας από την Κωνσταντινούπολη, εργαζόταν σε χρηματιστηριακή εταιρεία. «Μήνες ολόκληρους μιλούσαμε ώρες ατελείωτες κάθε βράδυ στο Ίντερνετ. Γνωρίζαμε τα πάντα ο ένας για τον άλλον», λέει στα «ΝΕΑ» ο Κώστας Ιωαννίδης.
Για κάποιο χρονικό διάστημα χάθηκαν τα ίχνη τους, αλλά λίγο πριν από το 2001 «ξανασυναντήθηκαν» στο Διαδίκτυο και η νεαρή Τουρκάλα έκανε το πρώτο βήμα. Πήρε το αεροπλάνο και έφθασε στη Θεσσαλονίκη όπου την περίμενε ο Κώστας. Πέρασαν μαζί τρεις ημέρες και από τότε δεν ξαναχώρισαν.
«Ήταν κάτι το ξαφνικό. Μια απόφαση της στιγμής. Συζήτησα με τους γονείς μου και άφησα πίσω στην Κωνσταντινούπολη τα πάντα για να έρθω στη Δράμα και να ζήσω με τον Κώστα», θυμάται.
Βαφτίστηκε χριστιανή
Παντρεύτηκαν με πολιτικό γάμο, αλλά η νεαρή από την Κωνσταντινούπολη δεν σταμάτησε εκεί. Βαφτίστηκε χριστιανή και από Ντιντέμ έγινε Αφροδίτη. «Δεν φοβήθηκα ούτε μετανιώνω», λέει η 34χρονη σήμερα Ντιντέμ.
Ο Κώστας είναι ερωτευμένος με τη σύζυγό του, όμως το σπουδαιότερο είναι ότι τη θαυμάζει για αυτό που έκανε. «Είναι πολύ δυνατή. Εγώ δεν θα μπορούσα να φύγω από την Ελλάδα και να την ακολουθήσω στην Τουρκία. Αυτή το έκανε και τη θαυμάζω», τονίζει.» Πηγή: http://pontosforum.4.forumer.com/a/_post5237.html

Αυτά και άλλα ευτράπελα συμβαίνουν στη Δράμα, την πόλη του πολιτισμού, του αθλητισμού και της ........, πείτε το εσείς..., ναι σωστά, αυτό είναι, κερδίσατε!

 

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ