Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ


Αναστάσιος Τσιβκίνογλου

Πρόεδρος ΝΕ ΛΑΟΣ Δράμας

5 σχόλια

Τα πρώτα δείγματα γραφής του ΠΑΣΟΚ ήταν περισσότερο επικοινωνία, σόου, παρά ουσία

Στην συνέντευξη της εβδομάδας φιλοξενούμε τον Πρόεδρο της ΝΕ του ΛΑΟΣ κ. Τάσο Τσιβκίνογλου.
Κρίνει ότι τα πρώτα δείγματα γραφής της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ ήταν επικοινωνιακά χωρίς ουσία. Όπως ανέφερε, άλλα έλεγαν προεκλογικά και άλλα εφαρμόζουν στην πράξη.
Τάσσεται υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος για το αν θα δοθεί δικαίωμα ψήφου και ιθαγένεια στους μετανάστες. Όπως ανέφερε "Είναι γιορτή της δημοκρατίας το δημοψήφισμα γιατί αποφασίζει ο λαός".
Τέλος, προτείνει την δημιουργία 6 Δήμων με το σχέδιο Καλλικράτης και ζητά να ξεκαθαρίσει η κυβέρνηση τον τρόπο χρηματοδότησής τους για τις νέες αρμοδιότητες που θα αναλάβουν.

-κ. Τσιβκίνογλου, αίσθηση προκάλεσε η θέση του ΛΑΟΣ για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος, σχετικά με το δικαίωμα ψήφου στους μετανάστες... Δεν είναι αυτονόητο ότι όποιος ξένος ζει στην Ελλάδα πολλά χρόνια πρέπει να αποκτήσει τα στοιχειώδη δικαιώματα;
-Στην Ευρώπη και σε όλα τα προηγμένα ευρωπαϊκά κράτη, για να αποκτήσει κάποιος ιθαγένεια και εκλογικό δικαίωμα πρέπει να μην έχει μπει παράνομα στο κράτος αυτό, να έχει συμπληρώσει 8-10 χρόνια, να έχει παρακολουθήσει την σχολική εκπαίδευση της χώρας που ζει και στο τέλος αν το θελήσει να δώσει εξετάσεις προκειμένου να αποκτήσει την ιθαγένεια.
Στην χώρα μας το ΠΑΣΟΚ ήταν για ακόμη μια φορά αφερέγγυο ως προς τις προεκλογικές του εξαγγελίες και ενώ δεν μας είχαν μιλήσει προεκλογικά για χορήγηση ιθαγένειας σε 500.000 περίπου μετανάστες, τώρα θέλουν να καταθέσουν νομοσχέδιο με το οποίο να χορηγούν ιθαγένεια και δικαίωμα ψήφου σε οικονομικούς μετανάστες, οι οποίοι κατά συντριπτική πλειοψηφία έχουν εισέλθει στην χώρα μας παράνομα.
Εάν συμβεί αυτό, θα δημιουργηθούν τα παρακάτω προβλήματα...
πρώτο σοβαρό πρόβλημα η αλλοίωση του εκλογικού σώματος (με το νομοσχέδιο αυτό το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να προσεταιριστεί νέους ψηφοφόρους).

Μιλούν ότι θα δίνουν υπηκοότητα σε όποιο παιδί γεννιέται στην χώρα μας. Αυτό δεν είναι σωστό, γιατί δεν γίνεται σε καμία χώρα της Ευρώπης. Όταν δώσουν υπηκοότητα σε ένα παιδί που γεννιέται στην Ελλάδα, αυτομάτως δίνουν άδεια παραμονής στους γονείς του γιατί δεν μπορεί να μείνει το παιδί και οι γονείς να φύγουν. Και εάν αυτό το παιδί έχει άλλα αδέλφια στο Αφγανιστάν, στο Πακιστάν, στην Σομαλία, είναι υποχρεωμένο το ελληνικό κράτος σύμφωνα με τον Κώδικα Συνένωσης Οικογενειών να μεταφέρει αυτά τα παιδιά με έξοδα του κράτους από τις χώρες αυτές στην Ελλάδα, προκειμένου να συνενωθεί η οικογένειά τους.
Θα κλείσω αυτό το θέμα λέγοντας... Επισήμως η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δια του κ. Λομβέρδου μας είπε ότι υπάρχουν 1.000.000 άνεργοι, στους οποίους δεν μπορεί το κράτος να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του προκειμένου να τους παρέχει ιατρική περίθαλψη και τα ανάλογα επιδόματα ανεργίας.
Φανταστείτε να ελληνοποιήσουμε άλλες 500.000 οικονομικούς μετανάστες, οι άνεργοι θα γίνουν 1.500.000 και το κράτος δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του.

-Μήπως με την θέση του κόμματός σας ενισχύεται η ξενοφοβία και ο εθνικισμός;
-Το Σύνταγμα προβλέπει σε θέματα σοβαρά όπως και αυτό της χορήγησης ιθαγένειας αν χρειαστεί να γίνονται δημοψηφίσματα. Το δημοψήφισμα είναι γιορτή της δημοκρατίας. Γιατί αποφασίζει για κάτι ο λαός. Από το 1974 έχει να γίνει στην Ελλάδα δημοψήφισμα. Γιατί οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ πολλές φορές πήραν αποφάσεις εις βάρος του ελληνικού λαού χωρίς να τον ρωτήσουν.
Επειδή το θέμα αφορά όλους τους Έλληνες, γι' αυτό ζητάμε δημοψήφισμα, κάτι που πρέπει να το θέλει κάθε δημοκρατικός πολίτης.

-Μαζεύετε υπογραφές ως μέτρο πίεσης για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος;
-Μαζεύουμε υπογραφές για να αποδείξουμε στην κυβέρνηση ότι το δημοψήφισμα το ζητάνε όλοι οι Έλληνες πολίτες ανεξαρτήτου κομματικής απόχρωσης. Στις λίγες μέρες που εγώ προσωπικά μαζεύω υπογραφές στον νομό μας, είδα να έρχονται να υπογράφουν Δραμινοί που ανήκουν στην ΝΔ, στο ΠΑΣΟΚ και στα αριστερά κόμματα.
Πιστεύω ότι η ανταπόκριση θα είναι τέτοια που θα αναγκάσει το ΠΑΣΟΚ να αποσύρει αυτό το νομοσχέδιο.

-Μονοπωλεί την επικαιρότητα το σχέδιο συνενώσεων με την επωνυμία "Καλλικράτης". Η κυβέρνηση φαίνεται αποφασισμένη να το εφαρμόσει. Είστε υπέρ ή κατά του σχεδίου αυτού;
-Θα σας αναφέρω την προσωπική μου άποψη που είναι η εξής... Πρέπει να καταργηθούν οι Νομαρχίες γιατί δεν προσφέρουν τίποτε και πολλές φορές είναι τροχοπέδη για την λειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης. Συμφωνώ με τους αιρετούς Περιφερειάρχες αλλά όπως είδαμε τα τελευταία χρόνια ο "Καποδίστριας 1" που ήταν επίτευγμα του ΠΑΣΟΚ, απέτυχε σε πολλά σημεία κατά την λειτουργία του γιατί ήταν ένα νομοσχέδιο πρόχειρο και πολλές φορές υπηρετούσε κομματικά συμφέροντα.
Φοβάμαι μήπως και ο "Καλλικράτης" -τον οποίο κρατούν επτασφράγιστο μυστικό ως προς τα σύνορα των νέων Δήμων ενώ δεν μας λένε πως θα στηρίξουν οικονομικά τους νέους ΟΤΑ- είναι μία από τα ίδια όπως και ο "Καποδίστριας".
Για τον νομό μας ακούγονται πολλά. Μας λένε ότι θα δημιουργηθούν μόνο 3 νέοι Δήμοι. Εγώ πιστεύω ότι για να είναι λειτουργικοί οι Δήμοι, λόγω του εύρους του νομού και της μορφολογίας του, πρέπει να δημιουργηθούν τουλάχιστον 6 νέοι Δήμοι.
Για τον "Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό" το πρώτο που πρέπει να δούμε, είναι εάν οι νέοι Δήμοι εξυπηρετούν τα προβλήματα των Δημοτών και εάν το εύρους τους είναι τέτοιο που θα είναι λειτουργικοί. Εξυπακούεται ότι θα δοθεί από το κράτος η ανάλογη οικονομική βοήθεια για την στήριξη των νέων Δήμων.

-Αναφέρατε την οικονομική στήριξη των ΟΤΑ. Από που θα βρεθούν τα χρήματα όταν το κράτος κυριολεκτικά είναι στα όρια της χρεοκοπίας;
-Είναι ένα μεγάλο θέμα αυτό που με ρωτάτε. Για την ώρα δεν ακούσαμε καμία αξιόπιστη απάντηση από πλευράς κυβέρνησης. Για τον λόγο αυτό υπάρχει και διένεξη μεταξύ του Υπουργείου Εσωτερικών και της ΚΕΔΚΕ. Εάν δεν δοθεί η ανάλογη οικονομική υποστήριξη θα δημιουργήσουν νέους Δήμους-γίγαντες με γυάλινα πόδια που δυστυχώς θα καταρρεύσουν.

-Πέρασαν οι πρώτες 100 μέρες της κυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου. Πώς κρίνετε το μέχρι τώρα κυβερνητικό έργο;
-Το ΠΑΣΟΚ είναι ανακόλουθο ως προς τις προεκλογικές του εξαγγελίες για τις πρώτες 100 μέρες διακυβέρνησης οι οποίες θα άλλαζαν την Ελλάδα. Στις πρώτες αυτές 100 ημέρες το ΠΑΣΟΚ έφερε για ψήφιση στην βουλή μόνο 3 νομοσχέδια, τα οποία δυστυχώς δεν άλλαξαν την Ελλάδα.
Το ένα αφορούσε το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, το οποίο δεν το έλαβαν όλοι όσοι το δικαιούνταν γιατί το ΠΑΣΟΚ άφησε έντεχνα ορισμένα παράθυρα στο νομοσχέδιο και στέρησε σε εκατοντάδες χιλιάδες Ελλήνων το επίδομα αυτό.
Το δεύτερο νομοσχέδιο αφορούσε τις προσλήψεις δημοσίων υπαλλήλων μέσω του ΑΣΕΠ που πιστεύω ότι θα το τηρήσει το ΠΑΣΟΚ και το τρίτο αφορούσε τις ρυθμίσεις των χρεών προς τις τράπεζες των επαγγελματιών και επιχειρηματιών, που στην τελική διατύπωσή του βοήθησε ο ΛΑΟΣ με τις παρεμβάσεις του.
Με αυτά τα νομοσχέδια που σας είπα, δεν άλλαξε η Ελλάδα αλλά σε αυτές τις 100 ημέρες είδαμε υπουργούς του ΠΑΣΟΚ να συγκρούονται μεταξύ τους για σοβαρά θέματα, είδαμε την οικονομία να έχει πάρει τον κατήφορο και τους ξένους εταίρους μας να μας εγκαλούν καθημερινά με ακατονόμαστες φράσεις.
Το ΠΑΣΟΚ προεκλογικά μας είχε πει ότι είναι έτοιμο να κυβερνήσει. Δυστυχώς εκ των πραγμάτων αποδεικνύεται ότι ήταν ανέτοιμο. Μας είχε πει ότι υπάρχουν χρήματα ενώ τώρα βλέπουμε να εφαρμόζει μια φορομπηχτική πολιτική που για μία ακόμη φορά το μάρμαρο θα πληρώσουν οι οικονομικά ασθενέστεροι και οι μη έχοντες.
Μας έλεγαν ότι δεν θα βάλουν νέους φόρους και καθημερινά ακούμε για καινούργιους φόρους. Το μόνο που άλλαξε είναι το σόου που παρακολουθούμε σε κάθε Υπουργικού Συμβούλιο με ανοικτή διαβούλευση, με προτζέκτορες και με μονολόγους υπουργών.

-Αναφέρατε για νέους φόρους. Δεν θα πρέπει να βρεθούν χρήματα όταν η οικονομία είναι στο μηδέν;
-Πρέπει να βρεθούν χρήματα αλλά όχι από τους ίδιους που εδώ και δεκαετίες καλούνται να πληρώνουν και να ζουν σε λιτότητα. Οι έμμεσοι φόροι επηρεάζουν τους οικονομικά ασθενέστερους και δεν ενοχλούν αυτούς οι οποίοι έχουν και δεν πληρώνουν ανάλογα τις υποχρεώσεις τους. Ο ΛΑΟΣ και σε αυτό το θέμα έχει σοβαρές προτάσεις.
Πρώτη πρόταση η οποία έγινε μέσα στο Εθνικό Κοινοβούλιο από τον Γιώργο Καρατζαφέρη να μειωθούν κατά 50% οι μισθοί όλων των πολιτικών, των Γενικών Γραμματέων. Δεν μπορεί να πληρώνει ο απλός Έλληνας φορολογούμενος επί δεκαετίες και οι πολιτικοί με τους παχυλούς μισθούς να απέχουν από αυτήν την προσπάθεια. Δυστυχώς την πρόταση αυτή δεν την καλλιέργησαν τα άλλα κόμματα και τα μεγάλα ΜΜΕ για ευνόητους λόγους.
Η δεύτερη πρόταση ήταν από τον βουλευτή μας του κ Μάκη Βορίδη να ελεγχθούν οι περιουσίες όλων των πολιτικών, των Γενικών Γραμματέων Υπουργείων, των Διοικητών Οργανισμών, των Δ/ντων Δον και Πολεοδομίας από το 1975 έως και σήμερα και όσοι δεν μπορούν να αποδείξουν από που απέκτησαν αυτήν την περιουσία, η περιουσία τους να δημεύεται.
Η τρίτη πρόταση, όλοι μαζί οι πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων να μεταβούν στις πρωτεύουσες των ισχυρών ευρωπαϊκών κρατών και να ζητήσουν από τους εταίρους και συμμάχους μας, να αναγνωρίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση ότι τα σύνορά της είναι στο Αιγαίο, να μας βοηθήσει στην φύλαξη των συνόρων και να μην δαπανάμε τα τεράστια ποσά σε εξοπλισμούς. Γιατί όσα δαπανούν όλα τα ευρωπαϊκά κράτη σε αμερικάνικους εξοπλισμούς, τα δαπανά μόνη της η Ελλάδα. Καταλαβαίνετε πόσο μεγάλη οικονομική αιμορραγία έχουμε.
Η τέταρτη πρόταση, πρέπει να αποκτήσουμε τις γερμανικές αποζημιώσεις κάτι που το έπραξαν άλλα κράτη και το πέτυχαν. Είναι ένα ποσό γύρω στα 10 δισεκατομμύρια ευρώ.

-Πιστεύετε ότι θα αντέξει η Ελλάδα ή πλέον είναι αργά;
-Η Ελλάδα θα αντέξει μόνο εάν ενωθούν όλες οι πολιτικές δυνάμεις και δουλέψουν γι' αυτό τον σκοπό. Μόνο του το ΠΑΣΟΚ με μαθητευόμενους μάγους δεν πρόκειται να αντεπεξέλθει. Χρειάζεται εθνική προσπάθεια.

-Αν το κατάλαβα καλά, προτείνετε οικουμενική κυβέρνηση;
-Είναι μία από τις προτάσεις του κόμματός μας γιατί σήμερα υπάρχουν πολιτικοί με μεγάλη πείρα που μπορούν να βοηθήσουν αλλά βρίσκονται στο περιθώριο.

-Επικεντρώσατε ως κόμμα την πολιτική σας και στο πρόβλημα της αυξημένης εγκληματικότητας και ζητήσατε καλύτερη και πιο αποτελεσματική αστυνόμευση. Έγινε κάτι ή δεν άλλαξε τίποτε;
-Για το θέμα της εγκληματικότητας η οποία έχει πάρει μορφή χιονοστιβάδας είδαμε να εγκαλεί η κα. Διαμαντοπούλου τον κ. Χρυσοχοΐδη, για τις συνθήκες στην Αθήνα που είναι απαράδεκτες.
Τις πρώτες αυτές 100 μέρες της διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ είδαμε πολλές φορές τον κ. Χρυσοχοΐδη να μας μιλάει για καλύτερη και αποτελεσματικότερη αστυνόμευση, κάτι που δεν επαληθεύτηκε. Αντ' αυτού τον είδαμε και σε ρόλο δικαστή να προκαταβάλει την ελληνική δικαιοσύνη και να αποφασίζει για την αποπομπή αστυνομικών από την υπηρεσία πριν ακόμη γίνει ΕΔΕ. Όταν προαποφασίζει ο Υπουργός τι πόρισμα θα βγάλει ο αξιωματικός που διενεργεί την ΕΔΕ;
Αυτά τα πράγματα είναι πρωτόγνωρα και διαβάλουν το κύρος, την αξιοπρέπεια και το αξιόμαχο της Ελληνικής Αστυνομίας.

-Κλείνοντας, τι θα θέλατε να προσθέσετε;
-Τα πρώτα δείγματα γραφής του ΠΑΣΟΚ ήταν περισσότερο επικοινωνία, σόου, παρά ουσία. Θέλω να πως ας προσέξει πρώτα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ τους Έλληνες που δεν έχουν μεροκάματο, είναι άνεργοι και δεν μπορούν να συντηρήσουν τις οικογένειες τους, αυτούς που δεν έχουν βιβλιάριο υγείας και δεν έχουν υγειονομική περίθαλψη και μετά να βοηθήσει άμα περισσεύουν χρήματα και τους οικονομικούς μετανάστες.
Εμείς ως κόμμα και εγώ προσωπικά θα είμαστε δίπλα στους δοκιμαζόμενους οικονομικά Έλληνες όλων των κοινωνικών ομάδων και θα πως για ακόμη μία φορά πρώτα οι Δραμινοί πολίτες και η Δράμα και μετά τα κόμματα.

 


Σχόλια (5)

Δέσποινα - Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010 στις 06:16
28/1/2010 Μοιραζόμαστε την ανησυχία σας όσον αφορά στην εσπεσμευμένη διαδικασία χορήγησης ιθαγένειας για τους λόγους της συνοχής και της ελληνικής ταυτότητας της χώρας.

σταυρος - Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2010 στις 16:08
πως το ελεγε ο Ανδρεας?Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕ΅Σ και θα συμπληρωνα δεν ανηκει στους λαθρομεταναστες

πανος - Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2010 στις 16:06
δημοψηφισμα εδω και τωρα φτανει η πλακα με την ελλαδα....

νακος - Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2010 στις 08:41
να γινει δημοψηφισμα για τους μεταναστες να αποφασισει ο λαος

ακης - Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2010 στις 08:40
τασο μπραβο πολυ σωστες οι αποψεις σου

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ