Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ


Μαρίνος Χατζηκωνσταντίνου

Στέλεχος ΝΔ-Υποψ. Δημοτικός Σύμβουλος “Νέα Εποχή-Νέα Δράμα”

4 σχόλια

Είμαι παρών, στηρίζω τον άξιο Δήμαρχο μας Θωμά Μαργαρίτη και θα είμαι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος

Ο Μαρίνος Χατζηκωνσταντίνου είναι στέλεχος της ΝΔ από την ίδρυση της.
Υπάλληλος της ΤΥΔΚ Ν. Δράμας, συνδικαλιστής της ΔΑΚΕ αλλά και άνθρωπος του αθλητισμού αφού από το 2002 είναι Πρόεδρος τη Ομάδας Βόλεϊ Γυναικών του Ερμή.
Σε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση αναφέρθηκε στην ΝΔ, στο Σχέδιο Καλλικράτης αλλά και στις ερχόμενες εκλογές της αυτοδιοίκησης.
Είναι αισιόδοξος ότι η ΝΔ με τον Αντώνη Σαμαρά θα φέρει πάλι το χαμόγελο στο νεοδημοκράτη ενώ υπογραμμίζει ότι όποιοι θέλουν την γκρίνια και την εσωστρέφεια καλό είναι να αποχωρήσουν από την ΝΔ.
Επίσης δηλώνει έτοιμος να προσφέρει συμμετέχοντας στην ΝΟΔΕ Δράμας ενώ για τις Δημοτικές Εκλογές αναφέρει ότι στηρίζει τον Θωμά Μαργαρίτη με τον οποίο θα είναι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος.

-κ. Χατζηκωνσταντίνου, είστε ενεργό στέλεχος της ΝΔ... Πώς βλέπετε τις εξελίξεις στο κόμμα σας με την εκλογή του Αντώνη Σαμαρά στην ηγεσία της ΝΔ;
-Η μεγάλη λαϊκή δημοκρατική παράταξη της ΝΔ με την εκλογή νέου αρχηγού, έχω την αίσθηση ότι θα βρει τον δρόμο της και θα γίνει ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό λαϊκό κόμμα, στηριζόμενο στις εμπειρίες του παρελθόντος, βλέποντας τα λάθη που έκανε που οδήγησαν στην οδυνηρή ήττα, εμπλουτίζοντας με νέα στελέχη σε όλα τα επίπεδα, ανανεώνοντας ιδέες και αρχές ώστε να πείσει τον Έλληνα πολίτη ότι είναι η μοναδική αξιόπιστη λύση για τον τόπο.
Δεν είναι τόσο εύκολο. Ζήσαμε μια πολύ μεγάλη ήττα όμως δύο μήνες αργότερα ο πληγωμένος Νεοδημοκράτης με μια πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα παρουσία, έδωσε το βροντερό παρόν και έστειλε το μήνυμα ότι είναι εδώ, έτοιμος για νέους νικηφόρους αγώνες και του αξίζουν συγχαρητήρια.
Πιστεύω ότι ο Αντώνης Σαμαράς είναι ένας σύγχρονος πολιτικός που θα δώσει ελπίδα και όραμα στον ελληνικό λαό.

-Κινδυνεύει η ενότητα του κόμματος;
-Ζω την ΝΔ από το 1974 όταν νέος τότε εντάχθηκα στην ΟΝΝΕΔ. Η παράταξη αυτή έζησε πολλές τρικυμίες, κρίσεις, διχασμούς αλλά άντεξε. Αυτό είναι το χαρακτηριστικό των μεγάλων κομματικών σχηματισμών. Δεν είναι εύκολο να τους διασπάσεις γιατί έχουν ισχυρά ερείσματα στην κοινωνία.
Δεν κινδυνεύει καθόλου η ενότητα του κόμματος. Έχουμε αρχηγό με λαϊκή εντολή. 800.000 Νεοδημοκράτες τον στηρίζουν και όποιοι νομίζουν ότι πρέπει να μπούμε σε περίοδο εσωστρέφειας, γκρίνιας και κουτσομπολιού, καλό είναι να μας αδειάσουν την γωνία από τώρα.
Η ΝΔ ενωμένη θα δώσει την μάχη ως αντιπολίτευση όπως έδινε πάντα όλες τις μάχες, για το καλό του τόπου. Άλλωστε αυτή η παράταξη είναι ταυτισμένη με τις μεγάλες εθνικές επιλογές, εκδημοκρατισμός της χώρας, είσοδος της χώρας από το στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ όταν χρειάστηκε... Η ΝΔ δεν λαϊκίζει. Είναι η παράταξη της ευθύνης για τις επόμενες γενιές. Όλα θα πάνε καλά και γρήγορα θα ανακάμψουμε.

-Σε τοπικό επίπεδο μετά από πολλά χρόνια η ΝΔ είναι δεύτερο κόμμα. Πού κατά την άποψή σας οφείλεται;
-Όταν χάνεις τις εκλογές με 10,5% διαφορά όλα ανατρέπονται. Είναι τόσο μεγάλο το εύρος της ήττας που δεν μπορείς να πεις ότι υπήρξαν ιδιαίτεροι λόγοι για την ανατροπή στον Νομό Δράμας. Όλοι έχουν τις ευθύνες τους, από το μικρότερο στέλεχος έως το μεγαλύτερο.

-Γίνεται ιδιαίτερη συζήτηση για οργανωτικές αδυναμίες της ΝΔ και στην ανάγκη ανανέωσης και εκσυγχρονισμού των κομματικών οργανώσεων. Συμφωνείτε με αυτήν την διαπίστευση;
-Βεβαίως και συμφωνώ. Σε τοπικό επίπεδο η ΝΔ πρέπει να ανανεώσει το στελεχιακό της δυναμικό με νέους ανθρώπους αλλά και παλιά έμπειρα στελέχη που δεν χρησιμοποιήθηκαν έως τώρα.
Πρέπει να βγάλουμε μια εικόνα στον λαό της Δράμας, η οποία θα δίνει την ανανέωση και την σιγουριά. Δυστυχώς πολλοί εμπλεκόμενοι στα του κόμματος κούρασαν και κουράστηκαν. Αν δεν έχεις τις αντοχές και την διάθεση να δουλέψεις και να προσφέρεις καλό είναι να αποχωρείς και να δίνεις ευκαιρίες σε νέους και ορεξάτους ανθρώπους.
Μην ξεχνάμε ότι η προσφορά στα κόμματα είναι εθελοντισμός. Και για να ασχοληθείς πρέπει να ξεπεράσεις πολλές φορές φόβους, ανασφάλειες... Αν όμως θελήσεις να ασχοληθείς θα πρέπει να δώσεις όλο σου τον εαυτό.
Προσωπικά είμαι έτοιμος να προσφέρω στην παράταξή μας την εμπειρία μου, τις γνώσεις μου και την όρεξή μου από οποιαδήποτε θέση.

-Αλλαγές στην αυτοδιοίκηση. Ο Καλλικράτης έρχεται. Μειώνονται οι δήμοι, καταργούνται οι Νομαρχίες. Πώς βλέπετε τις αλλαγές αυτές που προωθεί η κυβέρνηση;
-Είμαι ένας άνθρωπος που ασχολούμαι με την τοπική αυτοδιοίκηση επί 30 χρόνια. Ως γνωστόν εργάζομαι στην Τεχνική Υπηρεσία Δήμων και Κοινοτήτων και έχω ζήσει όλες τις μεταρρυθμίσεις που έγιναν στους ΟΤΑ του Ν. Δράμας. Έζησα τις κοινότητες, τα συμβούλια περιοχής, τους αναπτυξιακούς συνδέσμους και τους Καποδιστριακούς δήμους.
Νομίζω ότι ο Καποδίστριας ήταν αυστηρός στον αριθμό των δήμων για τον Ν. Δράμας. Βλέπουμε αντίστοιχοι πληθυσμιακά νομοί ή και μικρότεροι να έχουν 12-15 δήμους.
Με την εφαρμογή του Καποδίστρια σίγουρα δημιουργήθηκαν μικρά και μεγάλα προβλήματα σε ορισμένους δήμους, σε άλλους όμως λειτούργησε άριστα. Οι όποιοι τοπικισμοί ξεπεράστηκαν ενώ μετά το 2002 λειτούργησαν όλοι οι δήμοι αρμονικά, δημιουργικά για τους πολίτες τους, ενέταξαν μεγάλα έργα στους προϋπολογισμούς τους, άλλαξαν την εικόνα των τοπικών διαμερισμάτων με έργα ουσίας προς όφελος των πολιτών.

Και τώρα έχουμε τον Καλλικράτη... Όπου μιλάμε για μεγαλύτερες συνενώσεις, κατάργηση των Νομαρχιών και δημιουργία 13 Αιρετών Περιφερειών.
Η πρώτη μου αντίρρηση είναι η πρόταση για 370 δήμους από τον Υπουργό κ. Ραγκούση, χωρίς να μας παρουσιάζουν το σχέδιο. Δηλαδή έχουν καταλήξει στον αριθμό αλλά δεν μας λένε τα Γεωγραφικά όρια. Ορισμένοι μάλιστα υποστηρίζουν ότι τα όρια και η έδρα είναι λεπτομέρειες.
Επίσης καταργούν τον Αιρετό Νομάρχη και το Νομαρχιακό Συμβούλιο. Μα οι ίδιοι δεν το δημιούργησαν; Τι έγινε, απέτυχε ο θεσμός;
Για να επανέλθουμε, για την Δράμα πιστεύω ότι η δημιουργία 5 δήμων είναι μια ρεαλιστική πρόταση η οποία θα είναι προς όφελος της Δραμινής κοινωνίας.
Αναμένω και εγώ το σχέδιο αλλά και από που θα βρεθούν οι πόροι για την εφαρμογή του. Έχω την αίσθηση, ότι θα ήταν καλύτερα να μην βιαστούν. Να οργανωθούν οι δήμοι και να εφαρμοστεί από την επόμενη τετραετία. Η βιασύνη δεν είναι καλός σύμβουλος στην εφαρμογή ενός θεσμού.

-Θα είστε παρών στις ερχόμενες Δημοτικές Εκλογές;
-Είμαι παρών. Σε όλες τις δραστηριότητες της παράταξης "Νέα Εποχή-Νέα Δράμα" με τον άξιο Δήμαρχο μας Θωμά Μαργαρίτη είμαι δίπλα, στηρίζω και δίνω τους αγώνες για το καλό της πόλης μας και των τοπικών διαμερισμάτων.
Δεν διανοούμαι τον εαυτό μου μακριά από την παράταξη και τον Δήμαρχο Θωμά Μαργαρίτη, τον Δήμαρχο που ανάστησε και έβγαλε από την απομόνωση την πόλη και ολόκληρο τον νομό που έκανε την Δράμα γνωστή όχι μόνο στην Δράμα αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο.
Ο Θωμάς Μαργαρίτης δημιούργησε την Ονειρούπολη που για μένα είναι το μεγαλύτερο τουριστικό αναπτυξιακό έργο από συστάσεως του Ν. Δράμας.
Στηρίζω, είμαι από τα ιδρυτικά στελέχη της παράταξης "Νέα Εποχή-Νέα Δράμα" και θα είμαι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στις Δημοτικές Εκλογές του Νοεμβρίου με όποια γεωγραφικά όρια θα έχει ο Δήμος Δράμας.
Άλλωστε και η ΝΔ στηρίζει όλα αυτά τα χρόνια την παράταξη "Νέα Εποχή-Νέα Δράμα" και θα συνεχίσει να την στηρίζει διότι το έργο της είναι πλούσιο και σύμφωνα με τις προεκλογικές της υποσχέσεις.

 


Σχόλια (4)

ενας συναγωνιστης σου στην οννεδ - Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010 στις 10:04
συγχαρητηρια για τις αποψεις σου μαρινο

μια νεοδημοκρατισσα - Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010 στις 11:34
ΠΟΣΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΔΕΙΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΓΩΝΙΑ ΣΤΗΝ ΔΡΑΜΑ?

ΠΑΝΤΕΛΗς - Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010 στις 11:32
ΕΛΠΙΔΑ ΛΕς Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΑΛΛΑ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ Η ΝΔ ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ

αντωνης π - Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010 στις 11:14
μαρΙνο καλη επιτυχια

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ