Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ


2 σχόλια

Χρόνια πολλά, με υγεία και ευτυχία... Να ξεκινήσουμε με την Ονειρούπολη.
Με τεράστια συμμετοχή επισκεπτών απ' όλη την Ελλάδα, συνεχίστηκε η Ονειρούπολη στον Δημοτικό Κήπο και στην Πλατεία Ελευθερίας. Η Δράμα βούλιαξε από κόσμο που ήρθε εδώ από κάθε γωνία της Ελλάδος.
Φυσικά είναι εμφανής η απουσία περιπτέρων από διάφορους φορείς της Δράμας. Απουσιάζουν ο Εμπορικός Σύλλογος, η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών, το Επιμελητήριο...
Φραστικά στηρίζουν τον θεσμό που έκανε γνωστή τη Δράμα ως Πρωτεύουσα των Χριστουγέννων, όμως σε ΠΡΑΚΤΙΚΟ επίπεδο καμία παρουσία, καμία συμμετοχή.
Τι να φταίει άραγε γι' αυτό;

Έχω την άποψη ότι η απουσία των παραπάνω φορέων αναδεικνύει την μιζέρια και την λογική "ότι δεν το σκεφτήκαμε εμείς το αγνοούμε".
Το "κατόπιν ενεργειών μου" σε όλο του το μεγαλείο. Και μην βγουν κάποιοι και πουν ότι στηρίζουν την Ονειρούπολη.
Φραστικά μπορεί να την στηρίζετε, όμως στην πράξη ΔΥΣΤΥΧΩΣ δεν κάνετε τίποτε για να υποστηρίξετε το Χριστουγεννιάτικο χωριό.

Ακούγονται λίγο σκληρά όσα ανέφερα... Όμως εδώ δεν κρίνουμε τις προθέσεις αλλά τις πράξεις. Και δυστυχώς σε επίπεδο πράξεων η Ονειρούπολη δεν υποστηρίχθηκε από διάφορους φορείς που συχνά-πυκνά καταγγέλλουν το κράτος για ελλείψεις και παραλείψεις και ζητούν την στήριξη των μικρομεσαίων.

Να ρωτήσουμε κάτι; Η Ονειρούπολη βοηθά την αγορά της Δράμας; Αν την βοηθά για ποιους λόγους ο Εμπορικός Σύλλογος, η Ομοσπονδία και το Επιμελητήριο δεν στηρίζουν έμπρακτα τον θεσμό; Εξυπηρετούν σκοπιμότητες ή είναι τυχαίο;

Πάντως για όσους θεσμικούς παράγοντες δεν γνωρίζουν που είναι εγκατεστημένο το Χριστουγεννιάτικο χωρίο, ευκαιρία είναι να έρθουν σε επαφή με τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ κ. Παπουτσή ο οποίος επισκέφθηκε την Ονειρούπολη κατά την διάρκεια παραμονής του στην Δράμα λόγω των εορτών.

Να ξεφύγουμε από μίζερες και στενόμυαλες αναλύσεις. Αυτός ο τόπος δεν μπορεί να πάει μπροστά με λογικές του παρελθόντος.
Πάμε σε κάτι άλλο...

Το φοβηθήκαμε ότι η Δράμα θα μείνει ουραγός των εξελίξεων και την προηγούμενη εβδομάδα μας προέκυψε και νέος Υφυπουργός από την Θράκη.
Όταν μετά τον Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ κ Ξυνίδη και τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο κ Πεταλωτή ορκίσθηκε και ο Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Ντόλιος.
Οι τρεις νομοί της Θράκης έχουν εκπροσώπηση στην κυβέρνηση ή στο κόμμα και τα πράγματα γίνονται πολύ δυσάρεστα για την Δράμα.

Και μην αρχίσουν κάποιοι να μας λένε ότι οι υπουργοί και οι υφυπουργοί λειτουργούν ανεξάρτητα από τα συμφέροντα του τόπου απ' όπου κατάγονται.
Θα ήταν ιδανικό τις αποφάσεις να μην τις επηρεάζουν μικροκομματικές ή άλλες σκοπιμότητες. Όμως εδώ είναι Ελλάδα. Και δυστυχώς όλοι μας γνωρίζουμε το σκεπτικό αλλά και τις σκοπιμότητες που εξυπηρετούν μέτρα και πολιτικές που λαμβάνονται, όχι για το γενικό καλό αλλά για να στηρίξουν την εκλογική περιφέρεια υπουργών και υφυπουργών.

Αυτές οι λογικές του βαλκανικού νότου θα πρέπει να μπουν στο περιθώριο. Γιατί αλλιώς θα ακυρωθεί η πολιτική ίσων ευκαιριών και αξιοκρατίας που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός.
Σε τελική ανάλυση οι υπουργοί δεν είναι φερέφωνα του νομού τους. Τοποθετήθηκαν εκεί για να εξυπηρετούν το σύνολο του λαού. Δεν συμφωνείτε;

 


Σχόλια (2)

Κόντος Κων/νος - Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2010 στις 13:46
Το σχολιο του συμπολιτη μας αναδεικνυει ζητηματα. Πραγματι μια εποχιακη εκδηλωση ισως δεν αρκει. Ειναι, ομως, μια αρχη.Χωρις και αυτη τη δραση θα ειχαμε και το 12ο μηνα του χρονου για "κλαιγομαστε". Η ονειρουπολη πρεπει να ειναι το πρωτο βημα. Ολες και ολοι μαζι μπορουμε να αλλαξουμε τη μοιρα του τοπου.

ΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ - Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2010 στις 11:34
ΠΟΛΥΣ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΝΕΙΡΟΥΠΟΛΗ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΑΜΦΙΒΑΛΛΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΝΥΓΗΡΙ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ?ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ?ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ?ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ Η ΔΡΑΜΑ?

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ