Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ


Απαιτούνται τομές
Το 2009 φεύγει και μας αφήνει με μια αίσθηση αβεβαιότητας και ανησυχίας. Η παγκόσμια οικονομική κρίση έφερε νέα δεδομένα και ανέδειξε παθογένειες και λάθη δεκαετιών που οδήγησαν την χώρα μας στο τέλμα του χρέους, της ανοργανωσιάς και των αδιεξόδων.
Κανένας δεν αμφιβάλει, ακόμη και ο πιο δογματικός αριστερός, ότι απαιτούνται μέτρα προκειμένου να αποκατασταθεί το κύρος της χώρας μας και να γλυτώσει από τον εφιάλτη της χρεοκοπίας.
Απαιτείται ψυχραιμία, σχέδιο, ρεαλισμός και συναίνεση. Και φυσικά τα μέτρα αυτά θα πρέπει να συνδυάζουν την αποτελεσματικότητα και την κοινωνική δικαιοσύνη.
Η επιλογή είναι απλή. Να ξεφύγουμε από τον λαϊκισμό, τις υπερβολές και την αρρωστημένη νοοτροπία της συνδιαλλαγής και του συμβιβασμού και να βάλουμε τάξη στα του οίκου μας με άμεσες λύσεις σε προβλήματα που έχουν συσσωρευθεί εδώ και δεκαετίες.
Να ξεφύγουμε επίσης από το τέλμα ότι μπορούμε να καταναλώσουμε περισσότερα απ' όσα παράγουμε και ότι μπορούμε να δανειζόμαστε περισσότερα απ' όσα μπορούμε να αποπληρώσουμε.
Απαιτείται τέλος, το όραμα ότι η Ελλάδα μπορεί να κερδίσει το στοίχημα της αξιοπιστίας και να οδηγηθεί στην ανάπτυξη και στην ευημερία.
Αυτό το όραμα μπορεί να γίνει πραγματικότητα. Απαιτούνται θυσίες από όλους. Και πάνω απ' όλα οι πολιτικοί ηγέτες να είναι αποφασισμένοι για αλλαγές και τομές που θα εξυγιάνουν κρίσιμα κομμάτια του δημόσιου βίου αγνοώντας το πολιτικό κόστος.

"Βούλιαξε" από κόσμο η Δράμα λόγω Ονειρούπολης
Τόσο κόσμο δεν είχαμε δει ποτέ στην πόλη της Δράμας. Αυτό που ζήσαμε το τριήμερο των Χριστουγέννων ήταν απίστευτο.
Χιλιάδες οι επισκέπτες κυριολεκτικά βούλιαξαν τον Δημοτικό Κήπο και την Πλατεία Ελευθερίας, όπου διεξάγεται η Ονειρούπολη, το μαγευτικό χωριό του Άη Βασίλη. Μεγάλο εγχείρημα που έκανε γνωστή την Δράμα στο πανελλήνιο. Η κίνηση στην αγορά απίστευτη. Τα καταστήματα εστίασης γεμάτα.
Δυστυχώς ο πετυχημένος αυτός θεσμός δεν υποστηρίζεται από τους φορείς που εκπροσωπούν τους εμπόρους και τους επαγγελματίες. Εμπορικός Σύλλογος Δράμας και Επιμελητήριο Δράμας απέχουν από τον πετυχημένο θεσμό... Μικροπολιτικές σκοπιμότητες ή διαφωνία για την Χριστουγεννιάτικη δράση;
Πάντως παρά αυτές τις παραφωνίες η Ονειρούπολη συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ