Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ


Άννα Μαρία Νταϊλάκη

Δικηγόρος-Υποψ. Δημοτ. Σύμβ. “Νέα Εποχή-Νέα Δράμα-Νέα Πορεία”

1 σχόλιο

Έχω την διάθεση να δουλέψω, να προσφέρω με τις γνώσεις μου στην επίλυση των προβλημάτων του τόπου

Η Άννα Μαρία Νταϊλάκη είναι δικηγόρος.
Είναι απόφοιτη της Γυμναστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης, επιλογή η οποία προήλθε μετά από 6 χρόνια Πρωταθλητισμού στην Κολύμβηση με Πανελλήνιες και Βαλκανικές νίκες.
Έχει επίσης Μεταπτυχιακό Τίτλο στην Προπονητική της Κολύμβησης στο ΔΠΘ.
Κατά την διάρκεια των σπουδών της στο ΑΠΘ, ολοκλήρωσε τις σπουδές στην Αγγλική Φιλολογία σε ιδιωτικό Κολέγιο και στην συνέχεια με κατατακτήριες εξετάσεις εισήλθε στην Νομική Σχολή του ΔΠΘ, από το οποίο αποφοίτησε αριστούχα.
Συμμετείχε ως μέλος της Συγκλήτου εκπροσωπώντας τους φοιτητές. Επίσης εκπροσωπώντας την ΔΑΠ-ΝΔΦΚ διετέλεσε εκλεγμένο μέλος στο ΔΣ του ΤΕΦΑΑ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου.
Μέλος του Λυκείου Ελληνίδων Δράμας, του Λυκείου Ελληνίδων Θεσσαλονίκης, του Χορευτικού Τμήματος του ΑΠΘ, του Συλλόγου Εβριτών Δράμας.
Είναι μαχόμενη δικηγόρος από το 2000 όταν ορκίστηκε με βαθμό "Άριστα" 9,98.
Έχει αρκετές δημοσιεύσεις σε Νομικά Περιοδικά σχετικές με την Φορολογία Εισοδήματος και Φορολογία και Περιβάλλον, ενώ ως Δικηγόρος ασχολείται κυρίως με το Ποινικό Δίκαιο. Είναι μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ποινικολόγων και βραβευμένη από το Σύλλογο για Ποινικά Δημοσιεύματα.
Γνωρίζει δύο ξένες γλώσσες, την Αγγλική και την Γερμανική.
Είναι παντρεμένη με τον Γρηγόρη Μαυρέλη και μητέρα δύο παιδιών, τον Παναγιώτη 5 ετών και την Ραφαέλα 4 ετών.

-Πλούσιο το βιογραφικό σας κα. Νταϊλάκη. Με λαμπρές σπουδές και επιτυχημένη επαγγελματική διαδρομή. Πως πήρατε την απόφαση να ασχοληθείτε με την τοπική αυτοδιοίκηση, ως υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με την παράταξη "Νέα Εποχή-Νέα Δράμα-Νέα Πορεία";
-Η αγάπη για τον τόπο μου και η αγάπη μου για τα κοινά με οδήγησε να ασχοληθώ πιο ενεργά και από άλλο επίπεδο με τον Δήμο Δράμας.
Άποψή μου είναι ότι η "Νέα Εποχή-Νέα Δράμα" χρειάζεται και νέα πρόσωπα για να δώσουν νέα πνοή στην διαχείριση των θεμάτων που απασχολούν την τοπική κοινωνία.
Η αυτοδιοίκηση είναι η πλησιέστερη μορφή εξουσίας στον πολίτη. Έχω την διάθεση να δουλέψω, να προσφέρω με τις γνώσεις μου στην επίλυση των προβλημάτων του τόπου.

-Και τι έχεις να πεις στους νεότερους που απαξιώνουν τους πολιτικούς; Νομίζεις ότι υπάρχει χώρος στην πολιτική για την νέα γενιά;
-Αυτό που αποδείχθηκε από τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές είναι ότι η νέα γενιά ασχολείται πλέον πιο ενεργά και πιο δυναμικά με τα θέματα που εκφράζουν πολιτική άποψη από ότι τα προηγούμενα χρόνια. Αυτό δείχνει ότι ο νέος πλέον έχει άποψη και παράγει πολιτική.
Γιατί η αδιαφορία δεν λύνει τα προβλήματα. Αντιθέτως παγώνει κάποιες αποφάσεις και τελικά φέρνει το αντίθετο αποτέλεσμα.
Το να αισθανθείς την ανάγκη να ασχοληθείς με την πολιτική είναι θέμα ωριμότητας, είτε ηλικιακής είτε λόγων εμπειριών ζωής. Και φυσικά χρειάζεται αλτρουισμός και διάθεση να προσφέρεις χωρίς προσωπική προβολή και δημοσιότητα.
Όσο για το αν υπάρχει χώρος στην πολιτική για την νέα γενιά θα έλεγα ότι είναι αντικειμενικά δύσκολο, όχι όμως αδύνατο.

-Ο Καλλικράτης εξαγγέλθηκε και προχωράει. Ποια η άποψή σας;
-Είδα τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Ραγκούση να εξαγγέλλει το νέο νομοσχέδιο που αφορά την τοπική αυτοδιοίκηση και μεταξύ άλλων μειώνει τον αριθμό των Δήμων.
Το βασικό πρόβλημα κατά την άποψή μου δεν είναι να μειωθεί ο αριθμός των Δήμων αλλά να αλλάξει η λειτουργία του κράτους, να μειωθεί η γραφειοκρατία, να εξυπηρετείται άμεσα και πιο αποτελεσματικά ο πολίτης.
Επίσης η αυτοδιοίκηση πρέπει να αποκτήσει περισσότερες αρμοδιότητες με τους ανάλογους πόρους. Μέχρι τώρα δεν είδαμε συγκεκριμένες δεσμεύσεις. Αναμένω και εγώ τις εξελίξεις.

-Κλείνοντας, τι θα θέλατε να προσθέσετε;
-Θέλω να προσθέσω ότι έχει μάθει από παιδί να δουλεύω σκληρά να προσπαθώ διεκδικώντας και να πετυχαίνω το καλύτερο εφικτό αποτέλεσμα, αυτό θέλω να προσφέρω και για την πόλη μου.

 


Σχόλια (1)

τελης - Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2010 στις 08:31
με εντυπωσιασε το βιογραφικο της κυριας εχει γνωσεις και υψηλο επιπεδο

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ