Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr


Με την Πένα μου...

1 σχόλιο

Γράφει η Ρένα Τριανταφυλλίδου

Για άλλη μια φορά οι αστυνομικοί είναι αυτοί που καλούνται να βγάλουν τα «κάστανα από τη φωτιά», σ' ότι αφορά την αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα. Τα τελευταία γεγονότα που έλαβαν χώρα στα γήπεδα της Καβάλας και των Ιωαννίνων, προκάλεσαν το μένος του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος έσπευσε να υπερασπιστεί του αστυνομικούς και να καταδικάσεις τις ΠΑΕ για την «υποκριτική» τους στάση απέναντι στο φαινόμενο της βίας.
Ο Μ. Χρυσοχοϊδης σε δηλώσεις του ανέφερε ότι στο εξής οι αστυνομικές αρχές, δεν πρόκειται να επιτρέψουν τις μετακινήσεις οργανωμένων οπαδών, ενώ θα εισηγηθεί στο Υπουργείο Πολιτισμού την απαγόρευση διάθεσης εισιτηρίων στις φιλοξενούμενες ομάδες.
Προς την σωστή κατεύθυνση οι αποφάσεις του Υπουργού, ωστόσο, καλό θα ήταν μαζί με την παραπάνω εισήγηση να επανεξετάσει και το θέμα της κατάργησης των αποζημιώσεων των αστυνομικών για την παρουσία τους στα γήπεδα, που πρότεινε ο νέος πρόεδρος της SuperLeague

Και νέες αλλαγές φέρνει ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη με την εφαρμογή του προγράμματος «Αστυνομικός της γειτονιάς», ένα πρόγραμμα που θα τύχει σταδιακής εφαρμογής σε όλους τους νομούς της χώρας.
Οι πρώτοι 218 αστυνομικοί που πέρασαν από ειδική εκπαίδευση θα κυκλοφορούν σε βάρδιες σε κάθε γειτονιά με ειδική στολή, μοιράζοντας παράλληλα την κάρτα τους με το υπηρεσιακό κινητό τους τηλέφωνο.
Για να ξεχωρίζουν από τους άλλους αστυνομικούς θα έχουν ειδικό διακριτικό σήμα στη στολή, που θα αναφέρει «αστυνομικός της γειτονιάς». Το ίδιο θα αναγράφεται και στα δίκυκλα, ή τα αυτοκίνητα με τα οποία θα μετακινούνται. Σημειώνεται ότι οι «Αστυνομικοί της Γειτονιάς» δεν θα είναι αρμόδιοι να παρεμβαίνουν σε εγκληματικές ενέργειες, για τις οποίες οι πολίτες θα πρέπει να επικοινωνούν απευθείας με την άμεση δράση.

Οι υψηλές μέχρι πρόσφατα θερμοκρασίες, παρά το γεγονός ότι διανύσαμε το ήμισυ της χειμερινής περιόδου, συνέβαλαν στη μη εξάπλωση του επικίνδυνου υιού Η1Ν1. Όπως έλεγαν οι επιστήμονες, με το ψύχος ο συγκεκριμένος υιός εξαπλώνεται ταχύτερα, σε αντίθεση με τα μικρόβια που πεθαίνουν με το ψύχος.
Έτσι, η «πανδημία» μέχρι στιγμής στη χώρα μας, ήταν η αιτία μόνο για 99 θανάτους συνανθρώπων μας. Και λέω «μόνο» όχι γιατί δεν θλίβομαι για την τύχη των ανθρώπων αυτών, αλλά γιατί μια «πανδημία», σύμφωνα τουλάχιστον με την έννοια του όρου που χρησιμοποιήθηκε -σκόπιμα ή μη- δε σκοτώνει μόνο 99 ανθρώπους, αλλά αφανίζει, θερίζει, πληθυσμούς ολόκληρους.
Τι να υποθέσουμε λοιπόν, ότι οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, ήταν η αιτία για τη μη εξάπλωση της ή απλώς χρησιμοποιήθηκε ο όρος «πανδημία» για καθαρά ψυχολογικούς λόγους, με απώτερο στόχο την απόκτηση μεγάλων οικονομικών μεγεθών, από τις φαρμακευτικές εταιρείες;

Τελικά στην «παγίδα» αυτή -σκόπιμα ή μη- έπεσε και η χώρα μας, η οποία προμηθεύτηκε 3.636.700 δόσεις (σε πρώτη φάση) του πανδημικού εμβολίου κατά της νέας γρίπης;
Μήπως τελικά στην «παγίδα» αυτή, δεν έπεσαν μόνο οι πολίτες της χώρας μας, οι οποίοι παρά τη δαπανηρή καμπάνια που έγινε προτρέποντας τους να εμβολιαστούν, δεν πείστηκαν;
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Υγείας εμβολιάστηκαν μόνο 362.665 συμπολίτες μας. Δυστυχώς όμως, το Υπουργείο είχε παραγγείλει άλλα 4,5 εκατομμύρια δόσεις, (δεύτερη παρτίδα), καθώς αρχικά είχε ειπωθεί ότι θα πρέπει ο πληθυσμός να εμβολιαστεί σε δύο δόσεις.
Τα 4,5 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου που η Ελλάδα δεν τα παρέλαβε ποτέ, και με δεδομένο το μικρό ενδιαφέρον που καταγράφηκε, οδήγησαν το Υπουργείο Υγείας -σε μια απέλπιδα προσπάθεια για να γλυτώσουν τα επιπλέον 25 εκ ευρώ που θα έπρεπε να καταβάλει- στην καταγγελία της σύμβασης.
Όσο γι΄ αυτά που παρέλαβε και παραμένουν στα ράφια, εκφράζει την ελπίδα όπως χρησιμοποιηθούν το χειμώνα του 2011, εκτός κι αν τότε ανακαλυφθεί μια νέα μορφή γρίπης, ενός άλλου ζωντανού( μετά των πτηνών και των χοίρων) και τα μεγάλα κεφάλια των φαρμακευτικών εταιρειών αποφασίσουν ότι δεν καλύπτουν το «νεόδμητο» υιό.

Και να ολοκληρώσουμε με μια ακόμη είδηση από το χώρο της Υγείας, η οποία στην προσπάθεια της να βγει από την Εντατική, ανοίγει νέα κρεβάτια στις μονάδες εντατικής θεραπείας.
Ογδόντα τρεις νέες κλίνες εντατικής θεραπείας έχουν τεθεί σε λειτουργία τους τελευταίους μήνες, σε 27 νοσοκομεία της χώρας, τόσο για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών λόγω της νέας γρίπης, όσο και για την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους βαριά αρρώστους.
Ωστόσο, αρμόδιες πηγές αναφέρουν πως η λίστα αναμονής για μια θέση στην εντατική όχι μόνο δεν αποσυμφορήθηκε, αλλά αντιθέτως έχει αυξηθεί το τελευταίο διάστημα.
Τη γίνεται βρε παιδιά, μήπως θα πρέπει να πρέπει να κλείσουμε από τώρα μια θέση στη λίστα αναμονής, για το μέλλον... για να μας έρθει και πιο φτηνά;
Δηλαδή για να έχουμε καλό ρώτημα, τι κάνει ένας ασθενείς που χρίζει άμεσης επέμβασης και παραμονής στη μονάδα εντατικής θεραπείας, σε μια λίστα αναμονής;
Μήπως περιμένει πότε θα πεθάνει ο προηγούμενος για να πάρει σειρά;
Όλα τα τρελά, τα κουφά και τα παράλογα, σ' αυτήν τη χώρα θα τα δούμε.

Παρεμπιπτόντως, μήπως θα πρέπει το Υπουργείο Υγείας να δει το θέμα με τα απαγορευτικά μηνύματα που υπάρχουν πάνω στα πακέτα των τσιγάρων;
Μπορεί το κάπνισμα να βλάπτει την υγεία και κατ' επέκταση τα ασφαλιστικά ταμεία, αλλά με την αξία που τους προσδόθηκε, μάλλον θα πρέπει να προτρέπουν τους πολίτες να καπνίζουν μπας και γεμίσουν τα ταμεία του κράτους, από τους επιπλέουν φόρους...

 


Σχόλια (1)

σταυρος - Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2010 στις 16:10
ωραιο το σχολιο για τα τσιγαρα αρραγε ισχυει η απαγορευση καπνισματος?

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ