Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr


Με την Πένα μου...

Γράφει η Ρένα Τριανταφυλλίδου

Χρόνια Πολλά φίλοι αναγνώστες της στήλης αυτής

Εύχομαι να περάσατε όλοι σας ευτυχισμένα Χριστούγεννα, κοντά σε αγαπημένα σας πρόσωπα.
Όσοι επιλέξατε να μείνετε στη Δράμα σίγουρα θα περάσατε καλά. Η «Ονειρούπολη» η μεγαλύτερη γιορτή των Χριστουγέννων, έδωσε τα ρέστα της το τριήμερο των Χριστουγέννων και αναμένεται τις επόμενες ημέρες, να έρθει στη Δράμα, ακόμη περισσότερος κόσμος.

Όλοι λένε πως «βούλιαξε» η Δράμα. Αυτό ήταν το ζητούμενο για τους ανθρώπους που τα τελευταία χρόνια έδωσαν την ψυχή τους, προσδοκώντας αυτό που όλοι ζήσαμε την περίοδο των Χριστουγέννων.
Μετά τη λήξη της διοργάνωσης και κάνοντας τον απολογισμό των προσπαθειών τους, σίγουρα θα τεθούν νέα διλλήματα, θα κατατεθούν προτάσεις για το πώς η Δράμα θα καταφέρει να αποκομίσει τα μεγαλύτερα δυνατά οφέλη από την επίπονη αυτή προσπάθεια των έξη χρόνων που φέτος απέδειξε ότι ήταν η ποιο εμπνευσμένη ιδέα της Δημοτικής Αρχής.

Στην πρωτεύουσα των Χριστουγέννων, της γιορτής που αποπνέει αγάπη και εφορία ψυχής, χρειάζεται όλοι οι Δραμινοί να βάλουν πλάτη, για να δουν πραγματικά την πόλη τους να διαπρέπει.
Όπως όλα δείχνουν, οικονομική άνθιση δεν μπορεί να περιμένει η Δράμα από εργοστάσια με φουγάρα. Αυτό που πραγματικά μπορεί να της δώσει ώθηση, είναι να εκμεταλλευτεί τις φυσικές της ομορφιές και να δημιουργήσει πόλους έλξης, όπως είναι η «Ονειρούπολη»

Οι Δραμινοί όταν δεν είναι μίζεροι, ή όταν κάποιοι δεν επιδιώκουν να τους κάνουν μίζερους, για να τους έχουν υπό έλεγχο, τότε μπορούν να μεγαλουργήσουν.
Είναι υπέροχοι φιλόξενοι πολίτες, που ανοίγουν τις πόρτες τους σε περαστικούς και επισκέπτες και κάνουν τα πάντα για να φύγουν ικανοποιημένοι.
Δεν κερδοσκοπούν εις βάρος των τουριστών και επισκεπτών, φροντίζουν για την ευχάριστη διαμονή τους, τους ξεναγούν και μεριμνούν για τη ικανοποίηση των όποιων αναγκών τους.

Αυτοί είναι οι Δραμινοί. Το πνεύμα των Χριστουγέννων τους έχει αγγίξει όλους και μπράβο τους.

Είναι αυτοί που ενώνονται όταν η ανάγκη το ζητά, για το καλό του τόπου τους. Είναι αυτοί που δίνουν από το υστέρημα τους, για συνανθρώπους τους που αντιμετωπίζουν πολύ περισσότερα προβλήματα από τους ίδιους.
Είναι αγνοί πατριώτες.
Είναι Έλληνες, με την πραγματική σημασία της λέξης.

Κάποιοι, ίσως συμφωνήσουν με τα προαναφερόμενα, κάποιοι άλλοι πάλι μπορεί να τα θεωρήσουν ειρωνικά. Είναι οι μέρες που απαιτούν και επιβάλλουν την θεώρηση κάποιων πραγμάτων μέσα από μια άλλη σκοπιά. Αυτή της ιδανικής πόλης, της ιδανικής κοινωνίας. Αν δεν είμαστε ιδανικοί μπορούμε να γίνουμε. Δεν χρειάζεται προσπάθεια, αλλά τρόπο και ο τρόπος είναι φωλιασμένος στις καρδιές όλων μας. Ας τις αφήσουμε ανοιχτές, μέρες που είναι, και ας προσπαθήσουμε να γίνουμε λίγο καλύτεροι άνθρωποι. Τότε να είστε όλοι σίγουροι, ότι και τα όποια εμπόδια, θα αρχίσουν να αχνοφαίνονται και να ξεθωριάζουν μπρος στην αισιοδοξία και την θετική σκοπιά με την οποία θα τα αντιμετωπίζουμε.

Μέρες που είναι, δεν θέλω να πω και να δω τίποτε άσχημο, για την πόλη που ζω και για τους ανθρώπους που καθημερινά συναναστρέφομαι.

Θέλω απλά να σας ευχηθώ όλους, υγεία, αγάπη και κάθε ευτυχία το νέο έτος.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ