Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ


2 σχόλια

Ξεκίνησε και πάλι η κουβέντα για τις συνενώσεις. Μόνο που το πρόγραμμα δεν θα λέγεται Καποδίστριας 2 αλλά Καλλικράτης.
Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να το εφαρμόσει από τις ερχόμενες εκλογές. Και προβλέπει μείωση των Δήμων, κατάργηση των Νομαρχιών και αιρετούς Περιφερειάρχες.
Προβλέπεται μεγάλη αναταραχή και φοβερές πιέσεις για την διατήρηση ορισμένων Δήμων. Πάντως το σχέδιο με 370 Δήμους δεν το βλέπω. Θα είναι πολύ περισσότερη.

Ταυτόχρονα επανέρχεται το 50%+1 για την εκλογή Δημάρχου ενώ το ΠΑΣΟΚ προωθεί και νέο εκλογικό νόμο με την καθιέρωση του γερμανικού μοντέλου και τον συνδυασμό σταυρού και λίστας.

Θα ενισχυθούν οι αρχηγοί τονίζουν όσοι διαφωνούν με την φιλοσοφία του συστήματος, που σπάζει την Β' Αθηνών σε μονοεδρικές και έτσι ενισχύει την διαφάνεια στην εκλογική διαδικασία.

Τα έξοδα για να εκλεγείς στην Β' Αθηνών είναι τεράστια. Είναι από τις μεγαλύτερες Περιφέρειες στην Ευρώπη και είναι πολύ δύσκολο αν δεν έχεις μεγάλη οικονομική άνεση, να εκλεγείς. Σωστό το σπάσιμό της σε μονοεδρικές.

Όμως αυτό με την λίστα με ενοχλεί. Αν είχαμε δημοκρατικά δομημένα κόμματα και τις αποφάσεις για το ποιοι θα συμμετέχουν αλλά και για την σειρά την καθόριζαν τα συλλογικά όργανα, τότε όλα θα ήταν καλά.

Όμως εδώ είναι Ελλάδα και τα κόμματα είναι αρχηγικά. Ο αρχηγός είναι αυτός που αποφασίζει και τα κομματικά όργανα απλά εγκρίνουν και χειροκροτούν. Άρα είναι βήμα προς τα πίσω.

Συμφωνώ με τον Πρόεδρο της ΝΔ κ. Αντώνη Σαμαρά που προτείνει διακομματική διαβούλευση από μηδενική βάση, ώστε να καταγραφούν οι συμφωνίες εκεί που είναι δυνατές και οι διαφωνίες εκεί που είναι αγεφύρωτες.

Αν η κυβέρνηση θελήσει χωρίς συναίνεση να ψηφίσει τον εκλογικό νόμο τότε οδηγείται σε αδιέξοδο.

Ένα θετικό πάντως γι' αυτήν την κυβέρνηση είναι ότι ανοίγει όλα τα θέματα. Δεν ξέρω αν τελικά θα μπορέσει να τα επιλύσει όμως δεν τα αναβάλει, δεν τα αποφεύγει.
Φορολογικό, ασφαλιστικό, Καποδίστριας 2, εκλογικός νόμος, διαφάνεια... Είναι μερικά από τα θέματα που άρχισε ο διάλογος.

Εκεί που έχω τις διαφωνίες μου είναι με την ασυνέπεια λόγων και έργων. Πώς είναι δυνατόν να λες προεκλογικά ότι θα κάνεις παροχές, ότι τα λεφτά υπάρχουν ότι η χώρα θα βρεθεί στον δρόμο της ανάπτυξης και την επομένη των εκλογών να ανακαλύπτεις ότι πρέπει να μειωθούν τα ελλείμματα που είναι τεράστια και να ξεκινάς φοροεπιδρομή.
Με έμμεσους και άμεσους φόρους, με αύξηση των αντικειμενικών κριτηρίων και με την συγκέντρωση των αποδείξεων...
Καλά όλα αυτά, όμως η χώρα είναι με αρνητικούς δείκτες ανάπτυξης και με φοροεισπρατικά μέτρα φορολόγησης δεν ανακάμπτει.

Όσο για τις αποδείξεις είναι πολύ σωστό να δοθεί το κίνητρο συγκέντρωσης των αποδείξεων. Είναι αμαρτία να μην εισπράττει το κράτος τον ΦΠΑ, γιατί κάποιοι δεν κόβουν αποδείξεις.
Όμως να σταματήσουν οι υπερβολές. Να μαζεύουμε τις αποδείξεις, να τις εγγράφουμε σε ειδικό έντυπο και να τις διατηρούμε στο σκοτάδι και στην δροσιά για να μην ξεθωριάσουν...
Αν δεν είναι ανέκδοτο, είναι τουλάχιστον υπερβολικό. Να βάζεις μια 80χρονη να μαζεύει αποδείξεις και να τις εγγράφει στο ειδικό μητρώο. Αυτά δεν συμβαίνουν ούτε σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας.

 


Σχόλια (2)

ανωνυμος - Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2010 στις 16:12
αν ομως περει περισσοτερα? πρεπει να μαζευουν αποδειξεις τα εγγονια

Ο φύλακας - Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010 στις 04:54
Η 80χρονη δεν χρειάζεται να δικαιολογήσει. 3+60...

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ