Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ


Το καλύτερο που γράφτηκε για τις Φυλακές Νικηφόρου... Ρωτάει κάποιος "Για ποιον λόγο δεν ολοκληρώνονται οι Φυλακές Νικηφόρου;", και η απάντηση: "Δεν τελείωσε ακόμη το ελικοδρόμιο..."

Θα έλεγα πως το ανέκδοτο δεν απέχει και πολύ από την πραγματικότητα... Άλλωστε με την απόδραση Παλαιοκώστα, φάνηκε ότι δεν είναι και τόσο απαραίτητο το ελικοδρόμιο.

Όμως σε τοπικό επίπεδο αυτά που ακούγονται για τις φυλακές είναι συγκλονιστικά. Σε λίγο θα ανοίγουμε και σαμπάνιες για το "τεράστιας σημασίας αναπτυξιακό έργο".
Και άντε κάποιοι είχαν την ίδια άποψη και πριν μια δεκαετία... Όμως κάποιοι άλλοι που έβγαιναν επιθετικά εναντίον των φυλακών, τώρα άλλαξαν γνώμη... Έκαναν κωλοτούμπα και λένε τα ακριβώς αντίθετα.

Κόψτε κάτι, είναι μια σημαντική δημόσια υπηρεσία που αν συνδυαστεί με το Εφετείο θα αναβαθμίσει τον τόπο. Όμως δεν είναι ούτε "εργοστάσιο" ούτε "εργοτάξιο".

Θετικά θα λειτουργήσει για τον τόπο αρκεί φυσικά να ολοκληρωθεί. Γιατί οι Υπουργοί Δικαιοσύνης αλλάζουν σαν τα πουκάμισα, όμως επί της ουσίας δεν γίνεται τίποτα.
Από την εποχή του Σταθόπουλου παίζει το θέμα των φυλακών που τις εγκαινίασε ο Πετσάλνικος όμως ακόμη δεν λειτουργούν.
Σε άλλες περιοχές τελείωσαν και ήδη λειτουργούν κανονικά. Εδώ άραγε τι φταίει; Ποιος θα μας απαντήσει; Γραπτά και όχι με λόγια. Γιατί από λόγια χορτάσαμε.

Έχεις και τους Δ/ντές της ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗΣ που έρχονται, βλέπουν την κατάσταση στον Νικηφόρο και δεσμεύονται ότι θα χρηματοδοτήσουν την ολοκλήρωσή τους.
Φυσικά δεν γίνεται επί της ουσίας τίποτε. Και δεν έχει γίνει τίποτε με τον Βιολογικό, τους δρόμους και τα έργα υποδομής. Άρα όσοι είναι αισιόδοξοι για γρήγορη λειτουργία των φυλακών ας κρατούν μικρό καλάθι.

Μεγάλη συζήτηση γίνεται τα τελευταία χρόνια για την κρίση που μαστίζει την αγορά. Και όταν αρχίζουν οι θεωρητικές προσεγγίσεις δεν έχουν τελειωμό. Οι προτάσεις και οι ιδέες πέφτουν βροχή. Να κάνουν προσφορές, εκπτώσεις, να δημιουργηθούν εμπορικά κέντρα κλπ.
Όμως για να χτυπηθούν τα πολυκαταστήματα είναι απαραίτητο να αλλάξουν φιλοσοφία και οι καταναλωτές. Να ενισχύσουν τα μαγαζιά του τόπου τους.

Αν όλοι φιλοσοφούμε και αερολογούμε και δεν στηρίζουμε την αγορά, τότε είναι δεδομένο ότι τα μαγαζιά θα κλείσουν. Και φυσικά τα πολυκαταστήματα θα μείνουν μόνα τους και θα κάνουν ότι θέλουν.
Θα ανεβάζουν τις τιμές γιατί δεν θα έχουν ανταγωνισμό και θα υποβαθμίσουν την ποιότητα των προϊόντων και τις παρεχόμενες υπηρεσίες. Είναι απαραίτητη η στήριξη της τοπικής αγοράς.

Μια επίσκεψη σε γνωστό πολυκατάστημα είναι αρκετή. Γνωστοί έμποροι και επιχειρηματίες στην ουρά ψωνίζουν ότι μπορείς να φανταστείς και την άλλη μέρα διαμαρτύρονται γιατί δεν έχουν κίνηση στα μαγαζιά τους.

Και ποιοι περιμένετε να ψωνίσουν; Μήπως οι επενδυτές από την Κεϊλάνη;
Αν πρώτοι οι επιχειρηματίες δεν στηρίξουν την τοπική αγορά τότε ζήτω που καήκαμε.

Είπα Κεϊλάνη και θυμήθηκα την επιχειρηματική αποστολή του Επιμελητηρίου... Που οργανώθηκε για το καλό του τόπου...
Έμαθα πως τεράστιες δυνατότητες επιχειρηματικών συνεργασιών έχουν η νήσος Βόρνεο, το Ουζμπεκιστάν και η Μογγολία...
Όπως μάλιστα μου είπε ένας φίλος, η μακρινή Μογγολία είναι ένα κράτος μοντέλο με μεγάλη παράδοση στο επιχειρείν (πλάκα κάνω, κομμουνισμό έχει).

Μήπως αυτήν είναι η διέξοδος; Το άνοιγμα της Δράμας σε όλη την υφήλιο... Και γιατί όχι πιο μακριά. "Σε μαγικά νησιά" που λέει και το τραγούδι.

Ας γυρίσουμε στην Δράμα, αρκετά κράτησε το όνειρο της Σρι Λάνκα (Κεϊλάνη)...
Είχαμε την τιμητική μας στην εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα" του Γιώργου Παπαδάκη. Εκπρόσωποι από 4 κόμματα μίλησαν για τα προβλήματα της Δράμας.
Και όπως πάντα διαφώνησαν. Αντί να βγουν και να εκφράσουν κοινές θέσεις και απόψεις για τον προβληματικό νομό μας, άρχισαν να διαφωνούν. 5 λεπτά δημοσιότητας χάθηκαν και δεν πρόσφεραν τίποτε το ουσιαστικό.

Το ωραίο είναι ότι στην Αθήνα, ξέρουν ότι η Δράμα είναι πρωταθλήτρια της ανεργίας. Είναι στους 5 νομούς με τα μεγαλύτερα ποσοστά.
Όμως εδώ, μέχρι και γι' αυτό διαφωνούμε. Προτείνω να διοργανώσουμε ένα συμπόσιο διάρκειας ενός μήνα και να καταλήξουμε σε μια κοινή θέση.
Να λύσουμε και τον γόρδιο δεσμό. Αν δηλαδή η Δράμα έχει ανεργία. Γιατί πολλά ακούμε και στο τέλος θα τρελαθούμε.

Την σιδηροδρομική σύνδεση με την Βουλγαρία από Σέρρες και Έβρο, προωθεί το Υπουργείο Μεταφορών. Το σχέδιο υπήρχε και τώρα το επανέφεραν.
Στην γειτονική Καβάλα έγινε χαμός. Το κρατούσαν μανιάτικο στον Στυλιανίδη, από την περίοδο που έστειλε τα Πανεπιστήμια στην Κομοτηνή, και βρήκαν ευκαιρία να ζητήσουν από τον Θρακιώτη Υπουργό να λειτουργεί ως Υπουργός της Κυβέρνησης και όχι μόνο της ιδιαίτερης πατρίδας του.

Και εμείς εδώ συνεχίζουμε χαλαροί και χωρίς φωνές το δύσκολο έργο της αναβάθμισης του τόπου. Την νέα χρονιά και με το ΤΕΙ Οινολογίας ποιος μας πιάνει. Και με την Σχολή Κρέατος τρέχουμε με 1000. Με το Σιδηροδρομικό δίκτυο θα ασχολούμαστε;

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ