Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr


Με την Πένα μου...

2 σχόλια

Γράφει η Ρένα Τριανταφυλλίδου

Τα πρώτα ονόματα υποψηφίων Περιφερειαρχών για την Ανατολική Μακεδονία - Θράκη

Ο Αηδόνης υποψ. Περιφερειάρχης;

Πληθαίνουν οι αναρτήσεις σε σειρά ιστοσελίδων που θέλουν τον Χρήστο Αηδόνη να προωθείται για τη θέση του υποψηφίου περιφερειάρχη στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Ο Βουλευτής από την πλευρά του τηρεί σιγή ιχθύος αλλά σύμφωνα με πληροφορίες «ζυγίζει» την κατάσταση και περιμένει εκτιμώντας τους συσχετισμούς που θα πρέπει να συνυπάρξουν ώστε να πάρει την απόφαση για το μεγάλο βήμα.

Σε περίπτωση που η περιφέρεια αποτελείται από τους νομούς: Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου - που είναι και το πιθανότερο- Όλα δείχνουν πως το ΠΑΣΟΚ δεν θα δυσκολευτεί να εκλέξει Περιφερειάρχη. Αυτό είναι κάτι που το γνωρίζει ο βουλευτής. Και ίσως παραμένει μόνο το θέμα της επίσημης ανακοίνωσης των ορίων των περιφερειών, ώστε να επαληθευτεί η υποψηφιότητα του δραμινού βουλευτή. Είδωμεν.

Μετά την παρουσίαση του «Καλλικράτη» και του νέου διοικητικού μοντέλου της χώρας, το Νοέμβριο οι Έλληνες πολίτες θα κληθούν να εκλέξουν για πρώτη φορά Περιφερειάρχη. Το νούμερο των αιρετών περιφερειαρχών δεν έχει διευκρινιστεί, αλλά θα είναι μεταξύ 14 και 18. Με βάση το όραμα του Πρωθυπουργού λοιπόν, ήδη έχει αρχίσει η ονοματολογία και πολλοί προλειαίνουν το έδαφος μόνοι τους, αφού τουλάχιστον επίσημες συζητήσεις στο κόμμα και στην κυβέρνηση επί ονομάτων δεν έχει αρχίσει.

Παρά ταύτα, δύο ονόματα από το χώρο του ΠΑΣΟΚ ακούγονται πιο πολύ για την θέση του υποψήφιου Περιφερειάρχη της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Ο νυν Νομάρχης Έβρου Νίκος Ζαμπουνίδης, που το όνομα του έχει ακουστεί εδώ και καιρό για την συγκεκριμένη θέση. Παρά το ότι ορισμένοι διαρρέουν ότι ο Νομάρχης Έβρου δεν ενδιαφέρεται για την θέση, ο ίδιος δεν το έχει βγάλει καθόλου από το μυαλό του. Το άλλο όνομα που ακούγεται είναι αυτό του βουλευτή Δράμας Χρήστου Αηδόνη.

Πάντως το πιο πιθανό είναι οι υποψήφιοι Περιφερειάρχες να είναι από τον Έβρο ή την Καβάλα, εκτός και αν η Νομαρχιακή Επιτροπή της Καβάλας συμφωνήσει για υποψήφιο από το Νομό Δράμας.

 


Σχόλια (2)

ανωνυμος - Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2010 στις 14:58
γιατι να μην ειναι ο χρηστος ρε μεγαλε ενοχλεισε?

δραμινος - Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010 στις 14:22
παλι η δραμα θα ειναι εκτος...ποιοσ αηδονησ ο ζαμπουνιδης θα ειναι

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ