Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

Ο ΑΦΥΛΑΚΤΟΣ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ


2 σχόλια

Τέλος Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθούν στην βολή η συζήτηση και η ψηφοφορία για τη συγκρότηση των 5 Εξεταστικών Επιτροπών (ομόλογα, Siemens, Βατοπαίδι, Γερμανός και χρηματιστήριο) με την ΝΔ να υπερψηφίζει την έρευνα για την υπόθεση Βατοπαιδίου.
Η καταπολέμηση της διαφθοράς απαιτεί πανεθνική προσπάθεια. Και η κοινωνία θέλει να πέσει άπλετο φως σε διάφορες σκοτεινές υποθέσεις και να δει τους υπεύθυνους να τιμωρούνται.

Είναι μεγάλο πρόβλημα η ατιμωρησία. Δίνει την δυνατότητα σε όσους έμαθαν να λειτουργούν με θράσος και αλαζονεία να συνεχίζουν ανενόχλητοι γιατί έμαθαν ότι κανένας δεν θα τους ζητήσει εξηγήσεις.
Απαιτείται διαφάνεια και ηθική στην ελληνική κοινωνία. Και πάνω απ' όλα αυστηρός έλεγχος.

Χωρίς έλεγχο και αυστηρούς κανόνες θα συνεχίσουμε να ζούμε βουτηγμένοι στην αδιαφάνεια και στην διαφθορά.
Και η διαφθορά αποτελεί τροχοπέδη για την οικονομική ανάπτυξη του τόπου και ανασταλτικό παράγοντα για νέες επενδύσεις.

Να συγχαρώ τον Αντώνη Σαμαρά που πήρε ξεκάθαρη θέση υπέρ της συγκρότησης των εξεταστικών.
Είναι πολύ θετικό που δέχθηκε να ερευνηθούν διάφορες υποθέσεις ώστε να μην υπάρχουν αμφιβολίες και σκιές. Και να ξεκαθαρίσει το τοπίο... Αυτό θέλει η ελληνική κοινωνία.

Πάμε στην οικονομία όπου έχουμε τρελάνει τους Ευρωπαίους με τα απίστευτα στατιστικά στοιχεία που παραθέτουμε.
Θυμάστε το έλλειμμα, το παρουσιάζαμε 6%, μας προέκυψε 12,7%... Αλλά και στην ανεργία άλλα στοιχεία δίνει ο ΟΑΕΔ και άλλα η ΓΣΕΕ.
Η φράση ανέκδοτο "Greek statistics" δεν βγήκε τυχαία. Απηχεί την άποψη των κοινοτικών για όσα κατά καιρούς υπόσχονται οι ελληνικές κυβερνήσεις αφού φυσικά ωραιοποιήσουν δείκτες και στατιστικά στοιχεία.

Χάθηκε η αξιοπιστία της χώρας. Οι κοινοτικοί εταίροι δεν μας υποδέχονται με ανοικτές αγκάλες και φιλιά αλλά με φάπες και καρπαζιές που τελειωμό δεν έχουν. Και φυσικά η αναξιοπιστία δεν έχει "πολιτικό χρώμα". Αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους.

Όσο για τους κοινοτικούς, έχω την αίσθηση ότι τους υπερεκτιμήσαμε. Οι άνθρωποι αυτοί ασχολούνται μόνο με τους αριθμούς. Δεν τους ενδιαφέρει η κοινωνία και τα προβλήματά τους αλλά οι δείκτες και η ευημερία των αριθμών.
Αλίμονο αν παραδοθούν τα κλειδιά της οικονομίας στην Κομισιόν. Και έρχονται τα διάφορα golden boys στην Ελλάδα για να επιβάλουν τις απόψεις τους.
Τότε θα γίνουμε κυριολεκτικά αποικία.

Φυσικά χρειάζεται να ληφθούν μέτρα. Αλλά πρέπει να συνεισφέρουν όλοι ανάλογα με τις δυνατότητές τους.
Διάβαζα ότι οι υπάλληλοι της βουλής παίρνουν περισσότερους μισθούς από όλους τους άλλους εργαζόμενους. Επίσης σε διάφορες ΔΕΚΟ δίνονται εξωφρενικά επιδόματα και μπόνους.
Όταν μια οικονομία αντιμετωπίζει προβλήματα, τότε ξεκινάς από αυτούς. Και στην συνέχεια "κόβεις" από τους μη προνομιούχους.

Επίσης είναι πολύ θετικό το μέτρο με τις αποδείξεις. Αν η συγκέντρωση αποδείξεων αποτελεί κίνητρο για την μείωση των φόρων που θα πληρώσουμε, τότε θα τις μαζεύουμε. Και φυσικά θα μειωθεί η φοροδιαφυγή. Και το κράτος θα εισπράττει τον ΦΠΑ.
Στην αντίθετη περίπτωση μειώνονται τα έσοδα του κράτους και οι συνέπειες είναι αρνητικές αφού αναγκάζεσαι να δανειστείς για να καλύψεις τις υποχρεώσεις σου.

Δεν κατάλαβα επίσης για ποιον λόγο αντιδρούν διάφορες επαγγελματικές ομάδες στην έκδοση αποδείξεων. Όταν πληρώνεις κάποιον είναι αυτονόητο ότι πρέπει να σου δώσει ένα παραστατικό, μια απόδειξη.
Μα είναι δυνατόν να μην λαμβάνεις απόδειξη όταν βάζεις βενζίνη στο αυτοκίνητό σου; Υπάρχει κάποια λογική εξήγηση ή απλά εφαρμόζεται έτσι χωρίς κάποιον συγκεκριμένο λόγο;
Για να δούμε... Τελικά η εφαρμογή του μέτρου για τις αποδείξεις πόσο θα αυξήσει τα έσοδα του κράτους;

Και το όνομα αυτού Καλλικράτης. Είναι το σχέδιο των συνενώσεων που περιλαμβάνει την δραστική μείωση των 1034 ΟΤΑ που υπάρχουν σήμερα σε λιγότερους από 370 Δήμους.
Επίσης θεμελιώνεται η Δευτεροβάθμια Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, καθιερώνεται ο θεσμός του αιρετού Περιφερειάρχη ενώ καταργούνται οι Νομάρχες.
Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να το εφαρμόσει το παραπάνω σχέδιο και το χρονοδιάγραμμα είναι να ψηφιστεί μέχρι τον Μάιο.

Άρα διαβούλευση και άρον-άρον ψήφιση. Περιμένουμε την συζήτηση στα συνέδρια της ΚΕΔΚΕ και της ΕΝΑΕ για να δούμε ποια τελικά θα είναι η άποψη της Αυτοδιοίκησης.
Όσο για την ΝΔ ψάχνεται. Δεν έχει ξεκάθαρη θέση. Και το ανέφερα γιατί η ΝΔ ελέγχει την ΚΕΔΚΕ και την ΕΝΑΕ. Και από την στάση της θα καθοριστεί η μορφή αντίδρασης των Δημάρχων και των Νομαρχών.

Είναι πράγματι ιστορικό γεγονός ο επαναπατρισμός τμήματος του ιερού λειψάνου του Αγίου Διονυσίου Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως και Β' Κτήτορα της Ιεράς Μονής Εικοσιφοίνισσας.
Ήταν μια αρχή ώστε να επιστρέψουμε και τα υπόλοιπα Ιερά Κειμήλια και Χειρόγραφα που βρίσκονται στην Σόφια.
Δυστυχώς οι γείτονες μέχρι τώρα δεν έχουν δείξει καλές προθέσεις. Ας ευχηθούμε κάποια στιγμή να καταστεί δυνατόν η επιστροφή από την Βουλγαρία του πολιτιστικού και θρησκευτικού θησαυρού στην Μονή Παναγίας Εικοσιφοίνισσας.

Μεγάλη ομάδα η Δόξα Δράμας... Παρά τα προβλήματα απέδειξε ότι μπορεί να πρωταγωνιστήσει. Νίκησε μέσα στο Αγρίνιο τον Παναιτωλικό με 2-1.
Έδειξε ότι είναι για τα καλά στο παιχνίδι της ανόδου είτε απευθείας είτε μέσω των αγώνων κατάταξης.

 


Σχόλια (2)

ρουλης - Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2010 στις 08:30
τι να πεις την ονειρουπολη την στηριζουν φορεις γειτονικων νομων και οχι οι τοπικοι φορεις....αυτο ειναι απιστευτο

Ο φύλακας - Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010 στις 04:51
1. Τα της οικονομίας φαίνεται να μπαίνουν σε τάξη (αν και πρέπει να πιάσουν από τον λαιμό κάποιους) αλλά το θέμα βρίσκεται σε αυτά τα καλόπαιδα τους Άγγλους, που για να σωθούν αυτοί και η λίρα τους βαράνε την Ε.Ε. μέσω Ελλάδας. 2. Μια και αναφερθήκατε σε εκκλησιαστικά θέματα, δεν σταματάνε την ανέγερση ναών για ένα χρόνο και τα χρήματα αυτά να δοθούν στο κράτος; Έλεος πια! Ο Θεός είναι πανταχού παρών και όχι η οικία του! 3. Όσο για την Δόξα...το ξανάπα. Παλιά γνωρίζανε την Δράμα από την Δόξα, τώρα από την Ονειρούπολη. Μακάρι να την γνωρίζουν κι από τα δυο. 4. Ανάλυση θεμάτων οσονούπω...

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ