Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ


1 σχόλιο

Ή παλεύουμε για να σωθούμε ή αυτοκτονούμε
Για ανάγκη εθνικής προσπάθειας με στόχο την ανάταξη της οικονομίας μίλησε από την βουλή ο Πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου καλώντας σε διαδοχικές επαφές τους πολιτικούς αρχηγούς.
Στήριξη σε επώδυνα αλλά σωστά μέτρα παρείχε ο Αντώνης Σαμαράς ενώ βασιλικότερος ο Γ. Καρατζαφέρης εκτίμησε ότι η κυβέρνηση αργεί να πάρει μέτρα.
Η συνεννόηση είναι απαραίτητη σε μια περίοδο που η χώρα δέχεται απανωτές επιθέσεις είτε από κερδοσκόπους είτε από κυβερνήσεις ευρωπαϊκών χωρών.
Και ο φτωχός λαϊκισμός δεν πείθει κανέναν. Ούτε τον ελληνικό λαό ούτε φυσικά την Ευρώπη που θέλει μέτρα εδώ και τώρα, χωρίς καθυστερήσεις και περιστροφές.
Είναι προφανές ότι η χώρα μας χωλαίνει επικίνδυνα. Το βλέπουμε καθημερινά γύρω μας, το περιγράφουν τα δημοσιεύματα του ξένου τύπου, το επιβεβαιώνουν με τη συμπεριφορά τους οι διεθνείς αγορές.
Ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε ή παλεύουμε για να σωθούμε ή αυτοκτονούμε.
Αυτή είναι η αλήθεια. Όλα τα άλλα είναι κορώνες χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο. Απαιτείται εμπιστοσύνη και συλλογική προσπάθεια και όχι καχυποψία.
Η επιτυχία των μέτρων που θα ληφθούν θα κριθεί από τον τρόπο με τον οποίο θα προσπαθήσει η κυβέρνηση να πείσει τους πολίτες για την ειλικρίνεια των προθέσεών της. Αν δεν το πετύχει τότε δυστυχώς θα αποτύχει, και τα αποτελέσματα θα είναι καταστροφικά για όλους μας.

Βολές κατά Καραμανλή
Βολές κατά του περιβάλλοντος του Κωνσταντίνου Καραμανλή εκτόξευσε ο πρώην Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης.
Χαρακτήρισε θετικό στοιχείο την παρουσία του Γ. Παπακωνσταντίνου ενώ δήλωσε ότι θα απολογηθεί με υπομνήματα στις εξεταστικές για ομόλογα και "Γερμανός".
Αν και χαρακτήρισε πολύ καλό Πρωθυπουργό τον Καραμανλή, παρ' όλα αυτά εξέφρασε την άποψη ότι η τωρινή του εικόνα τον αδικεί ενώ επέρριψε τις ευθύνες για την πτώση της κυβέρνησης της ΝΔ σε μια ομάδα λαϊκιστών και κρατιστών.
Πληθαίνουν οι φωνές που κριτικάρουν τον Καραμανλή για την δεύτερη περίοδο διακυβέρνησης από το 2007.
Και για τον πρώην Πρωθυπουργό η λύση είναι μία... Να μιλήσει, να δώσει εξηγήσεις και να μην σιωπά. Η σιωπή πλέον δεν είναι χρυσός.

 


Σχόλια (1)

τασοσ - Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010 στις 11:13
τι να πει ο καραμαζνλης....η σιωπη ειναι χρυσος η ζημια που εφερε στην ελλαδα ειναι απιστευτη

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ